Test: BBB BBW-317– pohodlný dres s dlhým rukávom

V mojom cyklistickom šatníku by ste v minulosti len ťažko hľadali voľný dres s dlhým rukávom. Časy sa však menia a ja som si s možnosťou vyskúšať dres BBB s dlhým rukávom opäť rozšíril svoje obzory.

Dlhé voľné dresy bývali niekedy skôr doménou jazdcov gravity disciplín. Pohodlie a voľný strih je však niečo, čo ocenia všetci. Obzvlášť tí, ktorí primárne jazdia na pohodu a počas celodenných výletov sa lepšie cítia vo voľnejšom a civilnejšie vyzerajúcom oblečení. Jedným z takýchto kúskov je aj dres bikerom dobre známej značky BBB, označený ako „BBW 317“, ktorý je predmetom dnešného testu.

„BBB-dres“

Materiál a spracovanie – prvý dojem viac než dobrý

Ako to už pri dresoch chodí, ani tento nie je výnimkou a je vyrobený zo stopercentného polyesteru. Aby som tomuto polyesteru však nekrivdil, nesie označenie „Active plus quick dry polyester“. Znie to síce trochu marketingovo preexponovane, no názor si urobím radšej na základe vlastnej skúsenosti . Po stránke strihu je dres ušitý veľmi dobre, zadná časť je mierne predĺžená a na kríže vám nebude fúkať ani v hlbokom predklone. Rukávy sú tvarované, postupne sa zužujú a zakončené sú lemom okolo zápästia. Nemusíte sa tak obávať, že vám budú v rýchlom zjazde trepať ako trikolóra na úrade vlády. V zadnej časti dresu pod krkom nájdete dokonca aj decentnú výšivku znázorňujúcu svetové smery. Po farebnej stránke je dres vkusne vyskladaný zo sivého predného a zadného panelu a čiernych rukávov, cez ktoré prechádzajú červené, respektíve sivé pásy a sivé logo BBB.

BBB-dresBBB-dres

Na trail aj na pivo - príjemný pocit aj strih

Materiál, z ktorého je dres vyrobený, je ľahký, vzdušný a veľmi príjemný na telo, na čom sa určite podieľa aj fakt, že všetky panely majú ploché švy. Polyester so „špeci“ štruktúrou odvádza pot dobre a nestalo sa mi, že by som mal pocit prilepeného dresu o chrbát ani pri intenzívnejšom potení. Strih aj dĺžka rukávov veľkosti M sedeli ako uliate a celkovo dresu nemám čo vytknúť. Dĺžka, šírka aj tvar rozhodne neniesli známky piatkovej poobednej smeny . Dres som si s radosťou obliekal na večerné výjazdy, prechádzky a aj na krátke výšľapy na okolité kopce. Večerné výjazdy píšem zámerne, vzhľadom na to, že posledné dva mesiace sú teploty cez deň nadpriemerné a počas dňa som jazdil skôr dresy s krátkym rukávom.

„BBB-dres“

Tajné vrecko a iné prekvapenia

O vrecku umiestnenom v zadnej ľavej časti dresu som popravde prvý týždeň používania vôbec netušil. Zips s bežcom sú zapustené v bočnom švíku a pri zbežnom pohľade sú šikovne zamaskované. Vrecko je však dostatočne veľké na mobil a kľúče a po tomto „veľkom objave“ som tento dres využíval ešte intenzívnejšie, dá sa povedať, že vždy, keď som sa šiel previezť po okolí a vedel som, že so zapadajúcim slnkom začne klesať aj vonkajšia teplota. Druhým príjemným prekvapením pre mňa bolo zistenie, že lem rukáva je vyrobený z mikrovlákna, ktoré je priamo určené na leštenie a očistu šošoviek okuliarov. Tu dres opäť zabodoval a urobil si u mňa ďalšie veľké, v praxi využiteľné plus.

BBB-dresBBB-dres

Pre koho je dres určený?

Škatuľkovať takýto typ dresu asi nemá veľký význam. Pravdepodobne si ho nekúpia tí, ktorí stoja v prvej fronte na štarte maratónu, ani priaznivci jazdy na čas. To však neznamená, že si ho s radosťou neoblečú, pokiaľ sa vyberú na výjazd s partiou po okolí alebo na cestu bikom do práce. Využitie dresu nemusí byť nutne obmedzené len na cyklistické použitie. Vďaka jeho decentnému dizajnu ho môžete použiť aj na beh, turistiku, alebo iné výletnícke aktivity, kde vám funkčný materiál, dobre odvádzajúci pot, určite padne vhod. Praktické vychytávky ako tajné vrecko a lem rukáva, ktorým sa dajú čistiť okuliare, z môjho pohľadu tiež posúvajú funkčnosť tohto dresu ešte o kus ďalej a spríjemňujú majiteľovi jeho nosenie.

Na záver ešte spomeniem, že dres sa dá okrem sivo-čierno-červenej farebnej varianty kúpiť aj v sivo-olivovo-fluo/žltom prevedení a jeho odporúčaná cenovka je cca 50 €. Pre viac podrobností kliknite na stránku slovenského dovozcu shop.skprofibike.sk.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
bimjeam 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Pedále BBB Enigma – pre učenie nových zručností

Test: Pedále BBB Enigma – pre učenie nových zručností

Neexistujú platformové pedále, ktoré by sadli každému. Rovnako na tom sú aj testované pedále BBB, ktoré sú vhodné práve pre špecifickú skupinu jazdcov.
Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Čisté merino je menej príjemné na pokožke, syntetika horšie odoláva baktériám a preto zapácha. Nastal čas na použitie vlákna z rastlín?
Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Budú zimné doplnky Isadore maličkosti, ktoré vedia byť veľkou pomocou cyklistu? Ako si vybrať správny model a veľkosť?
keyboard_arrow_up