Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Expedicia

MTBiker 5. expedícia

MTBiker 5. expedícia

Pozývame vás na 5. ročník MTBiker expedície
1000miles: Fotoreport

1000miles: Fotoreport

Konečný fotoreport z pretekov 1000 miles, ktoré idú terénom naprieč Českom a Slovenskom. Mathosh fotil hlavne slovenskú časť a priniesol skoro 160 fotiek. Reportáže z 1000 miles nájdete aj tu http://www.mtbiker.sk/clanky/1000-miles.
Medjugorie (Bosna) na bicykli? Prečo nie?

Medjugorie (Bosna) na bicykli? Prečo nie?

Prvotná myšlienka ísť na bicykli k Jadranu prišla niekedy v januári, keď sme s kamarátom (Feke) čítali článok od chalana, ktorý išiel do Chorvátska na bicykli sám. Vtedy sme si povedali, že poďme aj my. Feke raz zasrandoval: V lete idem na biku do Chorvátska. Feri, ideš so mnou? Ja som samozrejme odpovedal, že áno. Slovo dalo slovo a zo srandy sme reálne začali uvažovať, ako uskutočniť túto cestu.
1000miles: Máme víťaza!

1000miles: Máme víťaza!

Ako sa 1000 míľový závod začal chýliť k svojmu koncu, vystupňovali sa stretnutia závodníkov so slovenskými medveďmi. Prvý mal tú česť Zdenda Kříž, ktorý sa ale po skúsenostiach z minulého roka nezľakol a po obdivuhodnom výkone dorazil v utorok do cieľa závodu v čase 9 dní a 29 minút. Po dojazde do civilizácie sa pustil do rabovania miestneho pohostinstva, ktorému teda neostalo veľa surovín pre uspokojenie stravovacích nárokov ďalších závodníkov. Tí sa v tom čase už nezadržateľne blížili do cieľa.
1000miles: Pelotón dlhý takmer 1000 km

1000miles: Pelotón dlhý takmer 1000 km

Podľa nočných búrok v Jesenických a Orlických horách by sa pomaly dali nastavovať hodinky. Počet jazdcov, ktorí si toto úchvatné divadlo plné hromov, bleskov, hektolitrov vody a silného vetra užili v nadmorských výškach okolo 1000 metrov sa každým dňom zvyšuje. Ich nadšenie však také veľké nie je. Po podobnom nočnom dojazde sa rozlúčil s organizátormi aj Rasťo Žbodák, ktorý sa zo Slovákov držal najlepšie.
1000miles: Kde sú hranice MTB?

1000miles: Kde sú hranice MTB?

Náročnosť závodu dnes potvrdili traja švajčiarski pretekári, podľa ktorých závod, kde sa nedá napredovať priemernou rýchlosťou 14 km/hod, už nie je cyklistický závod. Podľa tohoto kritéria preteká už len Zdeněk Kříž. Štart o 3:55, 16 hodín jazdy a jeho bravúrna priemerná rýchlosť ho posunula o ďalších 200 km bližšie k cieľu.
Tip na expedíciu: Severnejšie sa už ísť fakt nedá

Tip na expedíciu: Severnejšie sa už ísť fakt nedá

Alebo ako sme si na plecia naložili viac, než sme boli schopný ako skupinka piatich v takom zložení zvládnuť. Boli sme si všetci rovný, tak sa vždy čaká aj na toho posledného člena a preto sa to nám trošku natiahlo. Už som si myslel, že tento článok ani nevznikne, lebo to skoro skončilo veľkým fiaskom, ale nakoniec to dopadlo viac ako dobre. Tak pekne poporiadku z dvojdňovej expedície po Oravsko-Żywieckych Beskydách.
1000miles: Zdeněk Kříž (opäť) na čele

1000miles: Zdeněk Kříž (opäť) na čele

Minuloročný víťaz Zdenda Kříž dnes nemilosrdne ukrojil ďalších 170 km trasy a v popoludňajších hodinách dorazil do Františkova, čiže do druhého checkpointu. Jeho úsmev na tvári absolútne nekorešpondoval s náročnosťou trasy, no určite bol zapríčinený krásnymi výhľadmi zo singlov v Jesenických horách.
Expedície 2012 PR článok

Expedície 2012

OZ Karpaty a Klub slovenských turistov pozývajú na 26. ročník medzinárodného stretnutia expedičných turistov a netradičných cestovateľov EXPEDÍCIE 2012, na ktorom bude desať prednášateľov na širokom plátne prezentovať vydarené podujatia z nenarušených alebo málo narušených oblastí, ktorým sa spravidla vyhýbajú masmédiá a cestovný ruch. Témy prednášok: Indické Himaláje, tadžický Pamír, trek okolo Dhaulagiri, gruzínsky Kaukaz, Vietnam na bicykli, juhovýchodná Čína, hory južného Španielska, Kanárske ostrovy, Pirin, Rila a Vitoša.
World Bike Travel - príprava v Slovinsku

World Bike Travel - príprava v Slovinsku

Karol Voltemár, 28 ročný Bratislavčan, sa o niečo vyše roka plánuje vydať na skutočne extrémnu jazdu - Sólovú expedíciu okolo sveta World Bike Travel, pričom plánuje prejsť 80.000 km v rámci 3 rokov. O tomto projekte na MTBiker.sk ešte mnoho popíšeme - ale Karolove prípravy už dávno začali. Nedávno bol na 4 dňovej túre v Slovinsku, z ktorej v článku sprostredkúva dojmy.
Na dvoch kolesách do Chorvátska

Na dvoch kolesách do Chorvátska

Rád by som Vám rozpovedal o mojej životnej ceste. O tom, ako som sa ako 19 ročný vybral sám do chorvátska na bicykli bez batožiny. Mám odtiaľ veľa zážitkov, o ktoré sa chcem s Vami podeliť. Fotky, ktoré tu uverejňujem, nie sú z tejto cesty. Slúžia len ako ilustračné fotografie, mám ich z francúzska, kde sme už boli väčšia partia. Originálne fotografie som stratil pri reklamácii notebooku, čo je večná škoda.
Bike camp Peru/Bolívia s Filipom Polcom PR článok

Bike camp Peru/Bolívia s Filipom Polcom

Bike camp Peru/Bolívia – pojazd na najstarších trejloch sveta. Spoznajte stavby starých Inkov zo sedla bajku s Filipom Polcom.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up