Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

V štafetách triumf Talianov, Slováci 17.

V štafetách triumf Talianov, Slováci 17.

Slovenskí reprezentanti v cross country obsadili vo štvrtkových pretekoch štafiet na majstrovstvách sveta v horskej cyklistike v rakúskom Saalfeldene 17. miesto. Kvarteto Michal Lami, František Lami, Janka Števková a Ondrej Glajza zaostalo za víťaznými Talianmi o 9:35 min.

Žilinská 700ka

Žilinská 700ka

Ahoj športovci a priatelia športu!

Pozývame Vás na preteky Žilinská 700ka ktoré sa uskutočnia na Straníku pri Žiline na Slovensku.
Žilinská 700ka je pretek organizovaný k 700 – mu výročiu založenia mesta Žilina. Ide o prvé podujatietakéhoto druhu v oblasti Žiliny a jedného s prvých na území Slovenska. Je to športovo náročný tímový pretek v zložení cyklista – paraglidista – bežec, celková dĺžka trate je 13 640 m s prevýšením 940 m. Pretekári štartujú na Straníku pri Žiline a trať vedie katastrami obce Teplička nad Váhom a Zástranie.
Tip na výlet: Pilsko

Tip na výlet: Pilsko

A máme tu Pilsko, po Babej hore druhý najvyšší vrch Oravských Beskýd s nadmorskou výškou 1557 m. Je to taký „nevýrazný“ kopec, aspoň zo slovenskej strany a z pohľadu Slovákov. Na poľskej strane majú turistické stredisko a je medzi Poliakmi celkom obľúbený. Tento národ má turistiku v krvi. Síce som na Slovákov teraz zlý, ale len vravím pravdu, taká je realita a bolo by dobré niečo s tým spraviť.
Sagan víťazom v Belgicku, prešprintoval Cavendisha

Sagan víťazom v Belgicku, prešprintoval Cavendisha

Slovenský cyklista Peter Sagan triumfoval na 51. ročníku kritéria v belgickom Bavikhove. Držiteľ zeleného trička pre víťaza bodovacej súťaže z Tour de France 2012 prekonal v záverečnom šprinte svojho veľkého rivala z koncoviek celého pelotónu, Brita Marka Cavendisha. Tretí skončil domáci Niko Eeckhout.

Antalík skončil v Rakúsku na 3. mieste

Antalík skončil v Rakúsku na 3. mieste

Slovenský reprezentant v bikrose Dušan Antalík skončil vo víkendových pretekoch Austrian King of Dirt 2012 na treťom mieste. V rakúskom Linzi triumfoval Poliak Dawid Godziek.
Biky fóristov: HELLBOY22 a jeho KGB Fidel

Biky fóristov: HELLBOY22 a jeho KGB Fidel

Určite veľa ľudí na fóre vie, že vlastním bike Kgb Fidel, v oranžovej fabre. A určite veľa ľudí vie že bike som si skladal, no čo veľa ľudí nevie je, prečo som použil diely aké som použil. Všetko to začalo v júni minulého roku, keď som sa rozhodol vymeniť môj XC rám Mongoose, ktorý si ešte možno niekto pamätá. Vtedy som kúpil street Pells, ktorý mi ale dlho nevydržal a kúpil som už spomínané Kgb, vtedy za cenu 109 eur. Rám je od známeho taiwanského výrobcu Astro, rámy od neho nakupuje veľa značiek, hlavne veľmi populárny DH rám, ktorý má aj CTM či KHS. Ale späť k biku.
Marek Peško vicemajstrom Európy vo four crosse

Marek Peško vicemajstrom Európy vo four crosse

Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Marek Peško sa stal vicemajstrom Európy v disciplíne four cross. Dvadsaťštyriročný Pezinčan získal striebornú medailu v poľskom stredisku Szczawno-Zdroj. Vo "veľkom finále" bol na sily slovenského pretekára iba Švéd Felix Beckeman, za Slovákom skončila dvojica Čechov - Lukáš Měchura a Tomáš Slavík.
P. Sagan v Hamburgu na 14. mieste, zvíťazil Démare

P. Sagan v Hamburgu na 14. mieste, zvíťazil Démare

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v nedeľňajších jednodňových pretekoch Vattenfall Cyclassics v nemeckom Hamburgu štrnáste miesto. Na podujatí UCI WorldTour 2012 sa z víťazstva tešil Arnaud Démare z tímu FDJ časom 6:03:20 h, druhú pozíciu obsadil Nemec André Greipel a tretí skončil Talian Giacomo Nizzolo, obaja dosiahli rovnaký čas ako víťaz.
Rusavská padesátka

Rusavská padesátka

Fotoreportáž z deviateho ročníka MTB maratónu ktorý je zaradený do ValašskoPovažskej série.
Števková 21., zlato pre Francúzku Bressetovú

Števková 21., zlato pre Francúzku Bressetovú

Slovenská reprezentantka Janka Števková skončila v sobotňajšej súťaži v cross country horských cyklistiek na Hrách XXX. olympiády v Londýne na 21. mieste. Poradilo sa jej tak zlepšiť svoje umiestnenie z OH 2008 v Pekingu, kde skončila na 24. pozícii. Od štartu až do cieľa sa 36-ročná členka tímu CK EPIC Dohňany pohybovala v polovici tretej desiatky. Do záverečného kola vstupovala na 23. priečke, no pred cieľom sa jej podarilo predstihnúť Poľku Gorickú aj Slovinku Klemenčičovú.

Hornohradský MTB maratón Málinec

Hornohradský MTB maratón Málinec

V Málinci som ešte nebol, no miestny kraj sa mi veľmi páči. Tak som využil príležitosť odviezť sa s Milanom na tento maratón. Termín síce kolidoval so Stupavou, ale to nevadilo. Ako Milan poznamenal, helikoptéra s balónom kvalitné podujatie bajkerom nespravia... Presun z BA sme spoločne aj s Tomášom absolvovali už v piatok a ubytovali sa v LC.
Vo Val d'Isére M. Lami aj Polc na 23. mieste

Vo Val d'Isére M. Lami aj Polc na 23. mieste

Celkovými víťazmi cross country v seriáli Svetového pohára horských cyklistov sa stali Nino Schurter zo Švajčiarska a Catharine Pendrelová z Kanady. Schurter svoj celkový triumf spečatil víkendovým víťazstvom na pretekoch SP vo francúzskom stredisku Val d'Isére. Medzi ženami vo Francúzsku zvíťazila Gunn-Rita Dahleová-Flesjaaová z Nórska, ktorá v celkovej klasifikácii obsadila druhú priečku. V mužskej elitnej kategórii skončil na 23. priečke Slovák Michal Lami a v celkovej klasifikácii obsadil 69. miesto. Jeho mladší brat František si v kategórii do 23 rokov vyjazdil 57. pozíciu.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up