Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

Potrebný výkon a technika na olympijský okruh v Riu

Potrebný výkon a technika na olympijský okruh v Riu

Pre bližšiu predstavu náročnosti disciplíny, akou je olympijské XC, celkom dobre poslúži nasledujúce video z pohľadu Jaroslava Kulhavého. Celkom pútavé je sledovať okrem skutočne zaujímavej trate v Riu, aj tie poriadne vysoké "skoky" vo výkone. Práve vďaka tomu, je XC tak veľmi špecifické na prípravu...
Datatag – spôsob ako znížiť riziko ukradnutia vášho biku PR článok

Datatag – spôsob ako znížiť riziko ukradnutia vášho biku

Jedna z najviac nepríjemných vecí, ktorá môže stretnúť bikera, je samozrejme krádež. Navyše, ak sme cyklistickí nadšenci a v bicykloch máme „uloženú“ čiastku, ktorá sa rovná už relatívne schopnému autu. V tom prípade môže prísť vhod každá forma ochrany, napr. aj taká, akú ponúka spoločnosť Datatag.
Kellys Factory Team na výjazde: Finale Ligure bike resort

Kellys Factory Team na výjazde: Finale Ligure bike resort

Vybojovať trofeje vyžaduje mimo iného aj veľa tvrdej práce ale aj výborne pracujúci tím. Pozrite si, ako je na tom Kellys Factory Team na výjazde vo vychytenom talianskom bike rezorte priamo pri mori.
Test: Sponser Long Energy a Recovery Drink– doplnky výživy pre náročné výjazdy

Test: Sponser Long Energy a Recovery Drink– doplnky výživy pre náročné výjazdy

Dnes sa pre zmenu pozrieme na tak trochu odlišný test. Nie je to bike a nie je to ani oblečenie – sú to doplnky výživy. Samozrejme, niečo také sa „testuje“ trochu inak a veľmi subjektívne. Ťažko sa totiž posudzuje ich primárny cieľ, teda vplyv na výkon. Niečo také ale určite nebudem riešiť, pretože sa jedná vždy „iba“ o doplnky výživy, ktoré z nás Peťa Sagana nespravia, ani keby sme toho jedli tonu :-). Zameriam sa skôr na svoje pocity z týchto konkrétnych produktov, a tak trochu načrtnem, ako som ich využíval v tréningu...
Pozvánka: PEDÁLovník a Vrchárska koruna Žilinská

Pozvánka: PEDÁLovník a Vrchárska koruna Žilinská

V Žilinskom regióne sa dňa 21.5.2016 v kúpalisku Laura Rajecké Teplice uskutoční poloorientačný nesúťažný MTB maratón - PEDÁLovník. Rovnako sa tu rozbieha aj zaujímavý projekt - Vrchárska koruna Žilinská /ďalej VKŽ/. Organizátori z občianskeho združenia Žilinský pedál a bikepoint.sk sa nechali inšpirovať v Českej republike, kde pred 4 rokmi vznikol materský projekt Vrchárska koruna Valašská.
POLARIS – Hviezda cyklistického oblečenia PR článok

POLARIS – Hviezda cyklistického oblečenia

Aj napriek veľkej konkurencii v ponuke cyklistického oblečenia, sa na slovenskom trhu objavuje nový hráč – anglická značka POLARIS a do svojho portfólia ju zaradil Made4bike.
Záťažová diagnostika už nie je len pre vrcholových športovcov PR článok

Záťažová diagnostika už nie je len pre vrcholových športovcov

Asi každému cyklistovi je jasné, že ak sa chce výkonnostne zlepšiť, musí tomu predchádzať tréning. Pod tréningom si môžeme predstaviť aj obyčajný výjazd na bicykli. Jednoducho povedané, na zlepšenie výkonnosti alebo kondície, je potrebný určitý podnet. Aký podnet je však najlepší a najefektívnejší? Aká intenzita a dĺžka zaťaženia je tá správna, aby sme získali čo najviac?
Tip na výlet: Zimný sólo prejazd centrálnej časti Muránskej planiny

Tip na výlet: Zimný sólo prejazd centrálnej časti Muránskej planiny

19. marca, deň pred začiatkom kalendárnej jari, som si spravil výlet na Muránsku planinu. Aj keď tohtoročná zima opäť za veľa nestála, hore na planine je stále sneh. Predpoveď na dnes je priaznivá, a tak o pol deviatej ráno štartujem.
Cyklistický klub v Považskej Bystrici otvára brány!

Cyklistický klub v Považskej Bystrici otvára brány!

Cyklistický klub na Považí, pôsobiaci v Považskej Bystrici, Finančné centrum, o.z. sa dlhodobo venuje cyklistike a ľuďom, ktorí majú radi tento výnimočný šport pre výnimočných ľudí. Výnimočný teda môže byť každý, stačí chcieť predsa, či nie? Určite áno! Vďaka šikovným ľuďom, FC team uskutočnilo nejedno podujatie, kde mohli mnohí zakúsiť atmosféru MTB maratónu a zažiť aj spolu s rodinou pekné momenty. Dali kus svojho času a práce, aby vytvorili priestor pre druhých a dali možnosť zakúsiť výnimočné momenty na dvoch kolesách, menom bike.
Tip na výlet: Kozie chrbty – divoké traily pod Tatrami

Tip na výlet: Kozie chrbty – divoké traily pod Tatrami

Všimli ste si niekedy menšie pohorie v blízkosti Popradu, tiahnuce sa medzi Vysokými a Nízkymi Tatrami, o ktorom sa aj v turistickom sprievodcovi urputne mlčí? Že nie? Ani sa nečudujem. Veď, kto by sa zaujímal o nevysoký, na prvý pohľad nezaujímavý hrebeň, keď má pred očami slovenských gigantov. O čom to vlastne hovorím? Mám na mysli Kozie chrbty, nevysoké kopčeky rozkladajúce sa smerom od Jánoviec pri Poprade, až po Kráľovu Lehotu. Vlastne nie nevysoké, veď hlavný hrebeň pohoria len málokde klesne pod hranicu 1 000 metrov, to sa len tak zdá, v porovnaní s oveľa vyššími a dominantnejšími tatranskými štítmi...
Filip Polc vykročil úspešne za obhajobou titulu v Citydownhill world Tour 2016

Filip Polc vykročil úspešne za obhajobou titulu v Citydownhill world Tour 2016

Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc vykročil za obhajobou celkového titulu v seriáli mestských zjazdov Citydownhill world Tour druhým miestom v čílskom Valparaíse. Tridsaťdvaročný Pezinčan na úvodnom podujatí trojdielneho seriálu nestačil na Nemca Johannesa Fischbacha, za ktorým vo finále zaostal o 1,177 s. Tretí skončil Brazílčan Bernardo Cruz.
S fatbikom na lyžiarskom svahu

S fatbikom na lyžiarskom svahu

Podobne ako na Slovensku, tak aj v Bavorsku majú túto zimu málo snehu. To sú však výborné podmienky na vyskúšanie fatbiku, napríklad aj na lyžiarskom svahu...
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up