Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

V časovke suverénny Froome a Vuelta má zápletku

V časovke suverénny Froome a Vuelta má zápletku

Devätnásta etapa cyklistickej Vuelty, časovka jednotlivcov na 37 km zo Xábie do Calpu, bola suverénnym predstavením Brita Christophera Frooma. Pretekár tímu Sky od prvých metrov šiel jednoznačne za víťazstvom a keďže na svojho hlavného rivala a lídra priebežnej celkovej klasifikácie Naira Quintanu (Movistar) získal 2:16 min, celkovo znížil svoje časové manko na Kolumbijčana na 1:21 min.
Peter Sagan skvelým záverom víťazom klasiky v Québecu

Peter Sagan skvelým záverom víťazom klasiky v Québecu

Sagan sa stal víťazom Grand Prix Cycliste de Québec, jednorazových pretekov v Kanade z kategórie WorldTour. Sagan zaútočil v posledných desiatkach metrov 201,6 km dlhej klasiky a doslova preletel okolo dovtedy vedúceho Kolumbijčana Rigoberta Urána. Jeho víťazný čas bol 5:07:13 h.
Energetické gély – prídu vhod, najmä, ak sa zdvihne tempo PR článok

Energetické gély – prídu vhod, najmä, ak sa zdvihne tempo

Energetické gély sú v cyklistike, ale aj v iných športoch veľmi populárne. Prídu vhod, keď sa poriadne zdvihne tempo, prípadne ako rýchla záchrana, keď už nie je čas na trávenie a potrebujeme dávku energie. Niektoré dodajú okrem energie aj základné elektrolyty, prípadne kofeín a sú vhodné tiež na podporu dlhšie trvajúceho výkonu.
Peter Sagan pôjde na ME, aj ďalší traja majstri sveta

Peter Sagan pôjde na ME, aj ďalší traja majstri sveta

Úradujúci majster sveta Peter Sagan bude jednou z hviezd nadchádzajúceho európskeho šampionátu v cestnej cyklistike, ktorého dejiskom bude dňoch 14.- 18. septembra Plumelec vo francúzskom Bretónsku. Organizátori sa na svojom webe pochválili, že v štartovnej listine figurujú mená ostatných štyroch majstrov sveta v cestných pretekoch s hromadným štartom.
Rady a skúsenosti: Základné kúsky oblečenia

Rady a skúsenosti: Základné kúsky oblečenia

Mnoho ľudí práve teraz možno premýšľa nad tým, že by si radi kúpili nejaký ten bike a postupne prenikli do sveta cyklistiky. Prípadne ho už majú doma, ale ako každý vie, tým to zďaleka nekončí. Čo sa hodí na začiatok z hľadiska oblečenia, si povieme práve v tomto článku.
Nová aeropoloha, alebo riadne pokúšanie šťastia

Nová aeropoloha, alebo riadne pokúšanie šťastia

Toto radšej neskúšajte, ale ak by vás to predsa len napadlo spraviť, nechajte sa pri tom natočiť :). Všimnite si aj na záver motocyklistu, ako si fotí cyklistu oboma rukami. Jasní kandidáti na Darwinovu cenu.
Majstrovstvá SR v časovke družstiev - fotografie a výsledky

Majstrovstvá SR v časovke družstiev - fotografie a výsledky

V obci Teplička nad Váhom sa minulú nedeľu konali Majstrovstvá SR v časovke družstiev. O titul majstra pritom súťažili cyklisti od žiackych až po kategóriu mužov. Preteky v kategórií kadetiek, junioriek a žien sa však pre nízky počet prihlásených neuskutočnili.
Tip na výlet: Okolo  Neusiedler See s Bianchi Specialissima - kolečko okolo jazera, ktoré nie je okolo jazera

Tip na výlet: Okolo Neusiedler See s Bianchi Specialissima - kolečko okolo jazera, ktoré nie je okolo jazera

Niekto hovorí, že je to nuda, ďalším sa tam páči a ja som sa po minuloročnom obkrúžení na horskom hardtaili rozhodol vrátiť na miesto činu ešte raz, ale tentokrát s poriadnou žiletkou a dať si takmer identickú trasu.
Slovenské ubytovanie v rakúskom raji oddychu PR článok

Slovenské ubytovanie v rakúskom raji oddychu

Len 3 hod. cesty od Bratislavy sa nachádza “zelené srdce rakúska” - spolková krajina Štajersko, ako stvorená pre cyklistiku, ale tiež kopec ďalších aktivít. A ak budete niekedy hľadať ubytovanie v lokalite Saltzkammergut, tak vedzte, že jeden pohodový penzión tu má aj Slovák Roman Rajták, odporúčaný viacerými našimi bikermi.
Okolo Flámska 2016 - Na tento výkon Petra Sagana sa len tak nezabudne

Okolo Flámska 2016 - Na tento výkon Petra Sagana sa len tak nezabudne

V poslednom čase sa všetko točilo okolo XC a olympiády, ktorá Petrovi nevyšla podľa predstáv. Ale už sa možno trochu zabudlo, čo vyšlo úplne dokonale. Boli to záverečné kilometre tohtoročného jarného monumentu okolo Flámska, kedy Peter Sagan zaútočil na strmom Paterbergu akoby to bola rovina a následne za sebou udržal aj takého časovkára akým je Fabian Cancellara v spolupráci so Seppom Vanmarckom. Navyše, vyhrať 100. ročník a v drese Majstra sveta je dokonalá čerešnička. Video je síce trochu dlhšie, ale dá sa na neho pozerať dookola, navyše so skvelým anglickým komentárom...
Návšteva Pinarello - dokonca striekajú bicykle priamo v Taliansku

Návšteva Pinarello - dokonca striekajú bicykle priamo v Taliansku

Pôvodne táto návšteva nebola ani v pláne a pozvánka bola “iba” na pozrenie si jednej z etáp na Giro d'Italia, ale našťastie sa mi podarilo aj nahliadnúť do výroby v centrále a továrni Pinarello, ktorá sa nachádza na severe Talianska v meste Treviso. Pinarello, tak to je značka so svojskou filozofiou a prístupom, ktorým sa značne odlišuje od ostatných.
ŠKODA videá bez Zvelitsovania - behind the scenes alebo aj ako to celé vzniklo

ŠKODA videá bez Zvelitsovania - behind the scenes alebo aj ako to celé vzniklo

V podstate už ani presne neviem, ako to celé začalo. Najskôr to malo byť len zopár menších článkov, potom videá s účasťou Petra Velitsa a nakoniec sa ma Tomáš (cervo) spýtal, či nechcem hrať v kratučkých videách, z ktorých sa neskôr stali videá o čosi dlhšie...
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up