Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklokros

Fotogaléria z Veľkej ceny Finančného centra

Fotogaléria z Veľkej ceny Finančného centra

Čech Ondřej Bambula sa stal víťazom prvých pretekov I. kategórie kalendára UCI v cyklokrose na Slovensku. V Udiči pri Považskej Bystrici triumfoval jazdec ČEZ Tábor na Veľkej cene Finančného centra. V dramatických pretekoch triumfoval v špurte vedúcej skupiny pred Holanďanom Thijsom van Amerongenom a Belgičanom Quintenom Hermansom. Zo Slovákov bol najlepším Martin Haring, ktorý prišiel do cieľa s jedenásťsekundovou stratou na 6. priečke. Medzi ženami skončila vekom ešte juniorka Tereza Medveďová druhá.
Barényi druhý v pretekoch C2 v Udiči, víťazstvo Medveďovej

Barényi druhý v pretekoch C2 v Udiči, víťazstvo Medveďovej

Španiel Egoitz Murgoitio Rekald sa stal víťazom Veľkej ceny Marikovskej doliny v cyklokrose. V Udiči pri Považskej Bystrici sa bojovalo aj o body do svetového rebríčka, podujatie bolo zaradené do kategórie C2 kalendára UCI. Zároveň to bolo aj druhé kolo Slovenského pohára. Rekald triumfoval s náskokom 35 sekúnd pred Milanom Barényim z Trek KCK Oslany, ktorý v závere odrazil útok mladých Belgičanov Yorbena van Tichelyho a Quintena Hermansa.
Medzinárodný cyklokros C2,C1, Udiča – 5.,6.10. 2013

Medzinárodný cyklokros C2,C1, Udiča – 5.,6.10. 2013

Po minuloročnej úspešnej premiére na medzinárodnom cyklokrosovom poli (kategória C2) sme tento rok postúpili opäť o ligu vyššie a dostali sme sa po Svetovom pohári a Superprestige do druhej svetovej ligy do kategórie C1, teda na tú istú úroveň ako preteky napríklad v Hamme Zogge, Kalmthout alebo Zonhoven. Podujatie podobného významu sa na Slovensku nekonalo už hodne dlho.
Morvélo CityCross Teaser

Morvélo CityCross Teaser

Určite by sa aj u nás našli vhodné miesta...
2013 UCI World Cyclocross Championships

2013 UCI World Cyclocross Championships

Zdá sa, že cyklokros má USA trochu inú "atmosféru".
Nijs má druhý titul, v Louisville 3 zlaté pre Holandsko

Nijs má druhý titul, v Louisville 3 zlaté pre Holandsko

Belgičan Sven Nijs sa stal druhýkrát v kariére majstrom sveta v cyklokrose. Tridsaťšesťročný "Kanibal z Baalu" zdolal v záverečnom kole pretekov mužov-elite na šampionáte v americkom Louisville krajana Klaasa Vantornouta a po roku 2005 sa opäť tešil z dúhového dresu šampióna.
MS v cyklokrose Louisville - online!

MS v cyklokrose Louisville - online!

Sledujte prebiehajúce majstrovstvá sveta v cyklokrose v americkom Louisville.

Program:

  • 9:30 (15:30 SEČ) - štart juniori

  • 11:00 (17:00 SEČ) - štart ženy Elite

  • 12:30 (18:30 SEČ) - štart U23

  • 14:30 (20:30 SEČ) - štart muži Elite
  • Hroziace záplavy prinútili organizátorov zmeniť program

    Hroziace záplavy prinútili organizátorov zmeniť program

    Organizátori víkendových majstrovstiev sveta v cyklokrose v americkom Louisville pre vysoké riziko záplav zmenili časový program a šampionát zredukovali z dvoch dní na jeden. Všetky preteky sa uskutočnia už v sobotu. Zmena nastala po piatkovom popoludňajšom stretnutí zástupcov organizačného výboru, miestnych autorít a Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). Medailové ceremoniály sa neuskutočnia bezprostredne po skončení súťaží, ale až po záverečných pretekoch dňa.

    Slovensko budú zastupovať Metlička a Dvorščík

    Slovensko budú zastupovať Metlička a Dvorščík

    Slovensko bude na víkendových majstrovstvách sveta v cyklokrose v americkom Louisville (2. a 3. februára) reprezentovať z pretekárov iba Václav Metlička. Ďalší slovenskí zástupcovia vzhľadom na vysoké finančné náklady necestovali do Kentucky. Metlička sa predstaví na vlastné náklady, štartovať bude v nedeľňajších pretekoch elite mužov. Okrem Václava Metličku bude Slovensko zastupovať aj Milan Dvorščík, ktorý je členom rozhodcovského zboru.

    Mud Warrior

    Mud Warrior

    Nedeľa- ideálny čas na trochu cyklokrosu !
    Sven Nys

    Sven Nys

    Ponaučenie je jasné a praktické- nikdy nehádžte pivo...vlastne nikdy nič nehádžte po zablatenom Belgičanovi ktorý práve bojuje o umiestnenie !
    Haring ukončil trojročné kraľovanie Gavendu

    Haring ukončil trojročné kraľovanie Gavendu

    Martin Haring z CK Banská Bystrica sa stal majstrom Slovenska v cyklokrose v elitnej kategórii mužov.
    Formulár sa odosiela
    keyboard_arrow_up