Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cross Country

Vo Val d'Isére M. Lami aj Polc na 23. mieste

Vo Val d'Isére M. Lami aj Polc na 23. mieste

Celkovými víťazmi cross country v seriáli Svetového pohára horských cyklistov sa stali Nino Schurter zo Švajčiarska a Catharine Pendrelová z Kanady. Schurter svoj celkový triumf spečatil víkendovým víťazstvom na pretekoch SP vo francúzskom stredisku Val d'Isére. Medzi ženami vo Francúzsku zvíťazila Gunn-Rita Dahleová-Flesjaaová z Nórska, ktorá v celkovej klasifikácii obsadila druhú priečku. V mužskej elitnej kategórii skončil na 23. priečke Slovák Michal Lami a v celkovej klasifikácii obsadil 69. miesto. Jeho mladší brat František si v kategórii do 23 rokov vyjazdil 57. pozíciu.
Košecko Podhradské MTB okruhy PR článok

Košecko Podhradské MTB okruhy

4. kolo Považsko - Strážovského Pohára sa uskutoční v sobotu 4.8.2012 v Košeckom Podhradí pri Ilave. Tu sú propozície k akcii.
Majstrami SR v XC M. Lami a Števková

Majstrami SR v XC M. Lami a Števková

Majstrami Slovenska v cross country horských cyklistov sa v stredisku Valčianska dolina stali Michal Lami a Janka Števková. Obom sa podarilo obhájiť tituly spred roka. Michal Lami triumfoval pred Martinom Haringom, na treťom mieste klasifikovali Milana Barényiho. Janka Števková si vyjazdila prvenstvo pred Michaelou Malárikovou, na tretej pozícii skončila Elena Ondášová. Víkendové majstrovstvá Slovenska boli zároveň 4. kolom Slovenského pohára v tejto disciplíne.
Poznáme kalendár svetového pohára MTB 2013

Poznáme kalendár svetového pohára MTB 2013

Budúcoročné majstrovstvá sveta v horskej cyklistike (cross country, šprint, zjazd, fourcross) sa na prelome augusta a septembra uskutočnia v juhoafrickom Pietermaritzburgu. Informuje o tom Medzinárodná cyklistická únia (UCI) na svojom oficiálnom webe. Svetový šampionát v cross country maratóne bude hostiť rakúsky Kirchberg, majstrovstvá Európy v cross country v druhej polovici júna švajčiarsky Bern.
MSR a SP XC 2012 Valča PR článok

MSR a SP XC 2012 Valča

Majstrovstvá Slovenska a Slovenský pohár MTB XC 2012 – Snowland Valčianska dolina sa konajú čoskoro, 21. – 22. júla 2012. Tu sú kompletné propozície.
Fotoreport: V Dohňanoch víťazne M. Lami a Števková

Fotoreport: V Dohňanoch víťazne M. Lami a Števková

Výsledky sobotňajšieho 3. kola Slovenského pohára v cross country horských cyklistov v Dohňanoch. Fotky od Mathosha
Kľak Intersport MTB Fest 2012

Kľak Intersport MTB Fest 2012

MTB XCM verejné preteky pre všetky kategórie cyklistov sa pôjdu 14.7.2012 v okolí Fačkovského sedla. Tu sú propozície.
XC Svetový pohár - výsledky

XC Svetový pohár - výsledky

Výsledky svetového pohára v cross country v horskej cyklistike v americkom Windhame:
Slovenský pohár MTB XCO 2012 – Dohňany 7.7.2012 PR článok

Slovenský pohár MTB XCO 2012 – Dohňany 7.7.2012

Siedmeho júla sa okrem Považsko-Strážovského pohára v Dohňanoch koná aj tretie kolo Slovenského pohára v Cross Country. Tu su propozície k akcii.
Považsko-Strážovský pohár pokračuje tretím kolom PR článok

Považsko-Strážovský pohár pokračuje tretím kolom

Tretie kolo Považsko-Strážovského pohára sa bude konať 7.7. v Dohňanoch, pod patronátom domáceho CK Epic Dohňany. Tento klub je zodpovedný za minuloročné Majstrovstvá Európy v Dohňanoch, takže o organizátorské skúsenosti určite núdza nebude.
ME XC Moskva: Tituly do Nemecka a Nórska

ME XC Moskva: Tituly do Nemecka a Nórska

Slovenská reprezentantka Janka Števková skončila v nedeľňajších pretekoch žien - elite na majstrovstvách Európy v cross country horských cyklistov v Moskve na 16. mieste. Prvenstvo si vybojovala Gunn Rita Dahleová-Flesjaová z Nórska pred Esther Süssovou zo Švajčiarska. V mužskej kategórii triumfoval Nemec Moritz Milatz tesne pred Sergiom Mantenconom Gutiérrezom zo Španielska.
Fotoreport: XC Lúky 9.6.2012

Fotoreport: XC Lúky 9.6.2012

Dnes sa konalo druhé kolo Považsko-Strážovského pohára v Cross Country v Lúkach pri Púchove. Prinášame fotoreport z rozbahnených pretekov od Mathosha.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up