Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

Z východu na západ, aneb bicyklom do Trenčianskej Turnej

Z východu na západ, aneb bicyklom do Trenčianskej Turnej

Áno. Aj toto je jeden z tých príbehov, kedy človeku niečo podobné napadne len pri konzumácii alkoholických nápojov. Po úspešných štátniciach, užívajúc si posledné dni na intráku, popíjaním piva na balkóne a debatovaním s kamarátom Ivanom, padlo zopár slov aj na tému bicykle. Hneď mi napadlo, že by bolo treba čosi vyparatiť cez tie začínajúce sa prázdniny. Z Iva vyšlo: „Veď ma dôjdi kuknúť z východu ku mne do Trenčianskej Turnej“.
Doplnky k bicyklu – základný servis a starostlivosť PR článok

Doplnky k bicyklu – základný servis a starostlivosť

Kúpou samotného bicykla to samozrejme nekončí. Aby všetko fungovalo, je potrebné si zaobstarať aj nejaké základné príslušenstvo. Či už také, ktoré potrebujeme so sebou pri výjazde alebo ako súčasť domáceho servisu. V dnešnom predstavení sa pozrieme na zopár tipov.
Test: Cyklotrenažér Elite Novo Mag Force - nenudí, udržiava a aj rozvíja kondíciu

Test: Cyklotrenažér Elite Novo Mag Force - nenudí, udržiava a aj rozvíja kondíciu

Tento test vznikol ešte začiatkom roka, kedy prešlo niekoľko týždňov od Vianoc a konečne som si našiel čas napísať zopár riadkov k vianočnému darčeku, ktorý ma neskutočne potešil. Aby som bol častejšie doma, s rodinou a zároveň rozvíjal moje hobby – cestnú cyklistiku, na ktorú nemám stále rovnako čas, dostal som od mojej milovanej manželky trenažér Elite Novo Mag Force.
Oleg Tiňkov opúšťa definitívne svet cyklistiky

Oleg Tiňkov opúšťa definitívne svet cyklistiky

Ruský veľkopodnikateľ s milionárskym portfóliom už dávnejšie ohlásil odchod z vrcholovej cyklistiky na konci tejto sezóny a rozpustenie svojho tímu Tinkoff. Teraz to už je definitívne. Po skončení záverečnej monumentálnej klasiky Okolo Lombardska všetkých členov svojho tímu pozval na rozlúčkovú večeru v Miláne, kde im poďakoval za niekoľko rokov trvajúce a v mnohých aspektoch úspešné spoločné cyklistické dobrodružstvo.
Databáza kradnutých bicyklov – skúste ju občas otvoriť a možno niekomu pomôžete

Databáza kradnutých bicyklov – skúste ju občas otvoriť a možno niekomu pomôžete

Jednou z najviac nepríjemných vecí, ktoré vedia poriadne otráviť život cyklistu, je krádež bicykla. V poslednej dobe ich počet zase o čosi narástol, čo vidno z množstva príspevkov v databáze ukradnutých bicyklov. Nezabudnite si ju preto občas otvoriť a prezrieť - veď človek nikdy nevie, kde na tieto bicykle môže naraziť...
Keď máte požičaný bike na pretek a rupnú nervy

Keď máte požičaný bike na pretek a rupnú nervy

Presne toto cez víkend zažil Jeremi Santucci, ktorý to má aj pekne zdokumentované v klipe, na ktorom ešte aj chváli bike. Tipujem však, že slová chvály museli zaznieť ešte pred inkriminovanou jazdou :).
Test: Výber vhodného maziva pre rozličné podmienky od sucha až po vlhko a blato

Test: Výber vhodného maziva pre rozličné podmienky od sucha až po vlhko a blato

Samozrejme, mazanie nie je žiadna veľká veda a nerád by som ju z toho robil. Každopádne, výber vhodného maziva podľa podmienok nám vie ušetriť starosti a energiu pri výjazde, ale tiež aj následnú údržbu. O to viac, ak máme obmedzené možnosti – napr. v byte - kde si asi ťažko vytiahneme kýbel a hadicu po každej jazde...
Canyon – zaujímavé novinky z Eurobiku

Canyon – zaujímavé novinky z Eurobiku

Canyon patrí medzi tých, ktorí zďaleka nespia na vavrínoch, pretože neustále inovuje svoje produkty a nebojí sa prísť aj s niečím novým a nezvyčajným. A kde inde tieto novinky predstaviť, ako práve na výstave Eurobike a my boli sme pri tom.
Polaris – kompletná ponuka oblečenia od špecialistu na MTB PR článok

Polaris – kompletná ponuka oblečenia od špecialistu na MTB

Polaris nie je na našom trhu veľmi dlho, určite si ale zaslúži pozornosť, pretože táto Anglická značka má vo svojej ponuke zaujímavé kúsky, v ktorých sa spája výborná kvalita a rozumná cena. Aj keď dôvodom vzniku bolo špecifické oblečenie pre MTB, v súčasnosti môže zaujať aj bohatá cestná kolekcia.
Je jedno aký štýl jazdy preferujete, Endura vás oblečie PR článok

Je jedno aký štýl jazdy preferujete, Endura vás oblečie

Výrobca oblečenia a príslušenstva zo Škótska má výhodu, pretože pochádza z oblasti, ktorá je preslávená pre svoje nepriaznivé poveternostné podmienky. Aj vďaka tomu ponúka dnes Endura oblečenie pre všetky podmienky a tiež pre rôzne jazdné štýly. V ponuke je oblečenie a doplnky nielen pre MTB, AM a enduro, ale aj pre cestnú a dráhovú cyklistiku vrátane triatlonu. Preto nie je problém poskytnúť TOP vybavenie pre jazdcov ako je Danny MacAskill, ale tiež pre hviezdy súčasného pelotónu ako Nairo Quintana alebo Alejandro Valverde z teamu Movistar.
Lombardsko bez Naira Quintanu, takže Sagan ovládne WorldTour

Lombardsko bez Naira Quintanu, takže Sagan ovládne WorldTour

Kolumbijčan Nairo Quintana nefiguruje v zostave tímu Movistar na posledné preteky WorldTour v tejto sezóne, sobotňajší záverečný cyklistický monument Okolo Lombardska. Znamená to, že Peter Sagan už je, resp. po skončení pretekov bude istým víťazom hodnotenia WorldTour, lebo nikto ďalší ho už nemôže v tomto prestížnom celoročnom rebríčku predstihnúť.
Recenzia: Kniha Najkrajšie cyklotrasy - Tatry a okolie

Recenzia: Kniha Najkrajšie cyklotrasy - Tatry a okolie

Máme tu ďalšiu knižku z edície Po Slovensku z vydavateľstva DAJAMA, určenú cykloturistom, zameranú na azda turisticky najatraktívnejšiu časť Slovenska - Tatry a okolie. Samozrejme, trasy nie sú vedené po z väčšej časti bikom neschodných kamenných Tatranských magistrálach. Kniha na 158 stranách ponúka už tradične 25 cyklistických trás - okruhov krásnymi vysokotatranskými dolinkami, údoliami a ich okolím.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up