Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Bicykel

Čo sa zmenilo na enduro modeli KELLYS Eraser pre rok 2016? PR článok

Čo sa zmenilo na enduro modeli KELLYS Eraser pre rok 2016?

Slovenský výrobca bikov KELLYS BICYCLES, koncom minulého leta predstavil novinky pre rok 2016 a jednou z nich bola aj zmena v geometrii a špecifikácii u high-end karbónového modelu Eraser 90. V čom presne spočívajú hlavné zmeny oproti predchádzajúcej verzii a v čom je lepšia novinka?
Scott Foil 2016 – skutočne univerzálny aerodynamický stroj a víťaz Paris Roubaix PR článok

Scott Foil 2016 – skutočne univerzálny aerodynamický stroj a víťaz Paris Roubaix

Na aerodynamiku sa v dnešnej dobe kladie čím ďalej tým väčší dôraz, keďže štartové pole sa neustále vyrovnáva a na ceste za úspechom je potrebné hľadať výhody, napríklad v týchto oblastiach. Dôkazom je nový Scott Foil, ktorý je na prvý pohľad aj trochu viac, ako len „žiletka“ na rezanie vzduchu.
Tip na výlet: "Od Tatier k Dunaju" na Novom Zélande

Tip na výlet: "Od Tatier k Dunaju" na Novom Zélande

Nie je tomu tak dávno, čo som si zaobstaral svoj prvý “horák” a predsavzal si najazdiť na ňom tisíc kilometrov za jeden rok. Niektorí z vás to určite zvládnu ľavou zadnou aj za mesiac, ale ja som počas svojej krátkej cyklistickej kariéry zatiaľ dokázal za rok najazdiť najviac približne 776 km v roku 2014 a minulý rok to bolo iba 461 km.
Cannondale Scalpel 2017 - po novom už Scalpel-Si PR článok

Cannondale Scalpel 2017 - po novom už Scalpel-Si

To, čo už v priebehu minulého roka trochu presakovalo, je konečne tu. Cannondale predstavuje update svojho XC celoodpruženého klenotu – ako inak, hovoríme o modeli Scalpel. Ponúkneme detailný pohľad na inovovanú verziu 2017, ktorá dostala do mena už aj príponu Si...
Test: Lapierre DH 527 - čistokrvný zjazďák, ktorý zvládne veľa

Test: Lapierre DH 527 - čistokrvný zjazďák, ktorý zvládne veľa

Francúzska značka Lapierre sa venuje výrobe bicyklov už veru pár rokov a patrí medzi špičku v tomto obore. Výnimkou nie sú ani zjazdárske mašiny a dôkazom je, že ich DH model sa pýši minuloročným titulom majstra sveta, ktorý zabezpečil francúzsky jazdec Loic Bruni. Sériový model sa od toho majstrovského príliš nelíši, takže sa poďme bližšie pozrieť na to, čo ponúka najekonomickejší model Lapierre DH 527.
Unboxing: Canyon Spectral AL - fotoreport z vybaľovania a skladania

Unboxing: Canyon Spectral AL - fotoreport z vybaľovania a skladania

Značka Canyon je pomerne známa, a to hlavne svojim spôsobom fungovania bez kamennej predajne, teda priamym predajom cez e-shop. Objednaný a samozrejme zaplatený bicykel príde k svojmu novému šťastnému majiteľovi už viac-menej zložený, no treba ešte doslova dotiahnúť pár detailov a bicykel je pripravený brázdiť naše krásne lesy alebo cesty :-). Poďme sa spoločne pozrieť na túto etapu bicyklov Canyon, konkrétne Spectral AL.
Tip na výlet: Bike aréna Vsetín - na koštovke u Valachov

Tip na výlet: Bike aréna Vsetín - na koštovke u Valachov

Vedel som, že sa v Bike aréne Vsetín robia mtb kempy a vedel som, že sa radí medzi TOP české lokality, ale bolo pre mňa tajomstvom, prečo. Rozhodnutí zmeniť to, vyrážame na koštovku ku Valachom...
Fotogaléria: FOR BIKES 2016

Fotogaléria: FOR BIKES 2016

1. až 3.4.2016 sa v Prahe na Letňanoch už po siedmykrát otvorili brány najväčšieho cyklistického veľtrhu v strednej Európe. Na výstavisku prezentovalo svoje výrobky viac než 300 firiem. Na svoje si iste prišli víkendoví cyklisti. Kto sa tešil na svetové novinky, prípadne špičkové výrobky, nebol týmto ročníkom plne uspokojený. Pár exemplárov od novo vystavovaných značiek ako napr. Time, Bulls, Eddy Merckx, Turner, Chromag alebo Taroka, nestačilo zachrániť očakávania „cyklo-fajnšmekrov“.
Corratec - nemecká bike značka s viac ako 25-ročnou históriou PR článok

Corratec - nemecká bike značka s viac ako 25-ročnou históriou

Počas tohto obdobia zaznamenali biky z našej produkcie rôzne menšie, ale aj väčšie úspechy v bežnom hobby jazdení, či v popredných európskych a svetových bike súťažiach. V nasledujúcom krátkom zostrihu uvidíte v skrate to najlepšie a ak vás zaujíma aktuálna kolekcie 2016, nájdete ju na corratec.com.
Bicykel ako daňovo uznateľný výdavok - je to možné a legálne?

Bicykel ako daňovo uznateľný výdavok - je to možné a legálne?

Odpoveď na jednoduchú otázku nemusí byť vždy jednoduchá. Ja sa však o to pokúsim.
Je teda možné, legálne a bezrizikové, dať bicykel do daňových nákladov?
Biky fóristov: GAS - Cieľ je niekedy dôležitejší ako cesta

Biky fóristov: GAS - Cieľ je niekedy dôležitejší ako cesta

Moja úvaha o stavbe hardtailu sa začala na začiatku leta 2015, keď som sa vracal z nemocnice po nepeknom páde z môjho krásneho GT Force. Tak, ako s jedlom rastie chuť, rastie so zdvihmi odpruženia aj odvaha. Ja som doplatil na prebytok odvahy a nedostatok schopností. Pri pohľade na röntgen a titánovú platničku na ňom, skrsla mi myšlienka na jednak zmiernenie môjho jazdného prejavu a tiež zaobstaranie si titánového HT. Z finančného hľadiska som z úvahy vytesnil titán a ostalo teda len HT.
Specialized 2016 – výber z MTB kolekcie PR článok

Specialized 2016 – výber z MTB kolekcie

Specialized je značka, ktorá nespí na vavrínoch, ale každý rok sa snaží prísť s niečím originálnym a práve preto má množstvo fanúšikov po celom svete. Predstavme si spolu bližšie MTB kolekciu americkej značky Specialized pre rok 2016, ktorá ponúka biky od hobby kategórie až po tie najvyššie s ambíciami olympijského víťazstva.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up