Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

Rossi celkovým víťazom pretekov Okolo Slovenska

Rossi celkovým víťazom pretekov Okolo Slovenska

Talian Enrico Rossi sa stal víťazom 56. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktoré vyvrcholili v sobotu záverečnou etapou z Bratislavy do Gabčíkova (135,4 km). Jazdec tímu Meridiana Kamen triumfoval pred Rusom Alexandrom Prišpetným a svojím krajanom a tímovým kolegom Davidom Rebellinom. Najlepšie zo Slovákov skončil Maroš Kováč z Dukly Trenčín Trek, ktorý obsadil 7. pozíciu.
Rossi sa druhýkrát presadil na Okolo SR, zdolal Kováča

Rossi sa druhýkrát presadil na Okolo SR, zdolal Kováča

Najdlhšiu etapu 56. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska z Dudiniec do Bratislavy, ktorá merala 231,8 km, vyhral v šprintérskej koncovke pred Slovenským národným divadlom Talian Enrico Rossi. Tridsaťročný jazdec tímu Meridiana Kamen zdolal v špurte pelotónu Maroša Kováča z Dukly Trenčín Merida. Tretí finišoval Ukrajinec Andrij Vasiliuk.
Súťaž o 5 štartovných na Mondsee Radmarathon PR článok

Súťaž o 5 štartovných na Mondsee Radmarathon

Každý rok sa začiatkom leta stáva Mondsee Mekkou pre všetkých priateľov cestnej cyklistiky. Malebné centrum mesta s preslávenou Bazilikou kláštora Mondsee sa pri príležitosti tejto významnej udalosti premení na športovú arénu. Na výber sú štyri trasy vhodné pre cyklistov každej výkonnosti. Na dlhej trase sú ako na perlovom náhrdelníku za sebou zoradené jazerá Wolfgangsee, Hallstättersee, Traunsee, Attersee a Mondsee.
Súťaž o štartovné na Tour de Volcano PR článok

Súťaž o štartovné na Tour de Volcano

Cyklistický klub Banská Bystrica sa po bohatých skúsenostiach s organizovaním cyklistických pretekov aj na medzinárodnej úrovni rozhodol organizovať najväčšie cyklistické podujatie na Slovensku, cyklistický maratón Tour de volcano Poľana 2012 (Okolo sopky Poľana). Súťaž o 3 štartovné
Kubek druhý na MS v kros triatlone v kategórii do 23 rokov

Kubek druhý na MS v kros triatlone v kategórii do 23 rokov

Slovenský triatlonista Tomáš Kubek obsadil na víkendových majstrovstvách sveta v kros triatlone v americkom Shelby County v kategórii do 23 rokov vynikajúce druhé miesto, keď za víťazom Bradleym Weissom z Juhoafrickej republiky zaostal o 2:28 min. Víťaz dosiahol čas 2:11:22 h. V hlavnej mužskej kategórii - elite triumfoval ďalší Juhoafričan Conrad Stoltz (2:12:11 h), jediný slovenský zástupca Peter Mosný obsadil 16. pozíciu
V La Bresse triumfy Absalona a Dahleovej

V La Bresse triumfy Absalona a Dahleovej

Výsledky nedeľňajších finálových disciplín na podujatí Svetového pohára v horskej cyklistike vo francúzskom La Bresse.
Bike & Roll 26.5.2012 PR článok

Bike & Roll 26.5.2012

BIKE = Horský cyklo-maratón na 25, 45 a 70 km trati & ROLL = kolieskové lyže a inline korčule na 1.8 km trati. Netradičná kombinácia športov už štvrtý rok láka bikerov a korčuliarov na Skalku pri Kremnici.
Pozzovivo víťazom 8. etapy Gira, M. Velits 79.

Pozzovivo víťazom 8. etapy Gira, M. Velits 79.

Talian Domenico Pozzovivo zvíťazil v 8. etape cyklistických pretekov Giro d'Italia zo Sulmony na vrchol Lago Laceno (229 km), keď s náskokom vyše 20 sekúnd nechal za sebou španielske duo Benat Intxausti, Joaquím Rodriguez. Slovák Martin Velits obsadil 79. priečku.
Víťazom tímovej časovky na Gire tím Garmin-Barracuda

Víťazom tímovej časovky na Gire tím Garmin-Barracuda

Tím Garmin-Barracuda vyhral stredajšiu 4. etapu cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorou bola časovka družstiev na 32,2 km vo Verone. Novým lídrom pretekov sa stal Litovčan Ramunas Navardauskas z víťazného tímu, ktorý vyzliekol z ružového dresu Taylora Phinneyho z tímu BMC, ktorý finišoval na 10. priečke s odstupom 31 sekúnd a celkovo klesol na piaty post.
Velo Test Fest 2012 report

Velo Test Fest 2012 report

Po piatkovom večernom resete sme sa celá bikerská banda v sobotu ráno vydali na cestu-necestu, k stodole Bolka Polívky v Olšanoch pri Brne. Už jazda po kľukatej hornatej vozovke naznačovala, že o rozmanitosť prostredia na test bikov nebude núdza.
Zverko pripomenul Sagana, vyhral Preteky mieru kadetov

Zverko pripomenul Sagana, vyhral Preteky mieru kadetov

Slovenský cyklista a držiteľ ocenenia objav roka David Zverko zvíťazil v Česku na štvoretapovom medzinárodnom podujatí Grand Prix Matoušek - Preteky mieru najmenších. Na súperení pre kadetov položil základ úspechu už v prvej etape, v ktorej zdolal súperov o 39 sekúnd a stal sa lídrom. Vedúce postavenie už udržal do cieľa.
Goss víťazom 3. etapy Gira, Cavendish aj Phinney spadli

Goss víťazom 3. etapy Gira, Cavendish aj Phinney spadli

Austrálsky cyklista Matthew Goss z tímu GreenEdge sa stal víťazom pondelňajšej 3. etapy pretekov Giro d´Italia, záverečnej na dánskom území. Na trati, ktorá sa začala aj skončila v Horsense a merala 190 km, triumfoval v šprinte pelotónu pred Argentínčanom Juanom Josém Haedom (Saxo Bank) a Američanom Tylerom Farrarom (Garmin - Barracuda).
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up