Zdroj: FB UCI Cycling

Túto klasiku mnohí považujú za ideálny test svojej aktuálnej formy pred modlami s názvom Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Peter Sagan a jeho tím poslal jasný odkaz.

Jednou z mála príležitostí aj pre vyslovených šprintérov v kalendári kockových klasík, bol nedeľný Gent-Wevelgem. Predtým museli prežiť sériu šotolinových ciest a najmä stúpaní, z ktorých má najväčšie slovo cca 39 km pred cieľom známy Kemmelberg. V nedeľu sa prežiť podarilo viacerým, najväčšie nádeje sa dávali Arnaudovi Démarovi (FDJ) a nechýbal ani rýchlik Elia Viviani (Quick-Step Floors), či Mateo Trentin (Michelton-Scott). Lenže nakoniec všetkých doslova utavil v cieľovom šprinte Peter Sagan - a to doslova na výkon.


Zrejme najviac sklamaný bol v cieli druhý Elia Viviani, ktorý sa nechal v závere trochu zavrieť na pravej strane a následne mu doslova vytiekli nervy a neskôr slzy. Predsa len, práca, ktorú pre neho v ten deň tím odviedol vrátane výkonu Philippa Gilberta v posledných kilometroch, mala byť odmenená z jeho strany víťazstvom. Bol to len dôkaz toho, aký tlak niekedy na jazdcoch leží a že v cyklistike ide len o prvé miesto – čo je niekedy naozaj smutné.


Nás môže v prvom rade tešiť forma Petra Sagana pred vrcholom jarnej časti sezóny, teda pred nedeľným Okolo Flámska (1.4.2018) a následne Paríž-Roubaix (8.4.2018) o týždeň na to. Možno si spomínate na minulý rok, kedy ho na „Ronde“ zastavila bunda jedného diváka. Na druhej strane, heroické sólo Gilberta museli oceniť aj sklamaní fanúšikovia. Na „Pekle severu“ úradovala pre zmenu séria defektov. Navyše, jeden prišiel tesne na to, ako sa Sagan pokúsil atakovať a vydať do úniku. Stratu síce ešte dorazil, ale v závere už potom chýbali sily na niečo viac.


Tento rok má jednu výhodu, a to výbornú podporu najmä od dvoch jazdcov – prvým je Marcus Burghardt, ktorý jazdí vo výbornej forme, čo dokázal aj na Gent- Wevelgem (mimochodom, pred rokmi túto klasiku aj sám vyhral). Aj vďaka nemu mohol Sagan viac „oddychovať“ a zbytočne sa nešťaviť na špici. No a druhým je čerstvá posila tímu Bora-hansgrohe - Daniel Oss. Ten sa minulý rok veľkou mierou podieľal na víťazstve Grega Van Avermaeta na Paríž-Roubaix vo farách tímu BMC a patrí medzi najlepších ťahúňov v pelotóne s poriadnou dávkou skúseností.


Jarný vrchol v rámci klasík a „dláždených“ monumentov sa blíži a fanúšikov určite teší rastúca forma Petra Sagana a rovnako kľúčových mužov v jeho tíme. Snáď sa opäť podarí pripísať cenné víťazstvo na tých najkrajších podujatiach v sezóne...

[Foto na úvode: FB UCI Cycling]

report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Ako pristúpiť k nákupu športovej výživy? Kupovať postupne, alebo si spraviť zásobu? Vybrať si len jeden obľúbený produkt? Na veci z potravín úplne zabudnúť?
keyboard_arrow_up