Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Casovka

Peter Velits má šancu na obhajobu titulu majstra sveta

Peter Velits má šancu na obhajobu titulu majstra sveta

Slovenský cyklista Peter Velits figuruje v širšom výbere tímu Omega Pharma - Quick Step pre časovku družstiev na majstrovstvách sveta v Toskánsku v závere septembra.
Froome potvrdil žltý dres aj v časovke

Froome potvrdil žltý dres aj v časovke

Brit Christopher Froome potvrdil žltý dres aj v stredajšej časovke v rámci 17. etapy cyklistickej Tour de France. Na náročnej kopcovitej 32 km trati z Embrunu do Chorges sa tešil zo štvrtého etapového triumfu v kariére a tretieho na 100. ročníku Tour.
Pinarello Sibilo - z veterného tunela na francúzke cesty

Pinarello Sibilo - z veterného tunela na francúzke cesty

Pinarello Graal a tím Movistar si počas tohtoročného Gira spoločne pripísali niekoľko úspechov v tímovej a individuálnej časovke. Táto overená kombinácia sa však dočkala posilnenia v podobe nového Pinarella Sibilo.
Peter Velits skončil na úvod Paríž - Nice šiesty

Peter Velits skončil na úvod Paríž - Nice šiesty

Slovenský cyklista Peter Velits obsadil 6. miesto v úvodnom prológu na pretekoch WorldTour Paríž - Nice v Houilles, ktorý meral 2,9 km. V krátkej časovke zaostal jazdec tímu Omega Pharma-Quick Step za víťazným Damienom Gaudinom o 3 sekundy.
Petržalská indoor časovka v Športservise PR článok

Petržalská indoor časovka v Športservise

Nultý ročník Petržalskej časovky práve prebieha!

Navštívte predajňu Športservis v Petržalke a vyskúšajte svoju cyklistickú formu na prvom indoorovom preteku. Na trenažéri ELITE REAL POWER prejdete trasu dlhú 5 km s prevýšením 209 m. Pretekať môžete na vlastnom bicykli alebo na testovacom Giant TCR 105 v. 58cm.
T. Martin víťazom časovky, M. Jurčo 30., P. Velits 34.

T. Martin víťazom časovky, M. Jurčo 30., P. Velits 34.

Nemec Tony Martin obhájil v holandskej provincii Limburg titul majstra sveta v cyklistickej časovke. Na 45,7 km dlhej trati medzi Heerlenom a Valkenburgom dosiahol čas 58:38,76 min. S náskokom 5 sekúnd zdolal Američana Taylora Phinneyho, tretiu priečku obsadil Bielorus Vasil Kirijenka, ktorý zaostal o 1:44 min. Časovka vyšla zo slovenských zástupcov lepšie Matejovi Jurčovi, ktorý skončil na 30. mieste s takmer štvorminútovým mankom na víťaza. Nedarilo sa čerstvému majstrovi sveta v časovke družstiev Petrovi Velitsovi. Tímový kolega Martina z Omega Pharma-QuickStep obsadil až 34. post (+4:07,06 min).
Arndtová obhájila časovkársky titul

Arndtová obhájila časovkársky titul

Nemka Judith Arndtová obhájila v holandskom Valkenburgu titul majsterky sveta v cyklistickej časovke. Druhý dúhový dres v rade získala po víťazstve na 24,1 km trati po cestách provincie Limburg o 34 sekúnd pred Američankou Evelyn Stevensonovou. Bronz si vybojovala Linda Melanie Villumsenová z Nového Zélandu. Arndtová bola pred vyše mesiacom na olympijských hrách v Londýne v časovke strieborná za Američankou Kristin Armstrongovou. Celkovo je to jej tretí triumf na majstrovstvách sveta v kariére, v roku 2004 vyhrala preteky s hromadným štartom. Slovensko nemalo v ženskej časovke zastúpenie. Druhýkrát na MS v kariére štartovala česká rýchlokorčuliarka Martina Sáblíková. Dvojnásobná olympijská víťazka napokon skončila na 9. mieste a v porovnaní s vlaňajškom sa výrazne zlepšila.

Titul v časovke junioriek získala Barkerová

Titul v časovke junioriek získala Barkerová

Britská cyklistka Elinor Barkerová sa stala juniorskou majsterkou sveta v časovke. V holandskej provincii Limburg triumfovala na 15,6 km dlhej trati do Valkenburgu pred Dánkou Cecile Uttrup Ludwigovou a Holanďankou Demi De Jongovou. Slovensko nemalo zastúpenie.

Svendsen juniorským šampiónom, Daško 34.

Svendsen juniorským šampiónom, Daško 34.

Nór Oskar Svendsen sa stal juniorským majstrom sveta v časovke cestných cyklistov. Trať dlhú 26,6 km v holandskej provincii Limburg medzi Landgraafom a Valkenburgom zvládol za 35:34 min a o 7 sekúnd zdolal Slovinca Mateja Mohoriča. Bronz si vybojoval Nemec Maximilian Schachmann. Slovenský reprezentant Mário Daško obsadil 34. miesto, za novým šampiónom zaostal o 1:45 min.

Bez prvého titulu by P. Velits súčasný možno nemal

Bez prvého titulu by P. Velits súčasný možno nemal

Cyklista Peter Velits sa druhýkrát v kariére stal majstrom sveta, k titulu z pretekov s hromadným štartom jazdcov do 23 rokov zo Stuttgartu 2007 pridal v nedeľu s kolegami z Omega Pharma-QuickStep druhý v časovke družstiev.
P. Velits s OPQS majstrom sveta v časovke tímov

P. Velits s OPQS majstrom sveta v časovke tímov

Slovenský cyklista Peter Velits sa stal s kolegami z tímu Omega Pharma-QuickStep majstrom sveta v časovke družstiev. Na 53,2 km dlhej trati medzi Sittardom/Geelenom a Valkenburgom vyhralo v Belgicku registrované zoskupenie pred tímami BMC a Orica-GreenEdge. Družstvo Liquigas s Petrom Saganom zostalo tesne za stupňami víťazov, keď obsadilo 4. priečku. Spolu so Slovákom boli v zlatom tíme aj Tom Boonen, Sylvain Chavanel, Tony Martin, Kristof Vandewalle a Niki Terpstra. Peter Velits sa stal majstrom sveta druhýkrát v kariére, v roku 2007 vyhral preteky s hromadným štartom mužov do 23 rokov.

Časovku ženský družstiev vyhral tím Specialized

Časovku ženský družstiev vyhral tím Specialized

Nemecký tím Specialized sa stal víťazom premiérovej časovky ženských družstiev na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v holandskej provincii Limburg. Zoskupenie vedené majsterkou sveta 2008 v časovke Amber Nebenovou z USA dosiahlo na 34,2 km dlhej trati medzi Sittardom/Geelenom a Valkenburgom čas 46:31 min. Tím Specialized zdolal o 24 sekúnd austrálske družstvo Orica, v drese ktorého išli aj skvelé časovkárky Judith Arndtová z Nemecka a Linda Villumsenová z Nového Zélandu. Bronz si vybojoval v Holandsku registrovaný tím AA Drink.

Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up