Pozvánka: Trnavská cyklistická liga - tréning aj preteky v jednom

Minulý rok sa TCL niesla v duchu veľkých zmien. Zaviedli sa výkonnostné kategórie, ktoré dávali príležitosť hlavne novým pretekárom zvoliť si kategóriu podľa aktuálnej výkonnosti, ďalej bolo zavedených viacero nových kôl napr. - 1. kolo Prológ Kamenný Mlyn v Trnave ...

S rastúcim počtom kôl sa zmenil aj spôsob vyhodnocovania. Namiesto pôvodne najlepších desiatich kôl sa bralo do úvahy top pätnásť z celkového počtu dvadsiatich kôl, čím sa jazdci s nižšou účasťou mohli rozlúčiť s celkovým umiestnením a zostali v hre iba skalní.


Absolútnym víťazom TCL 2017 sa stal po sčítaní 15 najlepších výsledkov Martin Chren (CK Olympik Trnava) pred Ľubošom Malovcom (Dukla Banská Bystrica) a Ivanom Pašekom (Cyklisti Trnava). Víťazom kategórie B sa stal Milan Tomáška (Cyklisti Trnava). Kategóriu C vyhral Milan Tupý (CK Piešťany). V kategórii DZ (Dzeci - po Trnafsky) zvíťazila Andrejka Filová, ktorá odjazdila pekných 11 kôl. Taktiež bol v roku 2017 prekonaný rekord v časovke na Zochovu chatu Lubošom Malovcom v čase 11 min. 50s. Všetky kolá sa pozorne sledujú aj na aplikácii STRAVA, preto aj tu padlo niekoľko KOM-ov.

Ideme ďalej, píšeme spolu už 24. ročník

Organizačne sa TCL radí medzi fenomén, nakoľko už tretí rok disponuje časomierou a asistenciou policajného zboru, ktoré nie sú samozrejmosťou ani na vyšších podujatiach ako sú Merida Road Cup a Slovenský pohár. Preteky organizuje organizačný štáb - cyklonadšenecká partička pod hlavičkou občianskeho združenia Cyklisti Trnava. Pri prezentácii stretnete Anett, na križovatkách traťových komisárov Jančiho a Feriho či ďalších členov OZka.


Mnohí možno nevedia zaradiť ligu, jedným sa zdá viac ako preteky, druhým viac ako tréning, je možné nad tým polemizovať, ale v prvom rade, je to pravidelné stretávanie sa ľudí, ktorí majú radi jednu spoločnú vec, a to cestnú cyklistiku. Niektorí si idú prečistiť hlavu po práci, druhí zase potrénovať a podaktorí nedarujú nikomu „ani centimeter navyše“. Toto je všetko jej súčasťou a robí ju jedinečnou. Jednak organizácia na vyššej úrovni ako organizované preteky zväzom a v druhom rade príjemná športová atmosféra a občas trocha adrenalínu v krvi. Z môjho pohľadu je liga hlavne výborný tréning a dobrá príprava pre dorast, kde si môžu porovnať svoje sily takmer každú stredu či už so staršími, ale aj skúsenejšími cyklistami, a tým posunúť svoju prípravu na vyššiu úroveň.


Novinky a "nenovinky"

Novinkami pre rok 2018 je nová časovka pri Voderadoch. Pred fabrikou Samsung postavili veľkorysú 4-pruhovú cestu so štyrmi technickými "kruháčmi". V okolí priehrady H. Orešan nám záverom roka položili nový asfalt, preto sme neváhali s obnovením okruhu H. Orešany - Lošonec - Smolenice - H. Orešany. Bonusom pre hlavnú kategóriu A je dojazd v Sedle pod Veterlínom, cca 3 km krásneho stúpania po novučičkom asfalte.

"Nenovinkou" je opäť vyvinutý signál smerom k zväzu k podpore tohto podujatia. Avšak, bez úspešnej odozvy. Paradoxne im chýbali peniaze a ak podporia nás, musia aj iných a pod. Pritom zväz čerpá úžasnú dotáciu od ministerstva. Na druhej strane aj dobre, pretože si Trnavská cyklistická liga zachová svoj nezávislý status a naozaj bude táto ojedinelá forma súťaže pre každého.


Začíname o týždeň 4. 4. 2018 už tradične prvým kolom Prológom (2,8 km) na Kamennej ceste. Štart prvého jazdca je o 17:30 h., ale chceme upozorniť, aby ste prišli dostatočne včas. Prezentácia štartujúcich sa končí 10 minút pred štartom, je ju možné vykonať pred každým z 20-tich kôl. Na každého tento rok čakajú krásne štartovné čísla, ktoré si po predplatení necháva. Pravdidlá a aj bližšie informácie nájdete na tomto odkaze.

(autori: Ľubo Malovec a Adam Peciar)
report_problem Našiel si v texte chybu?
lubo1234 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Čo nás naučila sezóna 2023? MTB, cesta, gravel a enduro

Čo nás naučila sezóna 2023? MTB, cesta, gravel a enduro

Stretne sa Cepo, Imro a Tomáš… To nie je začiatok vtipu, ale naše ohliadnutie za sezónou 2023.
Ďalšia sezóna a opäť zlepšenie – toto mi pomohlo

Ďalšia sezóna a opäť zlepšenie – toto mi pomohlo

Na krku mám 41 rokov, ale čísla a výsledky našťastie hovoria, že dole vodou ešte nejdem. V sezóne 2023 som zmenil niekoľko vecí, ktoré mi v tom pomohli.
Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, hoci som ešte nikdy nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
keyboard_arrow_up