Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

Testujeme: DEMA Tigra 3.0 - Bike stvorený pre ženy

Testujeme: DEMA Tigra 3.0 - Bike stvorený pre ženy

Rám tejto tigrice vyšiel spod rúk slovenského výrobcu DEMA a tešiť sa mu môžu najmä dámy, pretože geometria je prispôsobená práve nám, ženám. Bicykel skôr stvorený na rodinné výjazdy za dobrú cenu (€549,99) môže však príjemne prekvapiť aj na pretekoch, stačí naň vyskočiť a oprieť sa do pedálov. Ako jazdí? Dozviete sa už nižšie.
Reportáž: Vlkolínsky Drapák 2014

Reportáž: Vlkolínsky Drapák 2014

Druhú augustovú nedeľu sa horská cyklistika vrátila opäť na Liptov. V podobe 1. ročníka Vlkolínskeho Drapáka. Jednalo sa o technicky náročnú horskú časovku, okorenenú o pekné finančné prémie po splnení jedného „háčika“, ale o tom až neskôr.
Road Bike Freestyle

Road Bike Freestyle

Taliansky trialový jazdec Vittorio Brumotti má na svojom konte už 10 rekordov zapísaných v Guinnessovej knihe rekordov a bol aj svetovým trialovým majstrom. Toto vydarené video na cestnom biku plné rôznych parádičiek je Vittoriova pocta pre Martyna Ashtona.
Pozvánka: Ondavské cyklopreteky

Pozvánka: Ondavské cyklopreteky

24. augusta 2014 sa uskutoční v Stropkove bike akcia Ondavské cyklopreteky s trasami 30, 17,5 a 15,5km. Prídite si zajazdiť na túto novú akciu, ktorá sa uskutoční iba po druhýkrát.
Cykloturistická jazda Trnava - Rysy 2014

Cykloturistická jazda Trnava - Rysy 2014

Ani na Tour de France nieto dlhšej etapy. Pravda, tam sa šliape bez prestávky, tu s pauzami na obed a kladenie vencov a nie je dôležité poradie. Aj tak je cyklojazda Trnava – Rysy unikátom. Presne 8.augusta tomu bolo štyridsať rokov, čo sa zrodila táto výnimočná akcia.
Všetko o preprave bicykla vo vlaku

Všetko o preprave bicykla vo vlaku

Ako je to s cenami prepravy bicyklov na krátke vzdialenosti, predovšetkým pri dochádzaní do práce, do školy a pre cykloturistov hlavne cez víkend do blízkeho okolia? Po dvoch stretnutiach s kompetentnými sa nám podarilo ukázať, že cyklisti existujú, sú to zákazníci a je dôležité brať na nich ohľad.
BenQ SP2 - nová akčná kamera s diaľkovým ovládaním na hodinkách PR článok

BenQ SP2 - nová akčná kamera s diaľkovým ovládaním na hodinkách

Špičková outdoorová akčná kamera BenQ SP2 zachytí vysoko kvalitné Full HD 1080p video so 60 snímkami za sekundu. Oproti konkurenčným modelom ponúka diaľkové ovládanie v podobe náramkových hodiniek v režime Live-View, na ktorých vidíte naživo to, čo práve snímate. Predĺžená výdrž batérie zaistí až 3 hodiny záznamu alebo 460 fotografií. Veľkým lákadlom je okrem výnimočných hodiniek taktiež bohaté príslušenstvo, ktoré je dostupné za veľmi priaznivé ceny.
Cyklohotel Urbanov Vrch PR článok

Cyklohotel Urbanov Vrch

Ak si plánujete niekoľkodňový cyklovýlet a hľadáte k nemu vhodné ubytovanie, máme pre vás výborný tip – cyklohotel Urbanov Vrch. Ubytovacie zariadenie sa nachádza len 9km od Brezna v známom stredisku turistického ruchu Čierny Balog. Okolie strediska ponúka naozaj široké možnosti využitia. Pre športovo založených bohatá sieť značených cyklotrás, pešia turistika, paraglajding, prípadne zjazd na bicykloch. Z pasívneho oddychu je vhodné spomenúť miestne atrakcie ako známa Čiernohronská železnica, Lesnícky skanzem alebo návšteva Dobročského pralesa.
Pozrite sa na prototyp Jaguar, tímové vozidlo Sky na Tour de France

Pozrite sa na prototyp Jaguar, tímové vozidlo Sky na Tour de France

Práve dnes, krátko pred vyvrcholením tohtoročnej Tour budeme svedkami 54 kilometrov dlhej časovky. Aj keď o celkovom víťazovi už takmer niet pochýb, súboj o druhé miesto bude skutočne napínavý. Presne v rozmedzí 15 sekúnd sú naskladaní hneď traja jazdci, Thibaut Pinot, Jean-Christophe Péraud a Alejandro Valverde.
Prehliadka továrne značky Hope

Prehliadka továrne značky Hope

Značka Hope bude v roku 2014 oslavovať 25. výročie navrhovania, vývoja a výroby komponentov pre horské a cestné bicykle. Pozrite sa ako vyzerá ich centrála v Spojenom kráľovstve zvnútra...
Akčná kamera VIRB Elite (2. a 3. časť)

Akčná kamera VIRB Elite (2. a 3. časť)

V tejto, druhej časti pokračovania článku o Virb-e, sa zameriam najmä na moje pocity a postrehy spojené s jeho veľkosťou, váhou, dizajnom a ovládaním. Keďže som bol vlastíkom Drift-u, tak zákonite budem porovnávať novučičký Virb-Elite práve s ním. Odhliadnem zatiaľ od faktu že Virb zvláda veci, ktoré zatiaľ žiadna iná kamera nedokáže.
Kniha: Najkrajšie cyklovrcholy PR článok

Kniha: Najkrajšie cyklovrcholy

Na Slovensku existuje veľa nádherných a vysokých kopcov, ktoré možno vyjsť na bicykli. Pre vrchy dosiahnuteľné bicyklom sa zaužíval pojem cyklovrcholy. Vo vydavateľstve Dajama v úspešnej edícii Po Slovensku vyšla v máji 2014 unikátna kniha Najkrajšie cyklovrcholy, ktorej autorom je Karol Mizla.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up