Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

MILK-AGRO CUP

MILK-AGRO CUP

MILK-AGRO CUP - preteky horských bicyklov MTB-XC na Šanci nad Sabinovom Vás pozývajú 3.júna 2007 do Sabinova
MS bez Slovákov, novinkou omnium

MS bez Slovákov, novinkou omnium

Bez slovenskej účasti sa od štvrtka do nedele na novom velodrome v Palma de Mallorca uskutočnia majstrovstvá sveta v dráhovej cyklistike. Na jednom z najmodernejších cyklistických oválov súčasnosti bude denne súboje najlepších dráharov sveta sledovať 5000 divákov. Na drevenej 250 m dlhej dráhe sa predstaví celkovo viac ako 300 cyklistov z 26 krajín, ktorí budú bojovať o 17 medailových kolekcií.
Kariéra Jan Ullricha uzatvorenou kapitolou

Kariéra Jan Ullricha uzatvorenou kapitolou

Jan Ullrich definitívne opúšťa cyklistickú scénu. V pondelok nemecký víťaz Tour de France z roku 1997 oznámil koniec svojej kariéry, ktorá mala svoj vrchol práve na francúzskych cestách.
Doplnené - SP: V Manchestri tri domáce prvenstvá

Doplnené - SP: V Manchestri tri domáce prvenstvá

Majster sveta a olympijský víťaz Chris Hoy z Veľkej Británie preukázal na domácej dráhe v Manchestri svoje kvality a stal sa víťazom piatkových pretekov na 1 km s pevným štartom v rámci záverečného štvrtého podujatia Svetového pohára v dráhovej cyklistike. Rýchlostným priemerom 58,536 km/h zvládol kilometer za 1:01,500 min a o 35 stotín sekundy zdolal Francúza Francoisa Pervisa.
Cyklodržka snow 2007 - ZRUŠENÉ

Cyklodržka snow 2007 - ZRUŠENÉ

Nakolko po poslednych 5 dnoch zmizol vsetok sneh z lyziarskeho strediska Kralova nie je
prakticky mozne toto podujatie v tomto roku zoorganizovat! Tymto teda podujatie CYKLODRZKA SNOW 2007 RUSIME bez nahradneho terminu!!!
Druhý indoor twister cup 2007

Druhý indoor twister cup 2007

Cyklistický klub Twister si Vás dovoľuje pozvať na druhý bmx&mtb 4X pretek v Šenkviciach - Slovensko.
17. – 18. február 2007
Doplnené: SP: Slováci v šprinte neuspeli

Doplnené: SP: Slováci v šprinte neuspeli

Slovenským reprezentantom Jaroslavovi Jeřábkovi a Petrovi Bazálikovi sa nepodarilo postúpiť z kvalifikácie šprintu jednotlivcov do vyraďovacej fázy na tretích pretekoch Svetového pohára v dráhovej cyklistike v Los Angeles. Na drevenej dráhe na predmestí kalifornského veľkomesta v Corsone dosiahol Jeřábek 29. najlepší čas 10,886 s, Bazálik bol výkonom 11,046 s o jedenásť priečok horší. Víťazom šprintu sa napokon stal Francúz Gregory Bauge.
Na SP do Los Angeles pätica Slovákov

Na SP do Los Angeles pätica Slovákov

Po pár rokoch nebude mať Slovensko na pretekoch Svetového pohára v dráhovej cyklistike v zámorí iba symbolické zastúpenie. Počas nasledujúceho víkendu (19. - 21. januára) sa na treťom podujatí v Los Angeles predstaví pätica Slovákov - stíhači Jozef Žabka a Martin Liška a šprintéri Jaroslav Jeřábek, Peter Bazálik a Matej Slivovský.
SP: Slováci z Moskvy s jedenástimi bodmi

SP: Slováci z Moskvy s jedenástimi bodmi

Jedenásť bodov do hodnotenia Svetového pohára si odvážajú slovenskí dráhoví cyklisti z druhých pretekov štvordielneho seriálu v Moskve.
Najlepší výsledok dosiahol na olympijskom velodróme v Krylackom Jozef Žabka, ktorý obsadil v bodovacích pretekoch jednotlivcov 5. miesto a vybojoval svojich prvých šesť bodov do hodnotenia SP 2006/07. Čerstvý mladomanžel z AŠK Dukla Trenčín vyťažil zo svojho úniku, keď dal spolu s ďalšími štyrmi jazdcami zvyšku štartového poľa jedno kolo, za čo dostal navyše 20 bodov.
Z Čech až na konec světa.

Z Čech až na konec světa.

Dvojice cyklistických veteránů František Šesták /64/ ze Sedlice u Blatné a František Hejtmánek /63/ z Tažovic se koncem června 2005 vrátila ze své cesty západní Evropou. Svou jízdou, která započala 18.dubna od zámku v Blatné chtěli připomenout myšlenku míru, přátelství a vzájemné úcty mezi národy. V roce 2005 totiž uplynulo 54O let od historické události, kdy se poselstvo českého krále Jiřího z Poděbrad, vedené pan Jaroslavem Lvem z Rožmitálu vydalo na svou pouť. Již tehdy hlásalo ideu sjednocené Evropy, život v míru a další ušlechtilé návrhy, které v současné době došly svého naplnění. Předlohou sestavování plánu cesty cyklistů byla kniha Aloise Jiráska "Z Čech až na konec světa".
Basso sa na dva roky upísal Discovery Channel

Basso sa na dva roky upísal Discovery Channel

Americký cyklistický tím Discovery Channel sa zrejme dopingových podozrení tak ľahko nezbaví. Dva týždne po tom, ako disciplinárna komisia Talianskeho olympijského výboru odporučila zbaviť Ivana Bassa obvinení z účasti na dopingovej afére v Španielsku, sa víťaz Giro d´Italia 2006 dohodol na dvojročnej zmluve s bývalým tímom sedemnásobného šampióna z Tour de France Lanca Armstronga, ktorý dodnes čelí rôznym útokom na čistotu svojej cesty za unikátnou zbierkou titulov.
SZC získal bratislavskú dráhu od SZTK za 45 mil. Sk

SZC získal bratislavskú dráhu od SZTK za 45 mil. Sk

Slovenský zväz cyklistiky (SZC) je už prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti s ručením obmedzeným definitívne vlastníkom Národného cyklistického štadióna Vlastimila Ružičku. Doteraz bol vo vlastníctve Slovenského združenia telesnej kultúry (SZTK). O športovisko v širšom centre Bratislavy cyklisti dlho bojovali, napokon ho museli kúpiť.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up