Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

Fetiše socializmu: Bicyklom k lepším zajtrajškom

Fetiše socializmu: Bicyklom k lepším zajtrajškom

Ako sa zrodila legendárna značka Favorit a Sobi 20? Vedeli ste, že favoritov sa vyrábalo až 200 000 ročne? Pozrite sa na dobu, kedy cestní cyklisti počas tréningu stretli niekedy iba dve či tri autá. A ešte jedna z mnohých perličiek z videa: Tkáč sa stal v roku 1974 majstrom sveta na biku, ktorý mal vyrobený z vodovodných rúrok...
Načo sú dobré kotúčové brzdy na cestnom bicykli? PR článok

Načo sú dobré kotúčové brzdy na cestnom bicykli?

Túto otázku som si sám položil a počul som ju z mnohých úst. Kotúčové brzdy sa objavili u niektorých značiek už na minuloročných kolekciách. Väčšina reakcií bola, že je to haluz a výrobcovia už nemajú čo vymyslieť. Až tento rok, pri predstavovaní novej kolekcie bicyklov Rock Machine nám výhody kotúčových bŕzd na cestnom bicykli osvetlil produkt manager BFI Peter Lavička.
Jarné cyklistické kempy PR článok

Jarné cyklistické kempy

Radi bicyklujete a chceli by ste čo najskôr jazdiť, len zima je moc dlhá? Pridajte sa k nám do teplejších zemepisných šírok a najazdite prvé kilometre ešte predtým, než začne letná sezóna. Pre rok 2015 máme v ponuke viaceré možnosti.
Bikuješ sa na cesťáku a zrazu z ničoho nič salto aj s bikom

Bikuješ sa na cesťáku a zrazu z ničoho nič salto aj s bikom

Na krajniciach ciest číha mnoho nástrah a práve jednu z nich trafil tento nešťastník v dosť vysokej rýchlosti. Trubka ležiaca na ceste hneď zablokovala koleso a nechcený prelet cez riadítka sa mohol začať... Celkom šťastie, že jeho bike netrafil ďalšieho cyklistu.
Peter Sagan a Specialized: Znovu spolu a opäť s parádičkami PR článok

Peter Sagan a Specialized: Znovu spolu a opäť s parádičkami

"Je skvelé vrátiť sa ku Specialized, spolu sme vyhrali juniorský titul majstra sveta v horskej cyklistike, tým viac sa teším na novú sezónu" - Peter Sagan. To bolo v roku 2008 v talianskom Val di Sole. Pozrite si Petrove parádičky a prečítajte si aj niečo o jeho príprave a cieľoch na sezónu 2015.
Peter Sagan je už oficiálne členom Tinkoff-Saxo - čo o ňom hovoria jeho kolegovia a úspešní cyklisti?

Peter Sagan je už oficiálne členom Tinkoff-Saxo - čo o ňom hovoria jeho kolegovia a úspešní cyklisti?

Od prvého januárového dňa si už môže definitívne obliekať žlto-modré farby zoskupenia Tinkoff-Saxo. Zmluva platí na tri roky. Spoločným cieľmi Slováka a družstva ruského milionára Olega Tiňkova je posilnenie tímu a posunutie kariéry trojnásobného víťaza bodovacej súťaže na Tour de France na vyššiu úroveň. Sagan už absolvoval s Tinkoff-Saxo viaceré akcie, všetky len vďaka špeciálnemu povoleniu, keďže podľa pravidiel UCI si jazdec nemôže po dobu platnosti zmluvy obliekať iné tímové farby. V prvý januárový deň sa už Sagan na rôznych sociálnych sieťach predstavil prvýkrát nielen v drese Tinkoff-Saxo, ale aj v tréningovej verzii oblečenia tohto tímu.
Sankcie voči Rusku môžu zapríčiniť veľké problémy tímu Tinkoff-Saxo a aj nášmu Saganovi

Sankcie voči Rusku môžu zapríčiniť veľké problémy tímu Tinkoff-Saxo a aj nášmu Saganovi

Oleg Tiňkov upozornil, že ekonomické sankcie namierené proti Ruskej federácii môžu zapríčiniť jeho koniec ako majiteľa tímu aj sponzora cyklistiky. Ruský biznismen je majiteľom stajne Tinkoff-Saxo a jeho Tinkoff Credit Systems Bank jedným zo sponzorov spomenutého zoskupenia, ktorého novým členom je aj Peter Sagan.
Kompletné výsledky ankety Zlatý pedál 2014: Peter Sagan získal Zlatý pedál a Peter Velits Cenu fair-play

Kompletné výsledky ankety Zlatý pedál 2014: Peter Sagan získal Zlatý pedál a Peter Velits Cenu fair-play

Peter Sagan sa stal najlepším slovenským cyklistom roka a získal Zlatý pedál 2014. Dvadsaťštyriročný Žilinčan Sagan obhájil vo výročnom hodnotení Slovenského zväzu cyklistiky vlaňajšie prvenstvo a celkovo piatykrát ovládol Zlatý pedál. Predtým dostal ocenenie aj v roku 2008, keď sa stal takisto ako rok predtým aj talentom sezóny, a tiež v rokoch 2011 a 2012. Aj na ďalších priečkach ankety bolo poradie rovnaké ako vlani. Strieborný skončil majster sveta v tímovej časovke Peter Velits, tretiu priečku obsadila ženská svetová jednotka v cyklotriale Tatiana Janíčková. Za Talent roka 2014 vyhlásili Mateja Ulíka.
Michael Kolář pôjde na svoju druhú Tour Down Under, lídrom tímu Rogers

Michael Kolář pôjde na svoju druhú Tour Down Under, lídrom tímu Rogers

Bez Petra a Juraja Saganovcov, ale s ďalším Slovákom Michaelom Kolářom sa predstaví cyklistický tím Tinkoff-Saxo na januárových pretekoch Tour Down Under. Lídrom sedemčlennej zostavy pre austrálsku ouvertúru seriálu WorldTour bude domáci Michael Rogers. "Teším sa na návrat do Adelaide na svoju jedenástu Tour Down Under. Privediem nabudený tím odhodlaný dobre začať sezónu," uviedol víťaz dvoch individuálnych etáp na Gire d'Italia a jednej na Tour de France z uplynulého ročníka pre oficiálny web tímu.
Saganov dres na sezónu 2015 sa bude výrazne líšiť od kolegov v Tinkoff-Saxo

Saganov dres na sezónu 2015 sa bude výrazne líšiť od kolegov v Tinkoff-Saxo

Peter Sagan bude minimálne do záveru júna 2015 výrazne odlíšený od nových tímových kolegov z družstva Tinkoff-Saxo. Kým Alberto Contador či Rafal Majka budú jazdiť vo svietivých žltých dresoch doplnených o modrú farbu s modro-žltými cyklistickými nohavicami, Peter Sagan bude mať vrchnú časť odevu vo farbách slovenskej trikolóry bielo-modro-červený.
Nová kolekcia cestných bicyklov Rock Machine Raceride 2015 aj s kotúčovými brzdami PR článok

Nová kolekcia cestných bicyklov Rock Machine Raceride 2015 aj s kotúčovými brzdami

V novej modelovej rade cestných bicyklov Rock Machine Raceride zaujme niekoľko noviniek. To, že cestné bicykle Rock Machine sú koncipované ako pretekárske špeciály s dôrazom na presné ovládanie a pretekársky ušitú geometriu bolo zrejmé už v predošlej kolekcii. Od sezóny 2015 sú extrémne tuhé, zároveň však pohodlné karbónové modely vybavené aj kotúčovými brzdami, vďaka ktorým budete mať zjazdy pod kontrolou ako nikdy pred tým.
Astana má licenciu, ale len podmienečne

Astana má licenciu, ale len podmienečne

Tím Astana na čele s úradujúcim víťazom Tour de France Vincenzom Nibalim predsa len dostal licenciu Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) pre účasť v elitnom seriáli World Tour, ale iba podmienečne. Licenčná komisia na zoskupenie poznačené sériou dopingových prípadov uvalila skúšobnú dobu.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up