Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Filip Polc

Polc úspešne zakončil sezónu

Polc úspešne zakončil sezónu

3B- Brazília, Bolívia, Bulharsko. Nezastaviteľný Polcster sa po nedávnom úspechu na Red Bull Descenso del Condor presunul do bulharského hlavného mesta kde RedBull organizoval ďalšiu výnimočnú akciu. Tentokrát sa jazdci presunuli pod strechu a to rovno do národného kultúrneho paláca.
Polcster opäť víťazne

Polcster opäť víťazne

O tom že je Filip Polc momentálnym kráľom mestských zjazdov niet pochýb a svoju pozícii potvrdil na akcii Red Bull Descenso del Condor v bolívijskom hlavnom meste La Paz. Trať dlhú 2,2km, ktorej štart bol vo výške 4085m, zdolal vo finálovej jazde časom 2:32. V poradí druhý Yannick Wende (Bolivia) prišiel do cieľa so stratou 14s.
Video: Filip Polc v Brazílii

Video: Filip Polc v Brazílii

Video z Polcsterovho výletu do Brazílie kde sa opäť zadarilo v stále populárnejšom mestskom downhille. Množstvo skokov , schodov a ešte viac divákov...
Vo Val d'Isére M. Lami aj Polc na 23. mieste

Vo Val d'Isére M. Lami aj Polc na 23. mieste

Celkovými víťazmi cross country v seriáli Svetového pohára horských cyklistov sa stali Nino Schurter zo Švajčiarska a Catharine Pendrelová z Kanady. Schurter svoj celkový triumf spečatil víkendovým víťazstvom na pretekoch SP vo francúzskom stredisku Val d'Isére. Medzi ženami vo Francúzsku zvíťazila Gunn-Rita Dahleová-Flesjaaová z Nórska, ktorá v celkovej klasifikácii obsadila druhú priečku. V mužskej elitnej kategórii skončil na 23. priečke Slovák Michal Lami a v celkovej klasifikácii obsadil 69. miesto. Jeho mladší brat František si v kategórii do 23 rokov vyjazdil 57. pozíciu.
Učeň zdolal Polca na MSR v zjazde

Učeň zdolal Polca na MSR v zjazde

Majstrom Slovenska v zjazde horských cyklistov sa v nedeľu v stredisku Kubínska hoľa stal trochu prekvapujúco Lukáš Učeň. Ten v kategórii elite zdolal dlhoročného slovenského suveréna v zjazde Filipa Polca, ktorý za víťazom zaostal o 8 stotín sekundy. Medzi ženami si titul majsterky SR vyjazdila Katarína Janečková-Šišková.
Zjazd vo Fort William pre Gwina a Ragotová, Polc 26.

Zjazd vo Fort William pre Gwina a Ragotová, Polc 26.

Slovenský reprezentant Filip Polc obsadil v nedeľňajšom zjazde Svetového pohára horských cyklistov 26. miesto. Víťazom sa stal Američan Aaron Gwin, v ženskej časti triumfovala Francúzka Emmeline Ragotová. Obaja nedeľňajší víťazi sú aj lídrami hodnotenia SP, Filip Polc je medzi mužmi na 65.
Filip Polc s Guinnessovým rekordom v Kolumbii PR článok

Filip Polc s Guinnessovým rekordom v Kolumbii

Filipovi sa v Južnej Amerike darí a v kokaínovom kráľovstve Kolumbii si vyjazdil ďalšie prvé miesto, tentokrát okorenené aj Guinnessovým rekordom za výhru najdlhšej urban race na svete (2.2 km s 500 metrovým prevýšením a 1039 schodmi). Tu nájdete foto a video z jeho jazdy.
Na Downhil Conteste vo Wisle víťazne Filip Polc PR článok

Na Downhil Conteste vo Wisle víťazne Filip Polc

Reportik od Filipa Polca: Posledny vikend sme uz tradicne zavitali na uvodny pretek sezony do Polska. UCI kategoria, dostupna vzdialenost a hlavne slnecne pocasie prilakalo haldy bikerov z Polska, Slovenska, Ceska a aj Lotiska, ktori si to chceli vyskusat na velmi peknej trati plnej zakrut a skokov.
Svetová séria mestských zjazdov možno už o rok

Svetová séria mestských zjazdov možno už o rok

Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc by rád zorganizoval svetovú sériu mestských zjazdov horských cyklistov. "Splnil by sa mi tým jeden zo snov," prezradil pre agentúru SITA dvadsaťdeväťročný Pezinčan. Práve mestské zjazdy sú doménou slovenského pretekára a koncom februára sa vrátil z Južnej Ameriky, kde za dva mesiace absolvoval niekoľko takýchto podujatí, ktoré sa v Brazílii, Peru či Čile tešia mimoriadnej diváckej obľube.
Polc chce dotiahnuť mestský zjazd späť na Slovensko

Polc chce dotiahnuť mestský zjazd späť na Slovensko

Aj s organizátorskou podporou slovenského reprezentanta v horskej cyklistike Filipa Polca by mohla v blízkej budúcnosti vzniknúť svetová séria mestských zjazdov horských cyklistov.
Video: Polc druhý v mestskom zjazde vo Valparaise

Video: Polc druhý v mestskom zjazde vo Valparaise

Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc obsadil v mestskom zjazde v čilskom Valparaise konečné druhé miesto. Dvadsaťdeväťročného Pezinčana predstihol iba domáci pretekár Mauricio Acuňa. Polc predchádzajúce dva ročníky tohto podujatia vyhral. Video
Filip Polc víťazne na Santos Urban DH v Kolumbii PR článok

Filip Polc víťazne na Santos Urban DH v Kolumbii

Tak ako po minule roky aj teraz sa v zimnom obdobi Filip sustredi na snuru mestskych pretekov v Juznej Amerike. Po dobrom zaciatku v Kolumbijskom Manizales, sa mu podarilo zvitazit v juibilejnom 10 vyrocnom preteku v Brazilskom Santose.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up