Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

Tatry Tour 2012 - Fotoreport

Tatry Tour 2012 - Fotoreport

Fotoreportáž z cyklistických pretekov Tatry Tour 2012, ktoré sú otvorenými majstrovstvami strednej Európy. Vyše 350 účastníkov sa postavilo na 197 km a 72 km trate v krásnom prostredí Vysokých Tatier.
Cyklo Camp Spiš už o týždeň

Cyklo Camp Spiš už o týždeň

CYKLO CAMP SPIŠ 2012 sa bude konať v dňoch 1. – 5.8.2012 na Hnilčíku v lyžiarskom stredisku Mraznica, okres Spišská Nová Ves. Organizátori akcie maju posledné voľné miesta, tak sa poponáhľajte!
Šéf MOV navštívil Slovákov, zaujal ho Sagan

Šéf MOV navštívil Slovákov, zaujal ho Sagan

Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Jacques Rogge navštívil v pondelok priestory slovenskej výpravy v olympijskej dedine v Londýne. Pri návšteve stihol len vedenie a administráciu výpravy, keďže športovci mali iné povinnosti.
Medjugorie (Bosna) na bicykli? Prečo nie?

Medjugorie (Bosna) na bicykli? Prečo nie?

Prvotná myšlienka ísť na bicykli k Jadranu prišla niekedy v januári, keď sme s kamarátom (Feke) čítali článok od chalana, ktorý išiel do Chorvátska na bicykli sám. Vtedy sme si povedali, že poďme aj my. Feke raz zasrandoval: V lete idem na biku do Chorvátska. Feri, ideš so mnou? Ja som samozrejme odpovedal, že áno. Slovo dalo slovo a zo srandy sme reálne začali uvažovať, ako uskutočniť túto cestu.
Jazdca Cofidisu zadržala polícia

Jazdca Cofidisu zadržala polícia

Nemenovaného francúzskeho cyklistu tímu Cofidis zadržala polícia počas voľného dňa na 99. ročníku Tour de France. Spolu s ďalšími dvoma mužmi podozrivými v prípade priekupníctva s dopingom ho umiestnili do väzby v Marseille. Potvrdili to zdroje z francúzskej justície.
Tip na expedíciu: Severnejšie sa už ísť fakt nedá

Tip na expedíciu: Severnejšie sa už ísť fakt nedá

Alebo ako sme si na plecia naložili viac, než sme boli schopný ako skupinka piatich v takom zložení zvládnuť. Boli sme si všetci rovný, tak sa vždy čaká aj na toho posledného člena a preto sa to nám trošku natiahlo. Už som si myslel, že tento článok ani nevznikne, lebo to skoro skončilo veľkým fiaskom, ale nakoniec to dopadlo viac ako dobre. Tak pekne poporiadku z dvojdňovej expedície po Oravsko-Żywieckych Beskydách.
Bratislavský výpek a komáre ako bonus

Bratislavský výpek a komáre ako bonus

Okolobratislavy, podľa mňa najťažší maratón českej série Cyklomaratontour. Hoci poznám len Okolobrna a Okolozlína, no ostatné sú viac-menej rýchle trate. Tento rok bol zaradený aj do Župného pohára ako jeden z 3 maratónov (k tomu ešte 2 časovky do vrchu). Pre nás, obyvateľov 4. obvodu, sa jedná o „najdomáckejší“. Takže som nemohol chýbať. Hoci...
Kováč pre defekty neudržal vedenie na Czech Cycling Tour

Kováč pre defekty neudržal vedenie na Czech Cycling Tour

Slovenskí cyklisti Maroš Kováč a Matej Jurčo vyhrali záverečné dve etapy pretekov Czech Cycling Tour, ktoré vyvrcholili v Olomouci. Do kontinentálneho rebríčka si pripísali 20 bodov. Kováč si po úspechu v sobotňajšej 3. etape, ktorá bola kráľovskou na Czech Cycling Tour, obliekol v nedeľu aj žltý dres lídra.
Tour de France 2012 v číslach

Tour de France 2012 v číslach

Cyklistická Tour de France 2012 v číslach (zdroj: organizátori): 4500 aktívnych účastníkov z radov cyklistov, trénerov, masérov, funkcionárov, organizátorov, zástupcov médií, sprievodu, obslužného personálu...
Cyklomaratontour mieri do Bratislavy už 30.6. PR článok

Cyklomaratontour mieri do Bratislavy už 30.6.

Spestrením sezóny pro účastníkov seriálu pretekov horských bicyklov pre širokú verejnosť Cyklomaratontour bude tento víkend Kaktus Bike Okolobratislavy. Závod je totiž vypísaný ako neoficiálne majstrovstvá Česko-Slovenska.
Peter Sagan obhájil titul majstra Slovenska

Peter Sagan obhájil titul majstra Slovenska

Peter Sagan obhájil titul majstra Slovenska v pretekoch s hromadným štartom a v sobotu 30. júna sa v Liége postaví na štart Tour de France v drese národného šampióna. V spoločných slovenských a českých pretekoch na 190 km na okruhu v okolí Lednických Rovní prišiel Sagan do cieľa na 4. mieste.
Fotoreport: Downtown Steel City

Fotoreport: Downtown Steel City

V Podbrezovej sa cez víkend konal urban downhill pod názvom Downtown Steel City. Na 1 km trati s prevýšením 175 metrov sa predviedla skoro stovka downhillerov. Tu je fotoreport z akcie od Michala Babiča.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up