Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

Memorial Juzeka Hutníka

Memorial Juzeka Hutníka

V nedeľu 16. októbra sa pod hradbami Ľubovnianskeho hradu konal 1.ročník Memoriálu Juzeka Hutníka tzv. cross country open. „Ide o cyklistický pretek na horských bicykloch na počesť Juzeka Hutníka, ktorý bol zanietený cyklista a horolezec. Takto sme si chceli zaspomínať a uctiť jeho pamiatku. Juzek sa dožil 49 rokov a symbolicky sa vás dnes 49 pretekárov postavilo na štart,“ znelo za hlasitého potlesku z úst štartujúceho organizátora Ferka Krafčíka. Odštartované!
10 vecí, ktoré ťa naučí mountainbiking

10 vecí, ktoré ťa naučí mountainbiking

Video: Protivietor je inšpirujúci jav. Zakaždým, keď som sa vrátil z jazdenia na horách, bola moja myseľ plná nových dojmov. Tento krátky film obsahuje jednoduchý, ale komplexný pohľad, na horské bicyklovanie ako také. Všetky použité myšlienky ma napadli pri jazde na horskom bicykli. Čo naučil MTB teba?
Peter Sagan na exhibícii v Madride druhý

Peter Sagan na exhibícii v Madride druhý

V nedeľu na pravé poludnie sa z metropoly Španielska vrátil slovenský cyklista Peter Sagan, ktorý ukončil výbornú sezónu 2011 skvelým druhým miestom na exhibičnom podujatí v Madride pod názvom Critérium de Alcobenda. Pretekár tímu Liquigas-Cannondale vyhral vyraďovaciu prvú časť, ale v kritériu napokon prehral s domácim Juanom Josém Cobom, inak tohtoročným víťazom Vuelty, ale i Talianom Alessandrom Petacchim.
Cyklokros SP: V Miezgovciach triumf Bátoru

Cyklokros SP: V Miezgovciach triumf Bátoru

Lukáš Bátora z Outsiterz Novatec Bratislava sa stal víťazom sobotňajších 5. pretekov Slovenského pohára v cyklokrose, ktoré sa konali v Miezgovciach pri Bánovciach nad Bebravou. Bátora zdolal o 28 sekúnd Martina Haringa z CK Banská Bystrica. Favorizovaný Milan Barény musel pre technické problémy odstúpiť hneď v úvode.
Landisa súdia vo Francúzsku v neprítomnosti

Landisa súdia vo Francúzsku v neprítomnosti

Bývalý americký cyklista Floyd Landis ignoruje súdne pojednávanie v prípade, v ktorom figuruje medzi obžalovanými z pokusu o neoprávnený vstup do počítačového systému antidopingového laboratória v Chatenay-Malabry. Pojednávanie s piatimi obvinenými sa začalo vo štvrtok, ale Landis rovnako ako bývalý tréner Arnie Baker neboli prítomní, pretože na výzvy súdu nereagovali.
Cyklokros: Triumf Nijsa, Slováci sa nepresadili

Cyklokros: Triumf Nijsa, Slováci sa nepresadili

Belgičan Sven Nijs sa stal víťazom úvodných pretekov Svetového pohára v cyklokrose v Plzni. V dramatickom finiši zdolal Nijs krajana Kevina Pauwelsa, tretiu priečku obsadil Čech Zdeněk Štybar. Slovenskí reprezentanti sa v Plzni nedokázali dostať medzi elitu, najlepšie skončil Róbert Gavenda na 39. pozícii.
Zaugg víťazom Okolo Lombardie, Velitsovci nedokončili

Zaugg víťazom Okolo Lombardie, Velitsovci nedokončili

Víťazom cyklistických pretekov Okolo Lombardie, posledných tohtoročných v rámci elitného kalendára WorldTour, sa stal Švajčiar Oliver Zaugg. Trať z Milána do Lecca s dĺžkou 214 kilometrov zdolal jazdec tímu Leopard Trek za 6:20:02 h. O osem sekúnd za víťazom zaostala pätica v poradí Daniel Martin, Joaquim Rodríguez, Ivan Basso, Przemyslaw Niemiec a Domenico Pozzovivo.
V Rakovej triumf Gavendu

V Rakovej triumf Gavendu

Výsledky pretekov 3. kola Slovenského pohára v cyklokrose v Rakovej:

Muži: 1. Róbert Gavenda KDL Landbouwkrediet) 54:01 min, 2. Milan Barényi (Trek KCK Oslany) +42 s, 3. Ján Nesvadba (Madeta-Fittness/Specialized) +1:16 min, 4. Martin Haring (CK Banská Bystrica) +1:27, 5. Tomáš Medek (Madeta-Fittness/Specialized) +1:27, 6. Róbert Glajza (CK Banská Bystrica) +2:25
Memoriál Juzeka Hutníka PR článok

Memoriál Juzeka Hutníka

16. októbra v Starej Ľubovni uzavrie XC sezónu 1. ročník Memoriálu Juzeka Hutníka. Jedno kolo má 2.7 km s prevýšením 115 m a muži ho budú absolvovať 4 krát, juniori a veteráni 3 krát a ženy a ostatné kategórie dvakrát.
Finále na Barborke výraznejšie zmeny neprinieslo

Finále na Barborke výraznejšie zmeny neprinieslo

Premiérový ročník Považsko-Strážovského MTB XCO pohára uzatváral svojim záverečným kolom Mojtín. Štvrté kolo prvého ročníka Považsko-Strážovského pohára horských bicyklov, konané v poslednú septembrovú sobotu na Mojtíne, nieslo sa viac-menej už v slávnostnom očakávaní záverečného vyhodnotenia celého súťažného seriálu.
Saganovci a P. Velits v Pekingu aj o miestenky na OH 2012

Saganovci a P. Velits v Pekingu aj o miestenky na OH 2012

Slovenskí cyklisti Peter a Juraj Saganovci a Peter Velits sa od stredy do nedele pokúsia v čínskom Pekingu o vybojovanie ďalších miesteniek pre Slovensko na olympijské hry do Londýna 2012. Slovenskí cyklisti majú zatiaľ istotu jedného účastníka olympijských pretekov, stále však majú šancu vybojovať ďalšie tri miesta.
Gavenda víťazom prvého kola cyklokrosového pohára

Gavenda víťazom prvého kola cyklokrosového pohára

Bývalý juniorský majster Európy Róbert Gavenda sa stal víťazom najkvalitnejšie obsadených cyklokrosárskych pretekov na Slovensku - Cyklokross International Podbrezová, ktoré boli zároveň 1. kolom Slovenského pohára. Na podujatí kategórie C2 kalendára UCI triumfoval na okruhu v podbrezovskej časti Štiavnička s náskokom 3 sekúnd pred bývalým vicemajstrom sveta a najvyšším mužom svetovej špičky Petrom Dlaskom.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up