Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

České singláče a ešte niečo navyše

České singláče a ešte niečo navyše

Video má síce už viac ako jeden rok, ale na singláčoch sa toho až tak veľa nezmenilo. Pre niekoho možno pastva pre oči, ale radšej sa nechajte inšpirovať a vyskúšajte niektoré lokality aj na vlastnej koži, keďže sú doslova za rohom.
Libertaci chystajú niečo väčšie a zaujímavejšie

Libertaci chystajú niečo väčšie a zaujímavejšie

Myšlienkou projektu „Liberta Tour“ je cestovanie, dobrodružstvo a spoznávanie nových kultúr, zvykov, tradícii a ľudí. V zložení: Boris, ktorý je autorom celej myšlienky, Maťo, Lukáš a Martin, ktorý tím sprevádza na sprievodnom vozidle a zaznamenáva priebeh cesty, sme sa rozhodli cestovať po svete na menej zvyčajných dopravných prostriedkoch.
Tinkoff na Tdf s dvoma lídrami - Saganom a Contadorom

Tinkoff na Tdf s dvoma lídrami - Saganom a Contadorom

Tinkoff ako posledný z osemnástich tímov WorldTour pozvaných na cyklistické preteky Tour de France (2. - 24. júla) oznámil nomináciu. V deväťčlennej zostave nechýbajú najväčšie hviezdy - prví dvaja jazdci v rebríčku WT úradujúci slovenský majster sveta Peter Sagan a španielsky vrchársky špecialista a sedemnásobný víťaz GrandTour Alberto Contador.
Cannondale 2016  – Nové SuperSix Evo-Hi Mod a SuperSix Evo PR článok

Cannondale 2016 – Nové SuperSix Evo-Hi Mod a SuperSix Evo

Tou najväčšou novinkou je fakt, že pre rok 2016 si Cannondale prichystal úplne nové spracovanie úspešného modelu SuperSix Evo. Už predchádzajúci model bol víťazom mnohých testov a rôznych porovnávaní. Veľkou nevýhodou tejto situácie je následne vymyslieť stroj, ktorý by v podstate prekonal sám seba a posunul hranice ešte ďalej. Teda opäť čo najlepšie skĺbiť tuhosť, komfort, hmotnosť a aerodynamiku do nekompromisného pretekárskeho celku. V každom z týchto aspektov je podľa vyjadrení Cannondalu nové Evo lepšie ako predchodca.
Krátke nohavice pre dlhé a náročné výjazdy PR článok

Krátke nohavice pre dlhé a náročné výjazdy

Dobrých cyklistických nohavíc nie je nikdy dosť. V súčasnej dobe je na trhu skutočne obrovská ponuka určená pre všetky výkonnostné kategórie cyklistov. V dnešnom malom predstavení sa pozrieme na niektoré produkty, ktoré sú určené na dlhšie a náročné výjazdy a ktorých vlastnosti ocenia najmä cyklisti tráviaci v sedle väčšie množstvo času.  
Juraj Sagan majstrom SR, prerušil bratovu sériu

Juraj Sagan majstrom SR, prerušil bratovu sériu

Peter Sagan sa nestal šiestykrát v sérii majstrom Slovenska v cestnej cyklistike v pretekoch s hromadným štartom. Na spoločnom šampionáte Čechov a Slovákov na juhu Moravy v Kyjove bol v nedeľňajších pretekoch mužskej kategórie elite spomedzi Slovákov najlepší Juraj Sagan, ktorý skončil na druhom mieste. Úradujúci majster sveta Peter Sagan prišiel do cieľa štvrtý s odstupom 46 sekúnd.
Pozvánka: Testovacie dni Cannondale a GT 2-3.7. v MTBIKER centre na Považí aj s novinkou Slate

Pozvánka: Testovacie dni Cannondale a GT 2-3.7. v MTBIKER centre na Považí aj s novinkou Slate

V sobotu a v nedeľu bude celkovo k dispozícii až 25 testovacích bikov Cannondale a GT rôznych typov a veľkostí. Prídite si zajazdiť a bližšie spoznať aktuálnu kolekciu 2016. Na svoje si prídu vyznávači cestných ako aj MTB výjazdov.
Slovenský titul v časovke pre Čaneckého a Valachovú

Slovenský titul v časovke pre Čaneckého a Valachovú

Majstrom Slovenska v cyklistickej časovke sa vo štvrtok v Hodoníne stal Marek Čanecký z tímu Amplatz-BMC. Päťdesiatkilometrovú trať zvládol za 1:12:08 h a o 1:25 min predstihol druhého Maroša Kováča z Dukly Banská Bystrica. Tretí skončil najstarší muž v štartovom poli Roman Broniš (CK Příbram) s odstupom 2:23 min. Na štarte chýbali obaja bratia Saganovci aj bratia Velitsovci, absentoval aj kolega Saganovcov z tímu Tinkoff Erik Baška. Súťaž Slovákov do 23 rokov vyhral Ľuboš Malovec pred Jurajom Lajchom a Tomášom Haragom.
Etixx-QuickStep na Tour de France bez Martina Velitsa

Etixx-QuickStep na Tour de France bez Martina Velitsa

Martin Velits sa štvrtý rok po sebe nepredstaví na najslávnejších pretekoch sveta Tour de France. Tím 31-ročného Púchovčana Etixx-QuickStep predstavil deväťčlennú zostavu, v ktorej figurujú hviezdny šprintér Marcel Kittel, časovkársky špecialista Tony Martin, vrchári Julian Alaphilippe a Daniel Martin či Iljo Keisse, Maximiliano Richeze, Fabio Sabatini, Petr Vakoč a Julien Vermote.
Brunox – starostlivosť o bike zo Švajčiarska PR článok

Brunox – starostlivosť o bike zo Švajčiarska

Brunox sa primárne zameriava na oleje a čistiace prostriedky a v ich portfóliu nechýba ani sekcia určená výhradne pre cyklo odvetvie. Firma pochádza zo Švajčiarska, čo už trochu nasvedčuje, že kvalita bude v popredí a tam smeruje aj hlavné motto: „Nekompromisná Švajčiarska kvalita“. Nižšie v článku si predstavíme niektoré zaujímavé produkty z ich komplexnej ponuky.
Test: Sportful Fiandre - neuveriteľne univerzálna a veľká časť produktov nájde uplatnenie skutočne počas celého roka

Test: Sportful Fiandre - neuveriteľne univerzálna a veľká časť produktov nájde uplatnenie skutočne počas celého roka

Fiandre, teda po našom Flámsko, je ucelená kolekcia od značky Sportful pre počasie, kedy nie je úplne jasno, bezvetrie a vonku 25°C. Použitie je ale ďaleko širšie, ako to vystihujú samotné názvy niektorých produktov. Poďme sa teda bližšie pozrieť, čo dokáže ponúknuť táto kolekcia aj užívateľom, ktorí nebrázdia len cesty po kockách na severe Belgicka.
Test – OTE, špecialista na výživu z Veľkej Británie

Test – OTE, špecialista na výživu z Veľkej Británie

Musím sa priznať, že pred týmto testom mi názov OTE veľa nehovoril. Po bližšom preskúmaní ich stránky a produktov ale opäť zisťujem, že stále mám čo doháňať vo „vzdelávaní“. OTE je špecialista na športovú výživu z Veľkej Británie, na čom si aj veľmi zakladajú. Všetky výrobky nesú hrdý názov „Proud to be made in Great Britain“.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up