Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

Reportáž: XC race Malinô Brdo a Čutkovský šlak

Reportáž: XC race Malinô Brdo a Čutkovský šlak

Počas minulého víkendu sa pri Ružomberku uskutočnil Bike Fest Malinô Brdo a MTB časovka Čutkovský šlak. Aké boli tieto akcie pohľadom Radovana Bíroša, si môžete pozrieť v nasledujúcej reportáži.
Fotovýber vašich fotografií za jún 2014

Fotovýber vašich fotografií za jún 2014

Každý mesiac návštevníci MTBiker.sk pridajú do sekcie Foto viac ako 1500 fotografií. Pre zaujímavosť sme vybrali 20 záberov, na ktorých je vidieť rôzne bike momenty. Spoznáte si svoje fotky a ako sa vám zábery pozdávajú?
Slovenskí pretekári zvíťazili v celkovom hodnotení rakúskeho pohára MLA 2014

Slovenskí pretekári zvíťazili v celkovom hodnotení rakúskeho pohára MLA 2014

Janka Števková a Michal Lami sa stali v nedeľu celkovými víťazmi rakúskej MLA (Mountainbike Liga Austria) v najprestížnejších kategóriách Ženy Elite a Muži Elite.
Pozvánka: Kaktusbike Svätojurský blesk

Pozvánka: Kaktusbike Svätojurský blesk

Pozývame vás na 9.ročník cyklistickej časovky do vrchu, ktorý sa uskutoční už túto nedeľu 6.7.2014. Celý názov akcie je Kaktusbike Svätojurský Blesk - Memoriál Štefana Srnu. Časovka je zaradená do série Župného pohára.
Uhrín a Staňo, víťazmi extrémnych pretekov v Jasnej

Uhrín a Staňo, víťazmi extrémnych pretekov v Jasnej

JASNÁ (16. jún 2014) - Ani 1°C na Chopku neodradil 14. júna 2014 nedočkavcov horskej cyklistiky, ktorí si užili preteky Bike UP & DOWN v najväčšom bike parku v Jasnej. Nadupaní rideri si zmerali svoje sily vo výšľape dovrchu BIKE UP a v adrenalínovom zjazde BIKE DOWN. Zámerom podujatia bolo spojiť fanúšikov bikovania dovrchu a MTB spolu s downhill cyklistami.
V Terchovej Detská Tour aj so Saganom

V Terchovej Detská Tour aj so Saganom

Síce nie s Petrom, ktorý súbežne s podujatím Detskej tour súťažil vo Švajčiarsku a do Terchovej by to nestihol :-) a tak ho zastúpil jeho starší brat Juraj, ktorý taktiež oblieka dres profesionálneho cyklistického tímu Cannondale. Juraj v Terchovej dekoroval najúspešnejších cyklistov vo všetkých kategóriách.
Najlepší komentátorský výkon pri jazde Dannyho Harta

Najlepší komentátorský výkon pri jazde Dannyho Harta

Toto video v žiadnom prípade nie je novinka, ale stojí za pripomenutie. Ak vám tento výkon nenavodí zimomriavky, slzy či aspoň nevyčarí úsmev od ucha k uchu, už nepomôžu ani antidepresíva. Danny Hart a jeho jazda na Majstrovstvách Sveta v Champery 2011 s komentárom od Freecaster.tv.
Cyklokuriéri Švihaj Šuhaj doručujú už nielen v Bratislave, ale aj v Košiciach PR článok

Cyklokuriéri Švihaj Šuhaj doručujú už nielen v Bratislave, ale aj v Košiciach

Kuriérske služby môžu byť nielen rýchle, ale aj šetrné k životnému prostrediu. Dokonca sa môžu stať prenesením životného štýlu do vlastnej práce. Takí sú šuhaji, ktorí doručujú expresné zásielky v hustej dopravnej premávke, v každom počasí a každom ročnom období. Po šiestich rokoch v Bratislave sa pôsobenie šuhajov presúva aj do východoslovenskej metropoly.
Bicyklová značka DEMA získala ocenenie Superbrands Award a zaradila sa tak medzi najsilnejšie značky na slovenskom trhu PR článok

Bicyklová značka DEMA získala ocenenie Superbrands Award a zaradila sa tak medzi najsilnejšie značky na slovenskom trhu

Na základe rozhodnutia odbornej poroty Brand Council zloženej z expertov z oblasti marketingu, médií, komunikácie a biznisu a preferencie slovenských spotrebiteľov získala slovenská bicyklová značka DEMA ocenenie Slovak Superbrands Award 2014. Ocenenie je dôkazom pozitívnej spätnej väzby a silného povedomia o značke.
Reportáž - Poloorientačný nesúťažný MTB maratón LAPIERRE PEDÁLovník Rajecká dolina

Reportáž - Poloorientačný nesúťažný MTB maratón LAPIERRE PEDÁLovník Rajecká dolina

Krásne prostredie Rajeckých Teplíc, ale aj celej doliny dávalo tušiť, že na trase sa bude na čo pozerať. V piatok bola na mieste registrácie na kúpalisku Laura celkom komorná atmosféra. Na večernej prezentácií so Sváťom Božákom, ktorý prešiel za 10 dní, 15 hodín, 41 minút legendárny a extrémne náročný závod Race Acros America (RAAM) s dĺžkou 3000 míľ už bolo viacej divákov a takmer všetky stoličky boli obsadené.
Triumf Quintanu na Giro d´Italia

Triumf Quintanu na Giro d´Italia

Cyklista Nairo Quintana sa stal prvým kolumbijským víťazom pretekov Giro d´Italia. Jazdec tímu Movistar si definitívne obliekol ružový dres v nedeľu popoludní v talianskom Terste. Víťazom záverečnej 21. etapy sa stal Slovinec Luka Mezgec z tímu Giant-Shimano. Mezgec zvíťazil v záverečnom špurte pred Talianom Giacomom Nizzolom (Trek Factory Racing) a Američanom Tylerom Farrarom (Garmin Sharp).
Testujeme ozdobné svetlo - Monkey Light

Testujeme ozdobné svetlo - Monkey Light

Každý biker rieši otázku bezpečnosti a viditeľnosti svojej siluety na ceste, aby predišiel nehode. Pri deťoch to platí dvojnásobne. Reflexné prvky a osvetlenie spĺňajú otázku bezpečnosti, ale deťom to nič nedáva. Do testu sme dostali svetlo Monkey light - jedno z riešení, ako dieťaťu urobiť radosť a ešte o niečo zvýšiť jeho bezpečnosť.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up