Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Bicykel

Keď cestovať, tak na bicykli

Keď cestovať, tak na bicykli

Cestovať a spoznávať svet (širšie okolie) sa dá skutočne veľa spôsobmi. Tými konvenčnými ako napríklad autom, vlakom, autobusom... ale taktiež aj možno trochu nekonvenčne ako v našom prípade, na bicykli. Tento typ prepravy si vyberá len menšie percento ľudí a preto by sme chceli aj týmto článkom povzbudiť a inšpirovať aj teba(vás), aby ste to skúsili a vybrali sa na svoj budúci výlet či dovolenku na bicykli. Je to skutočne pre každého a vôbec tu nezáleží na veku, ani na kondičke.
Brzdy Hayes – aktuálne produkty a novinky PR článok

Brzdy Hayes – aktuálne produkty a novinky

Len máloktorá firma spustila takú revolúciu v cyklistickom priemysle naprieč všetkými odvetviami a disciplínami, tak ako sa to podarilo Hayesu. V dnešnej dobe by sme asi len ťažko hľadali pri kúpe nového horského bicykla model, ktorý by nebol osadený kotúčovými brzdami. Koncom minulého tisícročia to bola práve táto firma, ktorá prišla pred takmer 20-timi rokmi na trh s prvými hydraulickými kotúčovými brzdami Hayes Mag. Hayes pritom vyrába hlavne brzdy pre autá, motorky, premysel a dodáva brzdy aj na Harley Davidson, Caterpillar (CAT) alebo aj snežné skústre Ski-Doo.
Ako spojiť vášeň s prácou? My v Kellyse to vieme PR článok

Ako spojiť vášeň s prácou? My v Kellyse to vieme

Existuje skupina ľudí, ktorá má toho veľa spoločného. Nadchne sa pre rovnaké veci a krásu vidí v podobných detailoch. Poznáte tých ľudí. Ľudí, ktorí sú rovnakí ako my.
Prejazd cyklotrasy Eurovelo6 z Ostrihomu do Bratislavy na cargo bicykli

Prejazd cyklotrasy Eurovelo6 z Ostrihomu do Bratislavy na cargo bicykli

Predĺžený víkend na začiatku júla som strávil v dedinke kúsok severne od Budapešti, na pravom brehu Dunaja. Keďže môj bicykel Yuba Mundo bol práve v servise, požičal som si na otestovanie nákladnú trojkolku Fanotec FT-9005. Cestou tam sa odviezla v kufri 9-miestneho auta (keďže je to skladačka), no cestou späť táto možnosť nebola. Preto som sa rozhodol, že odskúšam "cargo bike touring" a do Bratislavy dôjdem po vlastnej osi po medzinárodnej cyklotrase Eurovelo 6.
Cestné bicykle z vrchnej časti ponuky ako výkladná skriňa nových technológií PR článok

Cestné bicykle z vrchnej časti ponuky ako výkladná skriňa nových technológií

Každý dobrý výrobca sa snaží svoje modely neustále inovovať a ponúknuť niečo odlišné. V dnešnom prehľade sa pozrieme na cestné bicykle reprezentujúce takmer úplný vrchol súčasnej ponuky, v ktorom sa odzrkadľujú tie najlepšie technológie.
Cannondale 2016  – Nové SuperSix Evo-Hi Mod a SuperSix Evo PR článok

Cannondale 2016 – Nové SuperSix Evo-Hi Mod a SuperSix Evo

Tou najväčšou novinkou je fakt, že pre rok 2016 si Cannondale prichystal úplne nové spracovanie úspešného modelu SuperSix Evo. Už predchádzajúci model bol víťazom mnohých testov a rôznych porovnávaní. Veľkou nevýhodou tejto situácie je následne vymyslieť stroj, ktorý by v podstate prekonal sám seba a posunul hranice ešte ďalej. Teda opäť čo najlepšie skĺbiť tuhosť, komfort, hmotnosť a aerodynamiku do nekompromisného pretekárskeho celku. V každom z týchto aspektov je podľa vyjadrení Cannondalu nové Evo lepšie ako predchodca.
Scott 2016 – MTB pre náročných PR článok

Scott 2016 – MTB pre náročných

Značku Scott asi netreba veľmi predstavovať. Je to jeden z výrobcov, ktorý stále pracuje na zlepšovaní súčasných modelov a investuje nemalé prostriedky do vývoja. MTB kolekcia pre rok 2016 je poriadne nabitá a dnes si trochu bližšie predstavíme niektoré vybrané modely.
Pozvánka: BIKE CAMP Bachledka s Filipom Polcom PR článok

Pozvánka: BIKE CAMP Bachledka s Filipom Polcom

Chceš zdokonaliť svoje jazdecké schopnosti pod vedením Filipa Polca? Chceš si pojazdiť s kamošmi v bike parku Bachledova? Chceš prežiť 4 dni plné zábavy a dozvedieť sa hodnotné informácie o príprave a stravovaní vrcholových športovcov?
VeloCity – Predaj a servis bicyklov pri Železnej Studničke v Bratislave PR článok

VeloCity – Predaj a servis bicyklov pri Železnej Studničke v Bratislave

Sme mladá predajňa v Bratislave, sídlime pri Železnej Studničke, konkrétne na Lamačskej ceste 8. Ponúkame širokú ponuku služieb - od predaja po servis bicyklov. Chcete si kúpiť nový bike? Ako jediný máme v ponuke všetky typy bicyklov od renomovaných výrobcov: horské, cestné, krosové, fatbiky, elektrobiky a dokonca aj tandemové bicykle. Mysleli sme aj na najmenších a dostupné sú samozrejme odrážadlá, kolobežky a detské bicykle vo veľkostiach od 20" do 24".
Pozvánka: Restart challenge 2016 - 7 kopcov a 3 jazerá

Pozvánka: Restart challenge 2016 - 7 kopcov a 3 jazerá

Sitno, Javorina, Kráľova hoľa, Poľana, Panský diel, Marhát, Martinské hole, Neusiedler See, Popradské pleso a Morské oko. Vyhrá aj ten, kto sa o to aspoň pokúsi...
V Alpách sa jazdí za každého počasia

V Alpách sa jazdí za každého počasia

Jazdiť, keď je krásne teplo a svieti slniečko, je celkom ľahké. Preto sa mi páčia videá, kde sa bikuje, aj keď nie je úplne ideálne a v kombinácii s vysokými horami švajčiarskych Álp, ani nehovorím. Myslím, že v takom prostredí by sa asi prekonal tiež nejeden z vás...
Čo je rýchlejšie? Jazda autom, v MHD alebo na bicykli? PR článok

Čo je rýchlejšie? Jazda autom, v MHD alebo na bicykli?

Pre niekoho je ťažké porovnávať neporovnateľné, no v konečnom dôsledku má každý dopravný prostriedok vo väčšom meste svoj význam a výhody. Ak pozeráme na úsporu času v plnej premávke, bicykel víťazí na plnej čiare. Elektrobicykle sú následne ešte lepší level, ako ušetriť sily aj čas.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up