Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

17. Glocknerkönig 2012 - súťaž o 4 štartovné PR článok

17. Glocknerkönig 2012 - súťaž o 4 štartovné

Cyklistická udalosť pre cestných aj horských cyklistov na uzavretej alpskej ceste Großglockner Hochalpenstrasse. Uži si jazdu po voľnej alpskej ceste Großglockner Hochalpenstrasse bez automobilovej premávky, vychutnaj si dych berúcu horskú panorámu okolo najvyššieho rakúskeho vrchu a v cieli vo výške 2445m nad morom ochutnaj čerstvo upečenú domácu špecialitu Kaiserschmarrn.
Peter Sagan prišiel o dres lídra

Peter Sagan prišiel o dres lídra

Slovenský cyklista Peter Sagan prišiel o dres lídra pretekov VDK-Driedaagse De Panne-Koksijde 2012. Pár kilometrov pred cieľom stredajšej 2. etapy potvrdil avizované správy, že toto podujatie berie len ako tréningové, upustil od svojho snaženia a prepadol sa vo výsledkovej listine až na nižšie priečky.
Sagan víťazom 1. etapy VDK-Driedaagse De Panne-Koksijde

Sagan víťazom 1. etapy VDK-Driedaagse De Panne-Koksijde

Slovenský cyklista Peter Sagan sa v čase 4:33:41 h stal víťazom utorňajšej úvodnej etapy pretekov VDK-Driedaagse De Panne-Koksijde, ktorá viedla z Middelkerke do Oudenaarde a merala 201,6 km. Jazdec tímu Liquigas-Cannondale zdolal v záverečnom šprinte Jacopa Guarnieriho (Astana) a svojho tímového kolegu, ďalšieho Taliana Fabia Sabatiniho. V stredu je na programe etapa z Zottegemu do Koksijde (216 km), podujatie vyvrcholí vo štvrtok.
Boonen vyhral preteky E3 Prijs-Vlaanderen, P. Sagan 14.

Boonen vyhral preteky E3 Prijs-Vlaanderen, P. Sagan 14.

Belgičan Tom Boonen sa stal piaty raz v kariére víťazom pretekov E3 Prijs-Vlaanderen v okolí belgického Harelbeke, ktoré tento rok merali 203 km. V špurte hlavnej skupiny sa cyklista tímu Omega Pharma-Quick Step presadil pred Španielom Óscarom Freirem a Rakúšanom Bernhardom Eiselom. Boonen triumfom nadviazal na svoje predchádzajúce štyri úspechy na tomto podujatí WorldTour z rokov 2004 až 2007. Slovák Peter Sagan skončil v pelotóne na 14. mieste.
Dohňany najlepším organizátorom ME za rok 2011

Dohňany najlepším organizátorom ME za rok 2011

Európska cyklistická únia (UEC) udelila na svojom kongrese v španielskom meste Segovia cyklistickému klubu EPIC Dohňany prestížnu cenu "Najlepší organizátor európskeho šampionátu v roku 2011". Toto ocenenie pre dedinku s necelými 2000 obyvateľmi neďaleko Púchova vyvstalo na základe hodnotenia Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) a spomenutej UEC.
Barényi vyhral záverečnú etapu Okolo Kamerunu

Barényi vyhral záverečnú etapu Okolo Kamerunu

Slovenský cyklista Milan Barényi vyhral sobotňajšiu záverečnú 8. etapu pretekov Okolo Kamerunu, ktorá viedla z Poumy do hlavného mesta krajiny Yaoundé. Barényi sa presadil v špurte celého pelotónu, ktorý v závere zlikvidoval únik štvorčlennej skupiny aj s ďalším členom CK Banská Bystrica Pavlom Polievkom.
SP Dráha: Pavlendová v scratchi 19., Britky utvorili 2 rekordy

SP Dráha: Pavlendová v scratchi 19., Britky utvorili 2 rekordy

Slovenská reprezentantka Alžbeta Pavlendová obsadila 19. miesto v piatkovom scratchi na finálovom štvrtom podujatí Svetového pohára v dráhovej cyklistike v Londýne. Z víťazstva sa tešila Austrálčanka Melissa Hoskinsová.
Storočný Francúz svetovým rekordérom v hodinovke

Storočný Francúz svetovým rekordérom v hodinovke

Francúzsky cyklistický nadšenec Robert Marchand utvoril nový svetový rekord v hodinovke špecifickej vekovej kategórie - storočných. Za 60 minút sa mu podarilo odjazdiť 24,25 km. Pre porovnanie: svetové maximum Ondřeja Sosenku z roku 2005 má 49,7 km, Čech ho však dosiahol vo veku 29 rokov.
Cyklokros: Štybar vyhral Superprestige v Middlekerku

Cyklokros: Štybar vyhral Superprestige v Middlekerku

Čech Zdeněk Štybar zvíťazil v sobotňajších cyklokrosových pretekoch série Superprestige v belgickom Middlekerku. Na druhej priečke sa umiestnil domáci Sven Nijs a tretí bol jeho krajan Tom Meeusen. V konečnom poradí seriálu uspel Nijs pred ďalším Belgičanom Kevinom Pauwelsom a Štybarom.
Contador začal opäť s tréningom

Contador začal opäť s tréningom

Cyklista Alberto Contador začal opäť s tréningom ako to avizoval už po vypočutí verdiktu Športového arbitrážneho súdu v Lausanne o zastavení činnosti. Španiel bude môcť opäť súťažiť v auguste, dovtedy môže len trénovať. V piatok absolvoval prvú jednotku, o ktorej informoval fanúšikov na svojom konte na Twitteri.
Juraj Sagan na Giro Calabria a Paris Roubaix PR článok

Juraj Sagan na Giro Calabria a Paris Roubaix

Slovenský cyklista Juraj Sagan odštartoval už druhú sezónu v talianskom protíme Liquigas-Cannondale a napriek tomu, že je trochu v tieni slávnejšieho mladšieho brata Petra, s jeho výkonmi v uplynulej premiérovej sezóne na Apeninskom poloostrove je spokojnosť.
Ullrich dopadol rovnako ako Contador

Ullrich dopadol rovnako ako Contador

Niekdajší víťaz cyklistickej Tour de France, Nemec Jan Ullrich, dostal od Športového arbitrážneho súdu (CAS) v Lausanne trest zastavenia činnosti na dva roky za porušenie antidopingových pravidiel. Všetky jeho výsledky dosiahnuté od 1. mája 2005 sú navyše anulované. CAS zverejnil v priebehu jedného týždňa už druhé rozhodnutie o dopingovom prípade víťaza Tour de France, v pondelok uložil retroaktívny dvojročný dištanc pre Alberta Contadora.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up