Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

A je odštartované

A je odštartované

Dnes začala prvá etapa tejto cesty okolo sveta na bicykli a aj nová etapa môjho života. Opúšťam veľa, ale verím, že všetko čo príde stojí za to a pomôže to všetkým, na ktorých mi záleží a zároveň sa začína niečo nové. Vyrazil som na cestu okolo sveta a už teraz viem, že to bude bolieť. Aj o tom je cyklistika.
Fotogaléria z prvej etapy Pretekov karpatských kuriérov

Fotogaléria z prvej etapy Pretekov karpatských kuriérov

Prinášame vám fotogalériu z úvodného prológu Carpathian Couriers Race, ktorý odštartoval 1. mája v obci Dohňany. Úvodnú časovku ovládol Belgičan Boris Vallee. S 2km okruhom sa zo slovákov popasoval najlepšie Mário Daško a skončil tak na 10. mieste.
Sviatok práce v znamení cestnej cyklistiky

Sviatok práce v znamení cestnej cyklistiky

30 tímov sa postaví 1. mája na štart piateho ročníka Carpathian Couriers Race – najväčšieho etapového závodu U-23 v strednej Európe. Závod štartuje v obci Dohňany úvodným prológom a pokračuje v ďalších štyroch kopcovitých etapách s dĺžkou 550km.
Propozície k ôsmemu ročníku Sereďmaratónu PR článok

Propozície k ôsmemu ročníku Sereďmaratónu

2. júna 2013, o 10 hodine na Námestí Slobody štartuje už 8. ročník cyklistického podujatia "Sereďmaratón". Športová akcia celoslovenského významu láka každoročne množstvo cestných cyklistov a cyklistiek, na preteky po rovinatých ale i kopcovitých cestách medzi Sereďou a Piešťanmi.
Cestné modely Cube 2013 PR článok

Cestné modely Cube 2013

V predchádzajúcom článku sme sa pozreli na históriu značky a niekoľko MTB modelov - dnes sa bližšie pozrieme na niekoľko cesťákov od tohto nemeckého výrobcu.
P. Velits na úvod Okolo Romandie stratil, triumf Frooma

P. Velits na úvod Okolo Romandie stratil, triumf Frooma

Slovenský cyklista Peter Velits obsadil v úvodnom prológu na pretekoch Okolo Romandie 87. miesto. Na trati medzi La Chable a Brusonom s dĺžkou 7,45 km stratil na víťazného Christophera Frooma z Veľkej Británie 1:17 min.
Polievka dostal pre doping štvorročný dištanc

Polievka dostal pre doping štvorročný dištanc

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu cyklistiky na svojom pondelkovom zasadnutí zastavila za pozitívny dopingový test športovú činnosť na štyri roky Pavlovi Polievkovi.
Joaquim Rodríguez a jeho cesta späť na vrchol

Joaquim Rodríguez a jeho cesta späť na vrchol

Krátky dokument zachytávajúci „Puritovu“ cestu späť na vrchol svetového rebríčka
P. Sagan dvanásty na Valónskom šípe

P. Sagan dvanásty na Valónskom šípe

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil na stredajšej klasike Valónsky šíp dvanáste miesto. Z víťazstva sa tešil Španiel Daniel Moreno z tímu Kaťuša, ktorý dosiahol čas 4:52:33 h. Druhú pozíciu obsadil na pretekoch z Binche do Huy, ktoré merali 205 km, Kolumbijčan Sergio Henao z družstva Sky a tretí skončil jeho krajan Carlos Betancur (AG2R La Mondiale), obaja mali na víťaza trojsekundové manko.
Kreuziger vyhral Amstel Gold Race, Slováci sa nepresadili

Kreuziger vyhral Amstel Gold Race, Slováci sa nepresadili

Čech Roman Kreuziger sa stal víťazom cyklistických pretekov Amstel Gold Race v Holandsku, ktoré viedli z Maastrichtu do Valkenburgu a merali 251 km. Jazdec tímu Saxo-Tinkoff dosiahol jeden z najlepších výsledkov kariéry. Kreuziger si na 46. ročníku najväčšej holandskej klasiky vybojoval 80 bodov do rebríčka UCI. Vďaka taktickej jazde triumfoval po vyše 6:30 h tvrdého boja s 22-sekundovým náskokom pred Alejandrom Valverdem a Simonom Gerransom. Slovenskí cyklisti Peter Sagan a Peter a Martin Velitsovci v nedeľu medzi najlepšími chýbali. Najlepšie skončil Peter Velits, ktorý prišiel do cieľa s odstupom 57 sekúnd na 34. mieste. O dve pozície horšie finišoval Peter Sagan. Martin Velits medzi v cieli klasifikovanými cyklistami nefiguruje.
Pred Amstel Gold Race favorizujú najmä Petra Sagana

Pred Amstel Gold Race favorizujú najmä Petra Sagana

Slovenského cyklistu Petra Sagana čaká jeden z ďalších vrcholov jarnej časti sezóny, v nedeľu sa postaví na štart pretekov Amstel Gold Race. Najväčšie cyklistické podujatie v Holandsku púta pozornosť, trať každoročne lemujú desaťtisíce divákov. Sagan prichádza na preteky v provincii Limburg v pozícii najväčšieho favorita. Na 47. ročníku najmladšej veľkej klasiky sa chce jazdec tímu Cannondale presadiť a môže sa po nej vrátiť na prvé miesto rebríčka UCI, o ktoré ho pred týždňom na Paríž - Roubaix pripravil Fabian Cancellara. V predbežnej štartovej listine figuruje aj meno Petra Velitsa z Omega Pharma-Quick Step.
Peter Sagan víťazom pretekov v Belgicku

Peter Sagan víťazom pretekov v Belgicku

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Cannondale sa v stredu stal víťazom jednodňových pretekov De Brabantse Pijl - La Fléche Brabanconne v Belgicku. Dvadsaťtriročný Žilinčan dosiahol ďalší cenný úspech v kariére, keď na cieľovej páske predstihol domáceho Philippa Gilberta z BMC Racing Teamu.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up