Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

Ako tráviť leto na Slovensku? Pomôže vám aplikácia pre bicyklistov PR článok

Ako tráviť leto na Slovensku? Pomôže vám aplikácia pre bicyklistov

Rodiny s deťmi, jednotlivci aj športoví nadšenci môžu bicyklovať celé leto aj vďaka mobilnej aplikácii Všetci na bajk. Tú je možné si stiahnuť zdarma od 06. júla a obsahuje viac ako 200 cieľových destinácii s popisom. Aplikácia prináša letné inšpirácie priamo k ľuďom a výrazne zjednodušuje plánovanie rodinných výletov.
Sagan priletel do Ria, berie to ako výzvu

Sagan priletel do Ria, berie to ako výzvu

Do dejiska Hier XXXI. olympiády dorazil v nedeľu popoludní - presne týždeň pred pretekmi horských cyklistov, ktoré sa budú konať v záverečný súťažný deň. Sagan priletel z USA, kde absolvoval vysokohorskú prípravu na olympijskú súťaž.
Brzdy Hayes – aktuálne produkty a novinky PR článok

Brzdy Hayes – aktuálne produkty a novinky

Len máloktorá firma spustila takú revolúciu v cyklistickom priemysle naprieč všetkými odvetviami a disciplínami, tak ako sa to podarilo Hayesu. V dnešnej dobe by sme asi len ťažko hľadali pri kúpe nového horského bicykla model, ktorý by nebol osadený kotúčovými brzdami. Koncom minulého tisícročia to bola práve táto firma, ktorá prišla pred takmer 20-timi rokmi na trh s prvými hydraulickými kotúčovými brzdami Hayes Mag. Hayes pritom vyrába hlavne brzdy pre autá, motorky, premysel a dodáva brzdy aj na Harley Davidson, Caterpillar (CAT) alebo aj snežné skústre Ski-Doo.
Zápis do histórie: Wiggins má piate zlato, ale už je po všetkom

Zápis do histórie: Wiggins má piate zlato, ale už je po všetkom

O poriadny zápis do histórie sa postarali britskí dráhoví cyklisti a najmä ich líder Bradley Wiggins v piatkovom vyvrcholení súťaže v tímovej stíhačke na olympijských hrách v Riu de Janeiro.
Peter Sagan víťazne aj v pretekoch v Utahu

Peter Sagan víťazne aj v pretekoch v Utahu

Sagan zaznamenal ďalšie víťazstvo v rámci prípravy na olympijské preteky horských bicyklov v Riu de Janeiro. Na podujatí Midweek MTB Race v Park City v americkom Utahu zvíťazil s náskokom 6:34 min pred Geoffom Montaguem.
Tip na výlet: Pohorie Braniska - terén vo svojich všetkých podobách

Tip na výlet: Pohorie Braniska - terén vo svojich všetkých podobách

Na Branisko sme nemierili po prvýkrát, a tak sme sa s polovičkou celkom tešili na hrebeňovku menej známeho pohoria Slovenska. Aj keď celú noc až do rána lialo a podľa predpovede sa to malo už z hodiny na hodinu zlepšovať, tak sme dúfali, že to rýchlo prejde.
Test: prilba HAVEN Toltec pink – ľahučký sprievodca v teréne

Test: prilba HAVEN Toltec pink – ľahučký sprievodca v teréne

O tom, aké dôležité je nosiť pri jazdení prilbu, tu debatovať určite nemusíme. Ak patríte medzi tých šťastnejších a doposiaľ ste kvalitu prilby na vlastnej koži (či skôr hlave) neotestovali, určite ste videli niektorú z tých hrôzu naháňajúcich fotiek na nete - rozbité hlavy po páde bez prilby.
Pozvánka: ŠKODA Slovenský Raj - finále ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2016

Pozvánka: ŠKODA Slovenský Raj - finále ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2016

Srdečne vás pozývame na záverečné kolo ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2016, na ŠKODA Slovenský raj maratón, ktorý sa bude konať 3.9.2016  v Hrabušiciach - Podlesku. Prví traja vo všetkých kategóriach získavajú poháre, vecné ceny od sponzorov a navyše v tomto roku sme pre vás pripravili aj peňažné ceny.
Ako spojiť vášeň s prácou? My v Kellyse to vieme PR článok

Ako spojiť vášeň s prácou? My v Kellyse to vieme

Existuje skupina ľudí, ktorá má toho veľa spoločného. Nadchne sa pre rovnaké veci a krásu vidí v podobných detailoch. Poznáte tých ľudí. Ľudí, ktorí sú rovnakí ako my.
Padá sa aj v dráhovej cyklistke: Hoskinsovú prepustili z nemocnice bez zlomenín

Padá sa aj v dráhovej cyklistke: Hoskinsovú prepustili z nemocnice bez zlomenín

Austrálsku dráhovú cyklistku Melissu Hoskinsovú už prepustili z nemocnice a napriek ťažkému pádu počas pondelkového tréningu na velodróme v Riu de Janeiro verí, že ešte pomôže svojmu družstvu v olympijských stíhacích pretekoch. Po kolízii v rýchlosti takmer 60 km/h sa ocitli na zemi aj jej kolegyne z tímu Ashlee Ankudinoffová, Georgia Bakerová a Amy Cureová, na kolesách sa uzdržala iba Annette Edmondsonová.
Praxis Works – špecialista na pohon PR článok

Praxis Works – špecialista na pohon

Praxis Works je v našich končinách ešte relatívne nepoznaná, no veľmi kvalitná značka s jednoduchými, ale zato výborne fungujúcimi technológiami. Americká firma z Kalifornie má len niečo málo cez 10 rokov a za tú dobu sa špecializovala na pohon, a to hlavne na stredové zloženia, kľuky a prevodníky. Svoje portfólium však už po novom rozširuje aj na zapletané kolesá.
Hrozivý pád Holanďanky Annemiek van Vleutenovej so zlomeninu chrbtice na troch miestach

Hrozivý pád Holanďanky Annemiek van Vleutenovej so zlomeninu chrbtice na troch miestach

Van Vleutenová v pozícii líderky pretekov nezvládla nájazd do poslednej zákruty v klesaní z Vista Chinesa. Na mokrej a klzkej ceste preletela cez riadidlá svojho bicykla, pri pristávaní čelom narazila o asfaltovú cestu, udrela sa o obrubník a zostala chvíľu nehybne nežať na kraji chodníka.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up