Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

Rukavice určené špeciálne do zimných podmienok PR článok

Rukavice určené špeciálne do zimných podmienok

O tom, ako dlho zostaneme v zime na bicykli vonku, veľmi často rozhodujú naše periférie, teda prsty. Kvalitné zimné rukavice umožnia zostať v sedle poriadne dlhú dobu, aj keď teplota výrazne klesne, takže ich vhodnému výberu sa oplatí venovať pozornosť.
Peter Sagan po prvý raz s prestížnym ocenením Vélo d´Or

Peter Sagan po prvý raz s prestížnym ocenením Vélo d´Or

Cyklistický dvojnásobný majster sveta Peter Sagan má už dávno po úspešnej sezóne, ale ocenenia zbiera naďalej. Najnovšie sa stal laureátom prestížnej novinárskej ceny Vélo d´Or (Zlatý bicykel), keď triumfoval pred víťazom Tour de France Chrisom Froomom a šampiónom Vuelty Nairom Quintanom.
Tip na výlet: Sám na dvoch kolesách - Ljubljana

Tip na výlet: Sám na dvoch kolesách - Ljubljana

Ahojte, tento text píšem preto, aby som zaznamenal svoju zatiaľ najväčšiu a najdlhšiu cestu na biku. Skrsol v hlave nápad, že by som mohol vymeniť cesťák za pomalý diaľkový bike a skúsiť cykloturistiku. Toto označenie znie nevinne a evokuje rakúskeho dôchodcu rútiaceho sa 10-kilometrovou rýchlosťou po hrádzi a tlačiaceho wurst v každom bufete. To by však v tom nebola moja povaha, keby som si veci nenaplánoval tak, že namiesto pohodovej cykloturistiky išlo o diaľkový maratón typu bicykluj alebo zomri.
Čo si predstaviť pod pojmom gravel?

Čo si predstaviť pod pojmom gravel?

Veľmi často sa v poslednej dobe stretávame s pojmom "gravel". Je to v podstate niečo medzi cestou a terénom, no trochu bližšie nám to predstaví profesionálny cyklista/cyklokrosár Jeremy Powers. Samozrejme, v trochu odľahčenej forme a na Islande...
Cestné bicykle do 2 000 € – vstupná brána do sveta cestnej cyklistiky PR článok

Cestné bicykle do 2 000 € – vstupná brána do sveta cestnej cyklistiky

Bicykle v cene do 2 000 € sú takou vstupnou bránou do sveta kvalitných cestných strojov. Taktiež je to ideálna hranica na každodenného tréningového spoločníka a hltača kilometrov. V dnešnom článku si trochu predstavíme, čo nám výrobcovia dokážu v tejto kategórii ponúknuť.
Giro d'Italia 2016 na vlastné oči

Giro d'Italia 2016 na vlastné oči

Každý rok začiatkom leta sa koná Giro d'Italia - jedna z troch najznámejších a najpopulárnejších cestných akcií. Giro je trojtýždenný etapák ako ináč v Taliansku a tento rok vďaka dovozcovi značky Pinarello na Slovensko, firme Davorin, som mal možnosť pozrieť si koniec jeden etapy. Ale poďme pekne po poriadku.
Posezónny výpredaj SiS a novinky v OKR Cycles PR článok

Posezónny výpredaj SiS a novinky v OKR Cycles

Jesenné a zimné obdobie je čas zhodnotenia uplynulej sezóny a začiatok prípravy na tú nasledujúcu. V OKR Cycles sme pre vás pripravili niekoľko noviniek, vďaka ktorým môžete posunúť svoje jazdenie na vyššiu úroveň, či už ste hobby jazdec alebo výkonný amatérsky športovec.
Peter Velits ukončil svoju kariéru

Peter Velits ukončil svoju kariéru

Jeden z najlepších slovenských cyklistov ostatných rokov a trojnásobný majster sveta v tímovej časovke Peter Velits zanechal vo veku 31 rokov kariéru profesionálneho športovca.
Domáce tyčinky - jednoduchý a rýchly recept aj pre kuchárske antitalenty

Domáce tyčinky - jednoduchý a rýchly recept aj pre kuchárske antitalenty

Receptov na „homemade“ tyčinky je celá kopa, ale tento je skutočne jednoduchý, chutný a dostupný na suroviny – napr. sirup vo videu sa dá výborne nahradiť medom (otestované na vlastnej koži). Navyše, výsledný produkt výborne drží tvar v drese aj pri dlhšej jazde, a tak isto sa tam nemá čo pokaziť. Akurát buďte trpezliví a tyčinky porcujte až keď to kompletne vychladne, najlepšie na druhý deň...
Dopĺňate minerály pri športovom výkone vhodným nápojom? PR článok

Dopĺňate minerály pri športovom výkone vhodným nápojom?

Či už ide o cyklistu, triatlonistu, fitness nadšenca alebo len príležitostného bežca, všetkých spája rovnaký cieľ - poriadne si zašportovať a dosiahnuť čo najlepší možný výkon v obľúbenej aktivite. Pri kvalite výkonu zohráva kľúčovú úlohu výživa, regenerácia, trénovanosť a v neposlednom rade aj pitný režim. Ako to s ním teda je? Kedy piť iontové nápoje a kedy minerálne vody a aký je v tom rozdiel? O týchto a ďalších témach sme sa rozprávali s profesionálnym fitness trénerom Jakubom Cvikom.
Honor od UCI - Okolo Slovenska do vyššej kategórie

Honor od UCI - Okolo Slovenska do vyššej kategórie

Budúci ročník cyklistických pretekov Okolo Slovenska (7.- 11. júna 2017) postupuje do vyššej kategórie. Najväčšie slovenské etapové podujatie je v kalendári Medzinárodnej cyklistickej únie pre rok 2017 zaradené do kategórie 2.1. Znamená to, že na Okolo Slovenska sa môžu zúčastniť aj tímy a jazdci elitnej svetovej série UCI WorldTour vrátane Slovákov. Informoval o tom Slovenský zväz cyklistiky v tlačovej správe.
Prinášať ľuďom radosť je najdôležitejšie, tvrdí Sagan

Prinášať ľuďom radosť je najdôležitejšie, tvrdí Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan bol počas uplynulého víkendu v americkom Westlake Village v Kalifornii, kde bol tvárou charitatívnej akcie Peter Sagan VIP Charity Ride. Tam sa zrodil aj rozhovor s dvojnásobným majstrom sveta, ktorý priniesol špecializovaný portál Cyclingnews. Agentúra SITA z neho vybrala podstatnú časť.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up