Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Garmin

Unboxing: Garmin Edge 1030 - tu vám zrejme funkcie chýbať nebudú

Unboxing: Garmin Edge 1030 - tu vám zrejme funkcie chýbať nebudú

Vlajková loď od Garminu uspokojí každého náročného cyklistu, ktorý pozerá po najnovších technológiách a trendoch. Poďme sa bližšie pozrieť na to, čo sa skrýva v jeho balení...
Recenzia: Garmin Edge 510 - Nadupaný cyklo-merač

Recenzia: Garmin Edge 510 - Nadupaný cyklo-merač

Za tých mnoho rokov ktoré už nepravidelne ale pomerne často bicyklujem som vystriedal celkom slušnú zbierku všakovakých “cyklo-meračov” a neskôr “cyklocomputerov”. Začal som kedysi ešte veľmi dávno ručičkovým ukazovateľom totálnej vzdialenosti a okamžitej rýchlosti čo lankom prenášal vzdialenosť/otáčky z kolesa. Potom som prešiel na prvé digitálne ukazovatele s drôtikmy a magnetom, ktoré vlastne zaznamenávali iba čas, vzdialenosť a rýchlosť, neskôr na podobné ale sofistikovanejšie prístroje s wireless senzormi, ktoré si aj pamätali totály a prípadne ponúkali veľmi jednoduché štatistiky. V pomerne neďalekej minulosti komusi múdremu napadlo, že dáta by sa mohli ukladať aj do počítača a tak “cyklocomputery” získali pamäť a možnosť prenosu dát. Ešte kúsok neskôr prišlo GPS a ukladanie dát/súradníc cyklotrasy plus drobné interné či externé senzory, ktoré dokázali zbierať údaje a pridávať ich ku údajom cyklotúry.
Akčná kamera VIRB Elite (2. a 3. časť)

Akčná kamera VIRB Elite (2. a 3. časť)

V tejto, druhej časti pokračovania článku o Virb-e, sa zameriam najmä na moje pocity a postrehy spojené s jeho veľkosťou, váhou, dizajnom a ovládaním. Keďže som bol vlastíkom Drift-u, tak zákonite budem porovnávať novučičký Virb-Elite práve s ním. Odhliadnem zatiaľ od faktu že Virb zvláda veci, ktoré zatiaľ žiadna iná kamera nedokáže.
Akčná kamera VIRB Elite (1.časť)

Akčná kamera VIRB Elite (1.časť)

Musím sa priznať, že mám slbosť pre “gadgets” a tak si mnohokrát nájdem zámienku kúpiť si nejkú novú hračičku, hoci ju vlastne nepotrebujem. A tak teraz som si kúpil POV kameru VIRB Elite od Garminu... Ale tú som fakt, ale fakt, potreboval pretože moja stará Drift-ka prestala fungovať. Tu sú moje zážitky a postrehy...
Garmin EDGE 705 HR - diel prvý

Garmin EDGE 705 HR - diel prvý

Viacerí z vás si určite spomenú na etapu života kedy sa menili z malého chlapca na nebojácneho mládenca. S touto etapou boli neodmysliteľne spojené dobrodružné výpravy , či už inšpirované knihami J. Foglara alebo organizované skautskými oddielmi. Jednou zo súčastí výzbroje mladého dobrodruha bola tzv. KPZ – krabička poslednej záchrany, ktorá mala definovaný obsah určený na prežitie krušných chvíľ
CicloSport - HAC 5 digital – časť 7.

CicloSport - HAC 5 digital – časť 7.

Tak a prepracoval som sa priatelia ku poslednému, dúfajme že i tak zaujímavému pokračovaniu písania o HAC5. Na túto časť som si ponechal ako je to aplikáciami dodávanými ku HAC5, ako zobrazujú nahraté dáta, plus krátke uvedenie do analýzy a štatistiky nameraných údajov.
CicloSport - HAC 5 digital – časť 6.

CicloSport - HAC 5 digital – časť 6.

Okrem spústy meraných údajov a ich zapamätávania nám HAC5 ponúka možnosť prenosu dát do počítača a priznajme si, že to je jedna z vlastností, ktoré ho robia takým zaujímavým. Sú aj iní výrobcovia ponúkajúci podobné schopnosti, ale zatiaľ stále je to skôr rarita ako samozrejmosť.
Nové Garminy: Edge 605 a Edge 705

Nové Garminy: Edge 605 a Edge 705

Spoločnosť Garmin predstavuje Edge 605 a Edge 705 – inovované prístroje z obľúbenej ponuky integrovaných osobných tréningových systémov pre cyklistov a ich aktivity.
CicloSport - HAC 5 digital – časť 5.

CicloSport - HAC 5 digital – časť 5.

Takže sa teraz vrátim ku popisu reálneho použitia HAC5. Naposledy sme sa venovali zobrazeniu veličiny „Power” a vôbec tomu ako je to s veličinami počítanými versus meranými.
CicloSport - HAC 5 digital – časť 4.

CicloSport - HAC 5 digital – časť 4.

Takže sa vraciam ku popisu a organizácii menu, čo som nakúsol v tretej časti, teraz už len dokončenie načatého a potom už konečne k zážitkom z jazdy, lebo to je to čo nakoniec najviac rozhodne o finálnej známke.
CicloSport - HAC 5 digital – časť 3.

CicloSport - HAC 5 digital – časť 3.

No máme za sebou tú skôr teoretickú časť a môžeme sa presunúť ku viac praktickým skúsenostiam. Takže mám doma HAC5 vybalený z krabice, popozerané všetky súčasti a rozmýšľam že ho zapnem...
CicloSport - HAC 5 digital – časť 2.

CicloSport - HAC 5 digital – časť 2.

Takže v minulom dieli som sa a vami podelil o dojmy nadobudnuté prvých pár dní potom, ako som stal čerstvým majiteľom HAC5. Zatiaľ sú moje pocity zmiešané, nakoľko napriek nespornej inovácii a progresu sa stále dajú identifikovať oblasti, ktoré by som (aspoň ja osobne) očakával že budú vyriešené (povedzme) viac v duchu doby. Nuž ale nesúďme deň pred večerom a skúsme sa zbližša pozrieť čo sa skrýva pod pokličkou.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up