Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Filip Polc

Polc prvý na mestskom downhille vo Valparaiso v Chile

Polc prvý na mestskom downhille vo Valparaiso v Chile

Po mestkom preteku v Santose ma čakal už posledný z mojej zimnej tour vo Valparaise v Čile.
Možno si niekto pamätáte, že som minuli rok vyhral a opisoval tuto trať, ako najťažšiu a najdlhšiu z pomedzi mestkych pretekov. Treba tu ukázať ako človek vie zvládnuť jazdu na hline, schodoch, skokoch klopenkach a k tomu ešte prišliapnuť do pedálov.
Filip Polc po páde nedokončil zjazd v Santose

Filip Polc po páde nedokončil zjazd v Santose

Tento víkend som bol pozvaný na 9. ročník mestského preteku v brazílskom historicky významnom prístavnom meste Santos. Po minulom roku som sem prišiel obhajovať titul kráľa zjazdu. Trať bola trošku obmenená. Pridali viacej drevených prekážok, no charakter ultra rýchlej trate s tvrdými dopadmi na rovinu a zákrutami sa nezmenil. Video
PolcsterRacing s novým webom

PolcsterRacing s novým webom

Team Polcster Racing (prevažne DH team pod záštitou Filipa Polca) má nový web pre rok 2011: PolcsterRacing.sk
Polc v tohtoročnej premiére tretí

Polc v tohtoročnej premiére tretí

Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc obsadil vo svojich prvých tohtoročných pretekoch, piatkovom mestskom zjazde v kolumbijskom Manizalese, konečné tretie miesto. Dvadsaťosemročného Pezinčana predstihla iba dvojica domácich pretekárov Marcelo Gutierez Villegas a Mauricio Estrada. Tretie miesto slovenského horského cyklistu je o to cennejšie, že prišlo iba necelé tri mesiace po ťažkom páde a následnej operácii v Rumunsku.
Doplnenie od Filipa
SP: Polc tretí, bodovala aj Števková

SP: Polc tretí, bodovala aj Števková

Slovenský horský cyklista Filip Polc obsadil vo four crosse v pretekoch Svetového pohára vo švajčiarskom mestečku Champéry vynikajúcu tretiu priečku a po prvý raz v kariére sa v prestížnej svetovej sérii postavil na stupeň víťazov. Bývalý majster Európy v zjazde dojazdil vo štvorčlennom finále za víťazným Američanom Brianom Lopesom a Čechom Michalom Prokopom.
Polc sa prebral z bezvedomia a zdolal svetovú špičku

Polc sa prebral z bezvedomia a zdolal svetovú špičku

Bývalý majster Európy v zjazde na horských bicykloch Filip Polc nechal počas víkendových pretekov Speed of Wheels 07 v nemeckom Willingene za sebou kompletnú svetovú špičku. Druhý skončil Juhoafričan Greg Minaar a tretí Brit Steve Peat.
Bike Cup Jasná 2006

Bike Cup Jasná 2006

Filip Polc Racing Team sa rozhodol usporiadať DH preteky v stredisku Jasná pod Chopkom. Ak sa chcete zúčastniť, zaškrtnite si v diári dátum 28. - 30. júla 2006. Pôjde sa 1.8 km trať so sklonom 29% a pre tých najlepších sú pripravené zaujímavé ceny.
SP: Polc v zjazde aj krose medzi svetovou špičkou

SP: Polc v zjazde aj krose medzi svetovou špičkou

Slovenský horský cyklista Filip Polc obsadil počas víkendových pretekov Svetového pohára v škótskom Fort Williame dvakrát štrnáste miesto, čím opäť potvrdil príslušnosť vo svetovej špičke. Bývalý majster Európy v zjazde a pretekár tímu Gravity Group je v aktuálnom poradí tejto disciplíny na 21. priečke a v krose mu patrí po dvoch pretekoch devätnáste miesto.
SP: Polc vo Vigu neuspel, Prokop vyhral

SP: Polc vo Vigu neuspel, Prokop vyhral

Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc obsadil na úvodných pretekoch Svetového pohára zjazdárov v španielskom Vigu 21. priečku v krose, v zjazde mu však patrilo po technických problémoch až 77. miesto. "Vo four crosse som si napriek ťažkým súperom veril, ale vypadol som už v šestnásťfinále. Zradila ma technika. V zjazde sa mi darilo až pokiaľ neprišlo finále. V meranom tréningu som išiel dokonca o tri sekundy rýchlejšie ako v kvalifikácii, kde mi patrila dvadsiata prvá priečka. V prvej polovici finálovej jazdy to bolo v poriadku, ale potom som v klopenej zákrute po skoku zlomil riadidlá," povedal Polc.
Polc sa vzdal platu reprezentačného trénera

Polc sa vzdal platu reprezentačného trénera

Najlepší slovenský horský cyklista a bývalý majster Európy v zjazde Filip Polc vstúpil do sezóny v novej pozícii. Okrem súťažných povinností bude pôsobiť vo funkcii reprezentačného trénera. "Nikto nemal o túto funkciu záujem. Počas výjazdov je potrebné, aby sa niekto staral o celkové zabezpečenie. Taktiež chcem chalanom pomôcť svojimi skúsenosťami."
Rozhovory RIDE 2005 - Filip Polc

Rozhovory RIDE 2005 - Filip Polc

Snáď najznámejší biker u nás, dovolím si povedať multitalent na bikové disciplíny (pamätám si ho z XC pretekov v Bojniciach), úspešný DH a 4X biker, propagátor snowscootov... Jednoducho FiPo
SP 4X: Polc vo svetovej konkurencii opäť bodoval

SP 4X: Polc vo svetovej konkurencii opäť bodoval

Najúspešnejší slovenský horský cyklista Filip Polc opäť potvrdil svoju príslušnosť k svetovej zjazdárskej špičke, keď v pretekoch 7. kola Svetového pohára v talianskom horskom stredisku Pila Vallée d'Aoste obsadil vo "four crosse" ôsme miesto. Polc si za štvrtú priečku v malom finále pripísal na svoje konto ďalších trinásť bodov do pribežného hodnotenia SP 2005, rovnako ako v úvodných pretekoch sezóny v španielskom Vigu.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up