Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cross Country

Úspech Michala Lamiho na pretekoch v Rakúsku PR článok

Úspech Michala Lamiho na pretekoch v Rakúsku

Výborné 6. miesto dosiahol cez víkend slovenský reprezentant v horskej cyklistike Michal Lami v
kategórii Elite muži na kvalitne obsadených pretekoch UCI kategórie HC v rakúskom Haimingu.
O kvalite podujatia a konkurencie svedčí účasť pretekárov zo 14 krajín z Európy, Austrálie a
Ameriky.
Sagan sa na OH nepredstaví v cross country

Sagan sa na OH nepredstaví v cross country

Napriek prvotnému optimizmu je účasť Petra Sagana na pretekoch v cross country v horskej cyklistike na olympijských hrách v Londýne podľa najčerstvejších správ nepravdepodobná. Slovenský zväz cyklistiky dostal prostredníctvom Slovenského olympijského výboru informáciu od Medzinárodného olympijského výboru, že Sagan v horskej cyklistike nemôže štartovať.
SP XC: Števková v Belgicku na 36. mieste, Absalon a Pendrel víťazne

SP XC: Števková v Belgicku na 36. mieste, Absalon a Pendrel víťazne

Slovenská reprezentantka Janka Števková skončila v pretekoch Svetového pohára v cross country horských cyklistov v belgickom Houffalize na 36. mieste, keď za víťaznou Kanaďankoi Catharine Pendrelovou zaostala o takmer osem minút. Medzi mužmi triumfoval Julien Absalon z Francúzska, Michala Lamiho klasifikovali v ôsmej desiatke.
Prvé tohtoročné UCI body v rankingu mužov MTB XCO PR článok

Prvé tohtoročné UCI body v rankingu mužov MTB XCO

Na úvod sezóny sa Michal Lami a František Lami zúčastnili na dvoch pretekoch v zahraničí s cieľom vylepšiť postavenie Slovenska aj svoje vlastné v rebríčku UCI. Pre mladšieho z bratov, Františka, to boli prvé štarty medzi mužmi po prechode do kategórie U23.
Pravenecké serpentíny 2012 - Fotoreport

Pravenecké serpentíny 2012 - Fotoreport

V nedeľu 1. apríla 2012 otvárali MTB sezónu na Slovensku XCO preteky Pravenecké serpentíny. Počasie si robilo na severe Slovenska doslova žarty, keď na mnohých miestach nasnežilo, avšak v Pravenci bolo takmer celý deň slnečno a samotný okruh, až na malé výnimky, neuveriteľne suchý. Keďže som mal práve cestu okolo, urobil som pre vás pár záberov.
Veľkonočný TurieckaP 7.4.2012

Veľkonočný TurieckaP 7.4.2012

VEĽKONOČNÝ TURIECKAP 2012 - najlepší pretek jarnej sezóny. Tradičné XC Preteky pri Turčianskych Tepliciach sa tento rok pôjdu cez veľkonočnú sobotu 7.4.
Dohňany najlepším organizátorom ME za rok 2011

Dohňany najlepším organizátorom ME za rok 2011

Európska cyklistická únia (UEC) udelila na svojom kongrese v španielskom meste Segovia cyklistickému klubu EPIC Dohňany prestížnu cenu "Najlepší organizátor európskeho šampionátu v roku 2011". Toto ocenenie pre dedinku s necelými 2000 obyvateľmi neďaleko Púchova vyvstalo na základe hodnotenia Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) a spomenutej UEC.
Víťazstvá pre Schurtera a Wloszczowskú

Víťazstvá pre Schurtera a Wloszczowskú

Výsledky víkendových súťaží v cross country a zjazde na úvodných pretekoch Svetového pohára 2011/2012 v horskej cyklistike v juhoafrickom Pietermaritzburgu:
Pravenecké serpentíny MTB XCO

Pravenecké serpentíny MTB XCO

1. kolo Hornonitrianskej MTB Tour 2012 je prvou akciou tejto sezóny (po Prvom Zimnom maratóne) v našom kalendári. Tieto XC preteky sa pôjdu 1.4. v Pravenci a tu sú propozície.
Memorial Juzeka Hutníka

Memorial Juzeka Hutníka

V nedeľu 16. októbra sa pod hradbami Ľubovnianskeho hradu konal 1.ročník Memoriálu Juzeka Hutníka tzv. cross country open. „Ide o cyklistický pretek na horských bicykloch na počesť Juzeka Hutníka, ktorý bol zanietený cyklista a horolezec. Takto sme si chceli zaspomínať a uctiť jeho pamiatku. Juzek sa dožil 49 rokov a symbolicky sa vás dnes 49 pretekárov postavilo na štart,“ znelo za hlasitého potlesku z úst štartujúceho organizátora Ferka Krafčíka. Odštartované!
Cyklokros SP: V Miezgovciach triumf Bátoru

Cyklokros SP: V Miezgovciach triumf Bátoru

Lukáš Bátora z Outsiterz Novatec Bratislava sa stal víťazom sobotňajších 5. pretekov Slovenského pohára v cyklokrose, ktoré sa konali v Miezgovciach pri Bánovciach nad Bebravou. Bátora zdolal o 28 sekúnd Martina Haringa z CK Banská Bystrica. Favorizovaný Milan Barény musel pre technické problémy odstúpiť hneď v úvode.
Memoriál Juzeka Hutníka PR článok

Memoriál Juzeka Hutníka

16. októbra v Starej Ľubovni uzavrie XC sezónu 1. ročník Memoriálu Juzeka Hutníka. Jedno kolo má 2.7 km s prevýšením 115 m a muži ho budú absolvovať 4 krát, juniori a veteráni 3 krát a ženy a ostatné kategórie dvakrát.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up