Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

Finančné centrum maratón Udiča

Finančné centrum maratón Udiča

Na maratóne v Udiči som ešte nebol, no z rozprávania iných som sa naň tešil – sľubovali veľa singlov a celkovo taký správny bikerský zážitok. No biker mieni, počasie mení. Tak to dopadlo aj tento raz. Organizátori sa snažili propagovať „suchú“ trať, no neviem, či im to niekto uveril... Ja som to poňal tak, že aspoň konečne otestujem Scylly v blate a budem nútení spraviť rozborku-zborku, ktorá bola naposledy po Fatranskom. :)
V Kanade triumf Čecha Kulhavého, M. Lami 73.

V Kanade triumf Čecha Kulhavého, M. Lami 73.

Výsledky sobotňajších pretekov Svetového pohára v horskej cyklistike v kanadskom Monte Saint Anne.
Okolobratislavy – tajomný maratón v Karpatoch

Okolobratislavy – tajomný maratón v Karpatoch

„Bude? Nebude?“ Takto premýšľalo veľa potenciálnych účastníkov pretekov. Po minuloročnom neslávnom konci, kedy sa podujatie konať nemohlo (hniezdenie vtákov a kto vie čo ešte...), boli viacerí skeptickí. Takmer do posledného okamihu to vyzeralo všelijako, zo strany českých organizátorov nebolo veľa ochoty odpovedať na otázky, trať miestami pripomínala Vietnam.
1. (a určite nie posledný) Košický bikemaratón

1. (a určite nie posledný) Košický bikemaratón

Zo sterilného prostredia pražskej kancelárie som celý týždeň v pravidelných intervaloch analyzoval meteogramy Slovenského hydrometeorologického ústavu. Nie, že by som to mal v náplni práce, len som si chcel overiť isté tvrdenia fóristov o súľovských podmienkach na košickom maratóne. Už mi tá sterilita pekne liezla na mozog, takže by som sa spomínaným okolnostiam asi aj potešil.
Cancellara, Chavanel či Gilbert v majstrovských dresoch

Cancellara, Chavanel či Gilbert v majstrovských dresoch

Trojnásobný víťaz pretekov Tour de France Alberto Contador nedokázal zvíťaziť na nedeľňajších majstrovstvách Španielska v cestnej cyklistike, keď ho v záverečnom súboji zdolal José Joaquín Rojas. Dvadsaťosemročný rodák z Madridu síce držal na 196,7 km dlhej trati krok so svojím o dva roky mladším súperom, Rojas však v samom závere pretekov v dusnom a horúcom počasí mal lepší špurt. Tretí bol Koldo Fernández.
MS: Tituly v XCM pre Sausera a Langvadovú

MS: Tituly v XCM pre Sausera a Langvadovú

Majstrami sveta v cross country maratóne horských cyklistov sa v talianskom stredisku Montebelluna stali Švajčiar Christoph Sauser a Dánka Annika Langvadová. Medzi mužmi si striebro vybojoval Jaroslav Kulhavý z Česka, bronz získal Talian Mirko Celestino. V ženskej kategórii putuje strieborná medaila do Nemecka zásluhou Sabine Spitzovej a bronz získala Esther Süssová zo Švajčiarska. Slováci na tomto podujatí neštartovali.
Termíny MTB pretekov v ČR 2012 PR článok

Termíny MTB pretekov v ČR 2012

Komise MTB Českého svazu cyklistiky v uplynulých dnech schválila termíny a místa konání Českých pohárů a mistrovství ČR horských kol pro rok 2012, v disciplinách cross country (XCO), maratón (XCM), fourcross (4X), sjezd (DHI), trial (TR) a nově také sprint (XCE). Kompletní kalendář naleznete v článku.
Karpatské skrátené XC-čko alias Karpatský MTB maratón

Karpatské skrátené XC-čko alias Karpatský MTB maratón

Tento rok nám v Kuchyni na Záhorí „upiekli“ nový horský maratón. Začlenili ho do novovzniknutej série, tzv. Župného pohára (http://www.nabicyklidetom.sk/). Preteky boli jeho 3. dostaveníčkom – po Svätojurskom maratóne a Račianskej časovke, nasleduje len Greenbike tour. Vývoj počasia nesľuboval prašný zábal, no ani blatový.
Otvorenie singletracku Cerová dráha

Otvorenie singletracku Cerová dráha

Dovoľte, aby sme Vás v mene Bratislavského samosprávneho kraja a spoločnosti BSP pozvali na slávnostné otvorenie cyklotrasy Cerová dráha dňa 27. 6. 2011, o 14:00, na rázcestí MALÝ SLAVÍN.
V rámci Cyklomaratontour sa budú konať Majstrovstvá Česko-Slovenska PR článok

V rámci Cyklomaratontour sa budú konať Majstrovstvá Česko-Slovenska

Čo politika pred takmer osemnástimi rokmi rozdelila, cyklistika tohto roku spojí – v krásnom prostredí Malých Karpát sa v nedeľu 26. júna uskutočnia v rámci závodu Unilever Okolobratislavy neoficiálne Majstrovstvá Česko-Slovenska v polmaratóne horských bicyklov!
Slovenské tituly v časovke pre Polievku a Števkovú

Slovenské tituly v časovke pre Polievku a Števkovú

Majstrom Slovenska v cyklistickej časovke sa na spoločnom česko-slovenskom šampionáte v Šumperku stal Pavol Polievka. Štyridsaťdvaročný cyklista Trek KCK Oslany absolvoval náročnú 44 km dlhú trať za 1:08:29 h a v hodnotení majstrovstiev Slovenska bol o 1:04 min rýchlejší ako Roman Broniš zo Sparty Praha. Bronz si vybojoval Róbert Nagy z Dukly Trenčín Merida.
160 km/h dole sopkou na biku?

160 km/h dole sopkou na biku?

Prečo nie? Ak na to máte gu..ráž a máte k dispozícii sopku, alebo iný, viacmenej rovný, 45 stupňový svah a kvalitný DH bike, môžete skúsiť pokoriť rekord, ktorý koncom mája vytvoril Markus Stockl z MS-Evil Racing.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up