Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

Gilbert víťazom ďalšej jednorazovky, P. Velits 44.

Gilbert víťazom ďalšej jednorazovky, P. Velits 44.

Belgičan Philippe Gilbert potvrdil skvelú tohtoročnú formu a vyhral ďalšie jednoetapové preteky. V sobotu sa presadil na Clásice San Sebastian. S náskokom 12 sekúnd triumfoval pred Španielom Carlosom Barredom a svojím krajanom Gregom van Avermaetom. V horúcom počasí ukázal Gilbert svoj typický záver, keď nastúpil po zjazde po záverečnom prejazde Jaizkibelu asi 3 km pred páskou a sólovo prišiel do cieľa.
V Gente zhanobili pamätník zosnulým cyklistom

V Gente zhanobili pamätník zosnulým cyklistom

Neznámi vandali v noci na piatok zhanobili pamätník na pamiatku belgických cyklistov Woutera Weylandta, Dmitriho De Fauwa a Frederieka Nolfa. "Je to otrasné - kto by niečo také urobil? Jedine ľudia bez srdca. Základný kameň je zlomený na dve časti. Mesto Gent pamätník opraví do dvoch týždňov. Podali sme sťažnosť na políciu, robia všetko preto, aby vinníkov našli," povedal Patrick Cosyn, ktorý sa zaslúžil pre vznik monumentu.
Peter Sagan: Poľsko generálkou na Vueltu

Peter Sagan: Poľsko generálkou na Vueltu

Slovenský cyklista Peter Sagan vo farbách Liquigas-Cannondale sa po výborných výkonoch
na pretekoch Okolo Švajčiarska predstaví po mesačnej pauze v nedeľu na tradičných pretekoch
Okolo Poľska 2011 (31. 7. – 6. 8.). Už v piatok sa presunul do poľskej Varšavy, kde od nedele sa
roztočí sedemdňový maratón. Dvadsaťjedenročný Žilinčan Peter Sagan tesne pred odchodom k
severným susedom sa podelil ešte pre svoju stránku www.saganpeter.com so svojími ambíciami
pred blížiacimi sa pretekmi.
Pálavský krpál odstartuje v samém srdci Mikulova PR článok

Pálavský krpál odstartuje v samém srdci Mikulova

Závod pro profesionální i rekreační cyklisty, ale také pro všechny, kteří si chtějí na dvou kolech projet nejkrásnější kouty jižní Moravy – to je Pálavský krpál. V pořadí 4. ročník oblíbeného cyklistického závodu odstartuje už tuto sobotu 30. 7. premiérově přímo v historickém centru na náměstí v Mikulově (pár kilometrov od slovenských hraníc).
Cyklistické preteky Tour de Detva 2011 PR článok

Cyklistické preteky Tour de Detva 2011

Cestné preteky jednotlivcov na 10 km okruhu v okolí Detvy sa pôjdu 14.8.2011. Tu sú propozície.
Valentin Iglinskij prešvihol maximálku o 93 km/h

Valentin Iglinskij prešvihol maximálku o 93 km/h

Kazašského cyklistu tímu Astana Valentina Iglinského, ktorý neštartoval na nedávno skončenej Tour de France 2011, obvinila francúzska polícia z prekročenia povolenie rýchlosti a šoférovania pod vplyvom alkoholu.
Etapový triumf Nóra Boassona Hagena, P. Velits klesol

Etapový triumf Nóra Boassona Hagena, P. Velits klesol

Nór Edvald Boasson Hagen dosiahol na cyklistickej Tour de France 2011 už druhé víťazstvo, keď triumfoval v stredajšej 17. etape z Gapu do Pinerola (179,0 km). Cyklista tímu Sky zopakoval svoj triumf z 6. etapy do Lisieux. Dvadsaťštyriročný rodák z Lillehammeru navyše finišoval v utorňajšej etape na druhej priečke.
Jazdcov na obávanom Galibieri môže čakať i sneh

Jazdcov na obávanom Galibieri môže čakať i sneh

Pri prejazde alpským priesmykom pod Galibierom čakajú na cyklistov na Tour de France veľmi náročné podmienky. Vo štvrtok vystúpi pelotón do nadmorskej výšky 2645 m, kde bude cieľ, cez Galibier, ale len v nadmorskej výške 2556, budú cyklisti prechádzať aj o deň neskôr. V nedeľu sa na Galibieri konalo cykloturistické podujatie, jeho účastníkov prekvapili teploty okolo 3 °C a nádielka snehu v nadmorskej výške nad 2500 m.
V nominácii do Dohnian aj obaja majstri SR

V nominácii do Dohnian aj obaja majstri SR

Slovensko bude na majstrovstvách Európy v cross country v Dohňanoch (4. - 7. augusta 2011) reprezentovať spolu 27 pretekárov. V elitných kategóriách bude SR zastupovať osem mužov a dve ženy. Nechýbajú ani úradujúci majstri SR v kategóriách elite Michal Lami a Janka Števková. Do prvého reprezentačného tímu, ktorý bude mať hradené všetky výdavky, sa dostalo spolu 6 pretekárov.
P. Velits môže zamieriť do Quick Stepu

P. Velits môže zamieriť do Quick Stepu

Slovenský cyklista Peter Velits na Tour de France bojuje nielen o čo najlepší výsledok, ale aj o novú zmluvu. Po skončení sezóny 2011 mu vyprší kontrakt s tímom HTC-Highroad a ak sa vedeniu amerického zoskupenia nepodarí zohnať nového sponzora, Velits s ním nepodpíše zmluvu a zamieri pravdepodobne do družstva Quick Step.
Obhliadnutie za Svetovými pohármi MTB XCO v Amerike PR článok

Obhliadnutie za Svetovými pohármi MTB XCO v Amerike

V pondelok v noci sa vrátila slovenská mini výprava z amerického kontinentu. Pretekári Michal Lami a František Lami sa zúčastnili dvoch zámorských kôl seriálu Svetového pohára MTB XCO. Po nádejných vystúpeniach na európskych kolách SP v Anglicku a v Nemecku – Michal bodované 58 a 54. miesto v kategórii muži elite a František 19. a 17. miesto v kategórii juniori - sa pri menšej účasti európskych pretekárov očakával štedrejší prísun bodov do olympijskej kvalifikácie štátov i do rebríčkov jednotlivcov.
Greipel zdolal Cavendisha, Velits stále 7.

Greipel zdolal Cavendisha, Velits stále 7.

Nemec Andre Greipel sa stal víťazom 10. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Aurillacu do Carmauxu a merala 158 km. Po dni voľna na zvlnenej trase so štyrmi horskými prémiami si žltý dres lídra pretekov udržal Francúz Thomas Voeckler. O víťazovi etapy sa rozhodovalo podľa očakávania v hromadnom špurte, v ktorom Greipel z tímu Omega Pharma-Lotto prešpurtoval svojho bývalého tímového kolegu z HTC-Highroad Marka Cavendisha. Tretí prišiel do cieľa Španiel José Joaquín Rojas.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up