Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

Na Tirrene na úvod víťazstvo tímu GreenEdge

Na Tirrene na úvod víťazstvo tímu GreenEdge

Víťazom časovky družstiev a zároveň prvej etapy na cyklistických pretekoch ProTour Tirreno - Adriatico sa v stredu stal tím GreenEdge, ktorej reprezentanti zvládli trať v dĺžke 16,9 km za 18:41 min. Na druhej priečke sa umiestnili jazdci RadioShacku a tretí boli cyklisti z Garminu. Ako prvý sa na podujatí do žltého trička oblečie Austrálčan Matthew Goss.
Cipollini sa chce vrátiť do profipelotónu

Cipollini sa chce vrátiť do profipelotónu

Bývalý majster sveta v cestnej cyklistike Mario Cipollini sa chce vrátiť do profesionálneho pelotónu, a to aj napriek tomu, že v marci oslávi 45. narodeniny a naposledy súťažil v roku 2008. Talian by sa chcel predstaviť na tohtosezónnej edícii Giro d’Italia. Na tomto podujatí nazbieral rodák z mesta Lucca celkovo 42 etapových víťazstiev a v tomto ohľade je rekordérom pretekov, jeho ambíciou je však teraz pomôcť talentovanému šprintérovi Andreovi Guardinimu.
P. Velits lídrom tímu na Tirrene, na štarte i P. Sagan

P. Velits lídrom tímu na Tirrene, na štarte i P. Sagan

Slovenský cyklista Peter Velits bude lídrom tímu Omega Pharma-Quick Step na sedemetapových pretekoch ProTour Tirreno - Adriatico, ktoré sa začínajú v stredu úvodnou časovkou družstiev na 16,9 km v San Vincenze. Velits v novom drese, ktorý si obliekol po vypršaní zmluvy s HTC-Highroad, vyhral vo februári preteky Okolo Ománu a potvrdil pozíciu jedného z lídrov belgického zoskupenia.
Peter Sagan na Strade Bianche skončil na 26. mieste

Peter Sagan na Strade Bianche skončil na 26. mieste

Cyklista Peter Sagan obsadil na sobotňajších pretekoch Strade Bianche v Toskánsku 26. miesto. Jazdec tímu Liquigas-Cannondale zaostal za víťazným Fabianom Cancellarom zo Švajčiarska o 7:50 min. Viacnásobný majster sveta v časovke sa presadil o 42 sekúnd pred dvojicou Maxim Iglinskij, Oscar Gatto. "Chcel som víťazstvo už na viacerých predchádzajúcich pretekoch, ale nikdy mi to nevyšlo. Je skvelé opäť vyhrať," povedal v cieli Cancellara.
Na Petra Sagana čaká ďalšia výzva

Na Petra Sagana čaká ďalšia výzva

Na slovenského cyklistu Petra Sagana čaká v sobotu ďalší súťažný štart, keď sa predstaví v Toskánsku v okolí Sieny na jednorázových pretekoch Strade Bianche 2012. Podujatie už pár rokov otvára sezónu veľkých talianskych pretekov, neskôr po ňom nasledujú Tirreno - Adriatico či Miláno - San Remo. Pre cyklistov je štart na Strade Biancho výzvou, na trati sa striedajú rovinaté úseky, krátke, ale prudké stúpania. V Toskánsku sa zíde kvalitná konkurencia na čele s dvoma elitnými jazdcami Fabianom Cancellarom a Philippom Gilbertom.
Peter Velits celkovým víťazom v pretekoch Okolo Ománu

Peter Velits celkovým víťazom v pretekoch Okolo Ománu

Slovenský cyklista Peter Velits z tímu Omega Pharma-Quick Step sa stal celkovým víťazom etapových pretekov Okolo Ománu. Úspech slovenskej cyklistiky na tomto podujatí podčiarkol Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale, ktorý sa stal víťazom bodovacej súťaže. Nedeľňajšiu šiestu etapu vyhral Nemec Marcel Kittel pred Petrom Saganom a Tylerom Farrarom z USA.
Okolo Ománu - Po sobote lídrom Peter Velits

Okolo Ománu - Po sobote lídrom Peter Velits

Slovenský cyklista Peter Velits z tímu Omega Pharma-Quick Step obsadil v sobotňajšej 5. etape na pretekoch Okolo Ománu vynikajúce druhé miesto a pred poslednou etapou sa stal lídrom celkového hodnotenia. Víťazom sobotňajšej 158 km dlhej etapy s cieľom na kopci Jabal al Akhbar bol prvý Talian Vincenzo Nibali zo zoskupenia Liquigas-Cannondale.
Peter Sagan druhý v 4. etape na Okolo Ománu

Peter Sagan druhý v 4. etape na Okolo Ománu

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v piatkovej 4. etape na pretekoch Okolo Ománu vynikajúce druhé miesto. Dvadsaťdvaročný pretekár nestačil po 142,5 km v cieli v parku Al Wadi Al Kabir v hlavnom meste Muskat iba na Nemca Andrého Greipela, ktorý si upevnil pozíciu lídra a červený dres vedúceho pretekára.
Peter Sagan prišiel o dres lídra pretekov Okolo Ománu

Peter Sagan prišiel o dres lídra pretekov Okolo Ománu

Slovenský cyklista Peter Sagan prišiel v 3. etape o červené tričko lídra pretekov Okolo Ománu. Dvadsaťdvaročný pretekár tímu Liquigas-Cannondale finišoval vo štvrtok po 144,5 km z Al Awabi do Muscatu na 5. mieste. Na vedúcu pozíciu celkového poradia sa dostal vďaka bonifikácii za 2. priečku Nemec André Greipel. Sagan momentálne na svojho súpera stráca 2 sekundy.
Sagan dosiahol prvý etapový triumf v roku 2012

Sagan dosiahol prvý etapový triumf v roku 2012

Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol prvý výrazný úspech v roku 2012, keď sa stal víťazom stredajšej 2. etapy pretekov Okolo Ománu zo Suru do Wadi Dayqah Dam (140,5 km). Dvadsaťdvaročný jazdec tímu Liquigas-Cannondale sa presadil v špurte vedúcej skupiny. Sagan sa vďaka etapovému prvenstvu stal novým lídrom pretekov a vo štvrtok si oblečie červený dres vedúceho jazdca. Sagan je zároveň na čele súťaže aktivity o zelený dres a súťaže mladých jazdcov o biely dres.
Úvod Okolo Ománu vyhral Greipel, Sagan finišoval piaty

Úvod Okolo Ománu vyhral Greipel, Sagan finišoval piaty

Nemecký cyklista Andre Greipel nadviazal v úvodnej etape pretekov Okolo Ománu na svoje tri januárové čiastkové úspechy z austrálskej Tour Down Under, keď sa presadil po 159 km od kráľovského paláca Al Alam v Muscate do Wadi Al Hoqay. V špurte hlavného poľa cyklista tímu Lotto-Belisol predstihol Rusa Denisa Galimzjanova a Američana Tylera Farrara.
Contador začal opäť s tréningom

Contador začal opäť s tréningom

Cyklista Alberto Contador začal opäť s tréningom ako to avizoval už po vypočutí verdiktu Športového arbitrážneho súdu v Lausanne o zastavení činnosti. Španiel bude môcť opäť súťažiť v auguste, dovtedy môže len trénovať. V piatok absolvoval prvú jednotku, o ktorej informoval fanúšikov na svojom konte na Twitteri.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up