Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Alberto Contador

Contador obhajuje svoj štart na Gire

Contador obhajuje svoj štart na Gire

Alberto Contador deň pred začiatkom Giro d´Italia 2011 obhajoval svoje právo štartovať na 94. ročníku etapových cyklistických pretekov. Španiel nevidí žiaden dôvod, pre ktorý by sa mal odhlásiť.
Contador víťazom Okolo Katalánska

Contador víťazom Okolo Katalánska

Španielsky cyklista Alberto Contador z tímu Saxo Bank sa stal celkovým víťazom pretekov Okolo Katalánska. Druhý triumf na tomto podujatí si v nedeľňajšej záverečnej 7. etape z Parets del Valles do Barcelony (124,5 km) v čase 2:33:55 h vyjazdil francúzsky pretekár Samuel Dumoulin (Cofidis), ale na trojnásobného víťaza Tour de France to pri konečnom účtovaní nestačilo. Pre 28-ročného rodáka z Madridu Contadora je to druhé celkové víťazstvo v tejto sezóne, predtým sa radoval z triumfu na Okolo Murcie.
Contador po triumfe v 3. etape na čele Okolo Katalánska

Contador po triumfe v 3. etape na čele Okolo Katalánska

Trojnásobný víťaz Tour de France Alberto Contador za 4:45:31 h triumfoval s náskokom 23 sekúnd v stredajšej 3. etape cyklistických pretekov Okolo Katalánska na trati z La Vall d´en Bas a Vallnordu v Andorre (189,4 km). Španielsky jazdec tímu Saxo Bank prevzal celkové vedenie. Druhý v stredu bol Talian Michele Scarponi (Lampre) a tretí skončil Američan Levi Leipheimer (Radioshack). Contador v týchto dňoch čaká na rozhodnutie Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) o tom, či sa táto organizácia odvolá proti zrušeniu obvinení Španiela z dopingu.
RFEC zbavila Contadora dopingových podozrení

RFEC zbavila Contadora dopingových podozrení

Španielska cyklistická federácia (RFEC) zbavila Alberta Contadora dopingových podozrení, čím sa potvrdili informácie miestnych médií zo začiatku týždňa. Dvadsaťosemročný "El Pistolero" sa teda aj naďalej môže hrdiť troma víťazstvami na Tour de France a zároveň sa môže postaviť na štart tohtoročnej edície najprestížnejšieho etapového dobrodružstva na svete. Prípad však bude mať s veľkou pravdepodobnosťou pokračovanie na Športovom arbitrážnom súde v Lausanne.
Španielska tlač predpovedá oslobodenie Contadora

Španielska tlač predpovedá oslobodenie Contadora

Dopingový prípad trojnásobného víťaza cyklistických pretekov Tour de France Alberta Contadora by sa mohol skončiť úplným oslobodením jazdca od obvinení a teda bez uvalenia trestu. Takéto rozuzlenie kauzy zo strany Španielskej cyklistickej federácie (RFEC) avizuje španielska tlač na čele s denníkmi El País a El Mundo.
Contadora testovali pozitívne štyri razy, tvrdí Marca

Contadora testovali pozitívne štyri razy, tvrdí Marca

Španielsky cyklista Alberto Contador bol údajne až štyrikrát pozitívne testovaný na klenbuterol počas minuloročnej Tour de France. S týmto tvrdením vyšlo utorkové vydanie španielskeho denníka Marca a odvoláva sa v ňom na správu Španielskej cyklistickej federácie, ktorá medzitým svojmu šampiónovi vymerala ročný dištanc. Klenbuterol našli v Contadorovej vzorke prvýkrát 21. júla 2010, keď bol na Tour druhý voľný deň. To isté sa však údajne zopakovala aj po ďalšie tri dni. Zakaždým malo ísť o menšie množstvo zakázanej látky v jeho krvi.
Contador bude brániť svoju nevinu do konca

Contador bude brániť svoju nevinu do konca

Cyklista Alberto Contador na piatkovej tlačovej besede v Palma de Mallorca vyhlásil, že si nie je vedomý akéhokoľvek užívania nedovolených podporných prostriedkov a za svoju česť a nevinu bude bojovať až do konca. Päťnásobný víťaz pretekov zo série Grand Tours práve na tlačovke jeho tímu Saxo Bank mal zaujať oficiálne stanovisko k jeho ročnému potrestaniu za pozitívny test na klenbuterol počas minuloročnej Tour de France, kde sa stal tretíkrát celkovým víťazom. Aj sa tak stalo.
Alberto Contador oficiálne s ročným dištancom od RFEC

Alberto Contador oficiálne s ročným dištancom od RFEC

Španielska cyklistická federácia (RFEC) rozhodla o uložení ročného dištancu víťazovi Tour de France Albertovi Contadorovi, ktorý mal pozitívny nález na klenbuterol. V stredu neskoro večer to potvrdil hovorca španielskeho jazdca. Contador má momentálne desať dní na odvolanie sa proti verdiktu, ktorého konečná a definitívna podoba bude známa až 9. februára. Ak bude ročný dištanc oficiálny, Španiel príde o svoje prvenstvo na Tour de France 2010. Vavrín celkového víťaza by tak pripadol Andymu Schleckovi.
Contador by mal vo štvrtok dostať ročný trest

Contador by mal vo štvrtok dostať ročný trest

Španielskemu cyklistovi Albertovi Contadorovi hrozí za pozitívny dopingový test na minuloročnej Tour de France ročný dištanc. Disciplinárna komisia Španielskej cyklistickej federácie (REFC) oznámi vo štvrtok svoje rozhodnutie v prípade trojnásobného víťaza Tour de France a cyklista má potom podľa denníka Marca desať dní na odvolanie.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up