Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Bicykel

Test: CUBE STING 120 PRO WLS  - výborný trail bike vhodný na celodenné výjazdy po lesných singletrailoch

Test: CUBE STING 120 PRO WLS - výborný trail bike vhodný na celodenné výjazdy po lesných singletrailoch

Kto povedal, že ženy nemajú rady tvrdé jazdenie trialov? Takto znie úvodná prezentácia tohto celoodpruženého biku rady STING 120 PRO WLS, ktorý je určený ženám od značky CUBE pre rok 2016.
Giant: Celoodpružené biky na sezónu 2016 PR článok

Giant: Celoodpružené biky na sezónu 2016

Ako väčšina výrobcov aj Giant pre rok 2016 inovoval svoje rady. Dnes si trochu bližšie predstavíme jeho celoodpružené modely. Giant patrí medzi najväčších zástancov rozmeru 27,5", a tak práve tie tvoria hlavnú časť jeho ponuky vrátane zjazdových špeciálov.
Test: Rock Machine Blizzard 30 na kolesách 29

Test: Rock Machine Blizzard 30 na kolesách 29

Máte obmedzený rozpočet na celo odpružený bike, ale pritom si stále chcete užiť výborný zážitok z jazdy? Rock Machine s modelom Blizzard 30 je rozhodne niečo zaujímavé, čo by vám nemalo pri rozhodovaní ujsť z pozornosti. Na Blizzarde som nabehal približne 250 km a aj keď to nie je osadené výbavou XT, z každého výjazdu som si odniesol kopec parádnych zážitkov a radosti z jazdy.
Cannondale 2016 – MTB kolekcia

Cannondale 2016 – MTB kolekcia

Cannondale sa v očiach mnohých z nás spája okrem špičkovej kvality aj s istou dávkou extravagancie. Nie je to len ikonickou Leftynou, ale celkovým pocitom z bicyklov, ktoré patria k vrcholu toho, čo cyklistický priemysel ponúka. Cannondale ostáva svojej povesti verný a pre sezónu 2016 si pre nás prichystal opäť pastvu pre oči – aj s absolútne novým modelom Habit.
Test: KELLYS STAGE 90 - Pohodlný hardtail s overenou výbavou postavenou na Shimano XT

Test: KELLYS STAGE 90 - Pohodlný hardtail s overenou výbavou postavenou na Shimano XT

Najlepší hardtail od KELLYS-u s cenou €1999 a ambíciami bojovať na maratónoch o popredné miesta v cieli. Dvanásť párov špíc v každom kolese dávajú biku zaujímavý šmrnc, ale aj slušnú tuhosť spolu s karbónovým rámom. Čierno-oranžová farebná kombinácia s striebornými komponentami, v ktorom sa nájdu vyznávači jednoduchšieho aj pestrejšieho dizajnu. STAGE 90 je príjemný bike na pohľad aj jazdenie.
Test: Bike GHOST Kato FS 7 - Celoodpružený bike s výbornou výbavou aj hmotnosťou a cenou pod 2000 eur

Test: Bike GHOST Kato FS 7 - Celoodpružený bike s výbornou výbavou aj hmotnosťou a cenou pod 2000 eur

Aj keď tento tátoš nie je karbónový, vôbec mu to neuberá na kráse. Za cenu do €2000 získate bike od nemeckého výrobcu GHOST, ktorý v sebe spája dôraz na priaznivejšiu cenu a pritom dobrý komfort jazdy aj v náročnejšom teréne. Kolesá 27,5“, výbava Shimano XT, odpurženie FOX 130, tlmič 120 mm spolu s celkovou hmotnosťou tesne nad 13 kg dávajú tušiť, že testovacie jazdenie bola jedna veľká radosť. Ako to však presne bolo, sa dočítate na nasledujúcich riadkoch.
Test: GT Helion Expert – čistokrvné XC?

Test: GT Helion Expert – čistokrvné XC?

Nadpis som začal s otáznikom na konci, pretože pri pohľade na GT Helion so 110mm zdvihom, 27.5” kolesami a geometriou rámu by som ho neradil len do kategórie XC bicyklov. Je tam teda ten otáznik právom? Čítajte.
Bicykle DEVRON predstavené na Slovensku po prvýkrát na Nízkotatranskej MTB Tour PR článok

Bicykle DEVRON predstavené na Slovensku po prvýkrát na Nízkotatranskej MTB Tour

Po úspešnom debutom roku si chce, najmladšia zo značiek patriacich pod Eurosport DHS SA, udržať svoj smer. Devron získal počas svojej krátkej existencie už niekoľko ocenení a má ambície stať sa najsilnejšou značkou v tejto časti Európy. Tento rok prenikol už aj na slovenský trh.
Test: Bike GHOST HTX 5 LC - Rýchle, spoľahlivé HT-čko

Test: Bike GHOST HTX 5 LC - Rýchle, spoľahlivé HT-čko

Éra hardtailov určite nekončí a nie každý presedláva na celoodpružený bike. HT majú svoje výhody a tiež jazdím jeden z lepších kúskov, ktorý sa dá zaradiť do kategórie testovaného Ghostu s cenou tesne pod €2000. Pre vyznávačov rýchlych bikov, ktoré majú iba odpruženú prednú vidlicu je ponuka stále veľmi široká. Nemecká značka Ghost ponúka viacero modelov a v rámci redakčného testovania sme jazdili rýchly karbónový šíp osadený na výbave Shimano XT.
Biky fóristov: KELLYS Swag 30 - Za málo peňazí veľa muziky

Biky fóristov: KELLYS Swag 30 - Za málo peňazí veľa muziky

Po dlhých rokoch strávených na downhille a po vážnejšom zranení som sa rozhodol, že skúsim disciplínu, ktorá sa často označuje ako skutočný význam bikingu - enduro. Po bikoch ako napr. Specialized Demo, Big Hit som sa pustil do hľadania enduro stroja, ktorý by mi čo najviac vyhovoval. Najprv som osedlal Santa Cruz Nomad, bol som síce spokojný, ale predsa len mal ešte 26”, ktoré sa k enduru úplne nehodia a tak som sa rozhodol, že to chce zmenu.
Test: Cestný bicykel Specialized Tarmac Elite 2015

Test: Cestný bicykel Specialized Tarmac Elite 2015

Tento stroj je v podstate môj vlastný, a tak tento test je možné chápať aj trochu ako rubriku predstavenia bikov fóristov. V prvom rade sa chcem zamerať hlavne na svoje pocity po presedlaní zo staršieho hliníkového, ktorý mi robil spoločnosť dlhé roky. Dôvodom je tiež fakt, že sa nepovažujem za experta na test cestným bicyklov, väčšinu času som strávil jazdou iba na tých vlastných :).
Test: GHOST RIOT LT 6 LC - Hravý bike s výbornými jazdnými vlastnosťami

Test: GHOST RIOT LT 6 LC - Hravý bike s výbornými jazdnými vlastnosťami

Na viac ako dva týždne sa mi naskytla možnosť jazdiť tento výnimočný stroj s kolesami 27,5“, ktorý v sebe spája výnimočný dizajn s rovnako výnimočnými jazdnými vlastnosťami. All-mountain bike s cenovkou tesne nad €4000, so zdvihmi 150/130, hmotnosťou okolo 12,5 kg. Počas testu dostal pekne zabrať a najazdili sme spolu viac ako 300 km. Niekedy bolo riadne prašno, ale RIOT okúsil aj slušné blato, keď sa počasie otočilo.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up