Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cross Country

GT XC Cross Country Skalica 2013

GT XC Cross Country Skalica 2013

Ahoj nadšenci horskej cyklistiky, prídite si zajazdiť na najkrajšiu XC trať na Záhorí. V sobotu 28.9.2013 pre Vás organizujeme pretek GT XC CROSS COUNTRY SKALICA 2013. Malebné prostredie v rekreačnej oblasti Zlatnícka dolina, neopakovateľná atmosféra a výnimočná trať ...to všetko na Vás v sobotu čaká. Viac info na www.h-triathlon.sk

Tešíme sa na Vás

H-TRIATHLON TEAM
MTB XC Séria Košice 2013 PR článok

MTB XC Séria Košice 2013

Opäť XCéééčko v Košiciach. Tak je! Prach na trati majstrovstiev Slovenska už dávno usadol a tak je čas na ďalšie preteky v cross country. Po úspešnej minuloročnej premiére sme pre priaznivcov XC pripravili už druhý ročník seriálu piatich pretekov v blízkom okolí Košíc.
Slovenský pohár MTB 2013

Slovenský pohár MTB 2013

Spýtali sme sa viceprezidenta SZC zodpovedného za MTB - Ing. Jána Žilovca ako hodnotí uplynulú sezónu Slovenského pohára v MTB
Finále svetového pohára MTB XCO v Nórsku

Finále svetového pohára MTB XCO v Nórsku

Michal Lami napriek technickým problémom obsadil vo finále SP v nórskom Hafjell 27. miesto a pripísal si ďalších 52 bodov do rebríčka UCI.
V juhoafrickom Pietermaritzburgu sa skončili Majstrovstvá sveta 2013 v MTB cross-country

V juhoafrickom Pietermaritzburgu sa skončili Majstrovstvá sveta 2013 v MTB cross-country

Reprezentačné družstvo zložené z pretekárov Michal Lami, František Lami, Jozef Bebčák a tímovej manažérky Jany Lamiovej sa zúčastnilo majstrovstiev sveta v horskej cyklistike v disciplíne cross-country v juhoafrickom Pietermaritzburgu.
Finálový pretek HERTLSPORT EXTREM TOUR 2013 PR článok

Finálový pretek HERTLSPORT EXTREM TOUR 2013

Pretek na horských bicykloch XC CROSS COUNTRY zaznamenal svoju premiéru v roku 2012. Trať preteku je situovaná na úpätí Bielych Karpát do rekreačnej oblasti Zlatnícka dolina na okruh o dĺžke 4000 m. Trať je naozaj zaujímavá nielen pre pretekárov ale aj divákov. Štart a cieľ preteku je situovaný do areálu rekreačného zariadenia Skaličan v Zlatníckej doline, kde je pripravené kompletné zázemie (občerstvenie po preteku, WC, sprchy, omývanie bicyklov, bufet, EXPO aréna...).
Zjazd mužov ovládol domáci Greg Minnaar

Zjazd mužov ovládol domáci Greg Minnaar

Zlaté medaily si v záverečný deň majstrovstiev sveta v horskej cyklistike v juhoafrickom Pietermaritzburgu rozdelili reprezentanti štyroch krajín. V zjazde v nedeľu triumfovali domáci pretekár Greg Minnaar a Britka Rachel Athertonová, v cross country šprinte získali najcennejšie kovy Austrálčan Paul van der Ploeg a Švédka Alexandra Engenová.
V cross country zlato pre Schurtera

V cross country zlato pre Schurtera

Majstrami sveta v cross country horských cyklistov sa v juhoafrickom Pietermaritzburgu stali Švajčiar Nino Schurter a Francúzka Julie Bressetová. Dvadsaťsedemročný strieborný medailista z OH 2012 v Londýne o sedem sekúnd zdolal Nemca Manuela Fumica, tretí skončil s odstupom 21 sekúnd Španiel José Antonio Hermida Ramos. Olympijský víťaz Jaroslav Kulhavý z ČR obsadil piate miesto, Slováka Michala Lamiho klasifikovali na 26. pozícii.
Ďalšie pódiové umiestnenie pre slovenskú reprezentáciu

Ďalšie pódiové umiestnenie pre slovenskú reprezentáciu

V sobotu 24.08.2013 sa v Ostrave na SP kat.C1 v MTB Cross country podaril husársky kúsok slovenským reprezentantom, ktorí sa postavili na stupne víťazov spolu s olympijským víťazom Jaroslavom Kulhavým. Na pretekoch sa zúčastnili pretekári s Ukrajiny, Rakúska, Maďarska, Poľska a domáceho Česka.
Slovenská reprezentácia na ME mládeže v Grazi

Slovenská reprezentácia na ME mládeže v Grazi

V Rakúskom meste Graz sa konali v dňoch 12 -16.08.2013 majstrovstvá Európy mládeže. Slovenská reprezentácia nominovala dva tými starších žiakov a jeden tím kadetov.
Cyklistický chlieb sa lámal v Košeckom Podhradí PR článok

Cyklistický chlieb sa lámal v Košeckom Podhradí

Tradične vysokú úroveň, športovú i spoločenskú malo 3. kolo tohtoročného Považsko-Strážovského pohára horských bicyklov, ktoré sa v prvú augustovú nedeľu uskutočnilo v prekrásnom prostredí futbalového stánku Slovana Košecké Podhradie. Už po tretí raz v histórii ho tu v rámci dlhodobej pohárovej súťaže MTB XCO pripravil jeho hlavný garant a iniciátor - Klub športových nadšencov Košecké Podhradie - známy široko ďaleko nielen rôznorodosťou svojich klubových aktivít a skvelými športovými výsledkami svojich členov, ale aj precíznou prácou svojho početného, odborne mimoriadne zdatného organizačného štábu.
Ďalšie body do hodnotenia UCI na JBG-2 MTB RACE

Ďalšie body do hodnotenia UCI na JBG-2 MTB RACE

Ďalšie body do rangingu UCI získali v sobotu slovenskí reprezentanti na JBG-2 MTB RACE, pretekoch kategórie UCI C2 v Ustroni v Poľsku. V kategórii Muži Elite obsadil Michal Lami 2. miesto (20 bodov), Martin Haring 5. miesto (10 bodov) a Jozef Bebčák 10. miesto (1 bod). František Lami skončil v kategórii U23 na 2. mieste (6 bodov).
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up