Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Giro D Italia

Giro d´Italia na Slovensku až neskôr

Giro d´Italia na Slovensku až neskôr

Cyklistické preteky Giro d´Italia sa v najbližšom období neuskutočnia na území Slovenska. Hoci bratia Velitsovci a Saganovci robia na športovom poli Slovensku dobrú reklamu a cyklistický klub EPIC Dohňany dosiahol za usporiadanie vlaňajších majstrovstiev Európy v horskej cyklistike veľký organizačný a diplomatický úspech (Európska cyklistická únia /UEC/ jeho zástupcom udelila na svojom nedávnom kongrese v španielskom meste Segovia prestížnu cenu "Najlepší organizátor európskeho šampionátu v roku 2011", pozn.), na priame sledovanie aktérov Gira na slovenských cestách si priaznivci a fanúšikovia cyklistiky bude musieť ešte počkať.
Trasa Giro d´Italia 2012 jednoduchšia ako tento rok

Trasa Giro d´Italia 2012 jednoduchšia ako tento rok

Cyklistické preteky Giro d´Italia budú nasledujúci rok oveľa humánnejšie ako tohtoročné. Po kritike tohtoročnej trasy sa organizátori rozhodli urobiť budúcoročnú jednoduchšou. Oficiálne ju predstavili v nedeľu večer v talianskom Miláne. Giro d´Italia 2012 sa začne v sobotu 5. mája časovkou v dánskom Herningu a vyvrcholí ďalšou jazdou proti chronometru tentoraz v centre Milána o tri týždne neskôr.
Giro d´Italia 2014 možno aj na Slovensku

Giro d´Italia 2014 možno aj na Slovensku

Trasa prestížnych cyklistických pretekov Giro d´Italia by v roku 2014 mohla viesť aj cez Slovensko. Televízia Markíza vo svojej stredajšej večernej spravodajskej relácii Televízne noviny informovala o rokovaní ministra školstva Eugena Jurzycu so zástupcami talianskych organizátorov.
Contador druhýkrát v kariére víťazom Gira

Contador druhýkrát v kariére víťazom Gira

Španiel Alberto Contador potvrdil na cyklistických pretekoch Giro d´Italia pozíciu najvšestrannejšieho jazdca súčasnosti a druhýkrát v kariére sa stal celkovým víťazom talianskeho podujatia Grand Tours. Dvadsaťosemročný cyklista tímu Saxo Bank-SunGard nadviazal na triumf z roku 2008.
V Sestriere sólo Kirijenku, Contador už takmer víťazom

V Sestriere sólo Kirijenku, Contador už takmer víťazom

Bielorus Vasilij Kirijenka z tímu Movistar sa stal víťazom predposlednej 20. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia z Verbanie do lyžiarskeho strediska Sestriere. Kirijenka odjazdil väčšinu z 242 km sobotňajšej etape v úniku a napokon svoje odvážne sólo dotiahol do úspešného konca. Bieloruský jazdec triumfoval s komfortným náskokom 4:43 min pred Venezuelčanom Josém Rujanom Guillenom.
Contador prenechal premiérový triumf Tiralongovi

Contador prenechal premiérový triumf Tiralongovi

Španiela Alberta Contadora delia už iba dve etapy od druhého celkového prvenstva na pretekoch Giro d´Italia. V piatkovom 19. pokračovaní talianskeho podujatia z Bergama na vrchol Macugnaga (209 km) prišiel do cieľa na 2. mieste za víťazným Talianom Paolom Tiralongom z tímu Astana. Tretí finišoval s odstupom šiestich sekúnd na vedúcu dvojicu Vincenzo Nibali.
V 18. etape Gira triumf Taliana Capecchiho

V 18. etape Gira triumf Taliana Capecchiho

Talian Eros Capecchi sa stal víťazom štvrtkovej 18. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Morbegna do San Pellegrina Terme a meral 151 km. Člen tímu Liquigas-Cannondale v špurte trojčlennej skupiny predstihol druhého v poradí svojho krajana Marca Pinottiho z HTC-Highroad a tretieho Belgičana Kevina Seeldraeyersa z Quickstepu.
Etapový triumf Ulissiho, na čele naďalej Contador

Etapový triumf Ulissiho, na čele naďalej Contador

Talian Diego Ulissi sa stal víťazom stredajšej 17. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Feltre do Tirana a merala 230 km. Člen tímu Lampre - ISD síce v kontroverznom špurte trojčlennej skupiny skončil až druhý, prvého Giovanniho Viscontiho však v cieli posunuli rozhodcovia na tretie miesto až za Španiela Pabla Lastrasa Garciu, pretože v šprinte porušil pravidlá.
Náročná 15. etapa na Giro d'Italia pre Španiela Ituraldeho

Náročná 15. etapa na Giro d'Italia pre Španiela Ituraldeho

Španiel Mikel Nieve Ituralde sa stal víťazom nedeľňajšej 15. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá mala cieľ na kopci nad údolím Val di Fassa a merala 229 km. V záverečnom náročnom stúpaní do cieľa zdolal cyklista tímu Euskaltel-Euskadi o takmer dve minúty hrdinu etapy Taliana Stefana Garzelliho, ktorý v nedeľu vyhral dve vrchárske prémie. Tretie miesto obsadil v ružovom drese jazdiaci líder hodnotenia Španiel Alberto Contador, ktorý na víťaza stratil 1:51 min.
Na Monte Zoncolane najlepší Antón, lídrom Contador

Na Monte Zoncolane najlepší Antón, lídrom Contador

Španiel Igor Antón sa stal víťazom sobotňajšej 14. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá mala cieľ na legendárnom kopci Monte Zoncolan. V záverečnom stúpaní do cieľa, ktoré je považované za najťažšie v Európe, zdolal cyklista tímu Euskaltel-Euskadi o vyše pol minúty lídra pretekov Alberta Contadora.
Cavendishov druhý tohtoročný triumf na Gire 2011

Cavendishov druhý tohtoročný triumf na Gire 2011

Brit Mark Cavendish sa stal víťazom 12. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Castelfidarda do Ravenny a merala 184 km. V špurte hlavného poľa zdolal jazdec tímu HTC-Highroad Talianov Davida Appollonia a Alessandra Petacchiho. Lídrom pretekov a držiteľom ružového dresu je aj naďalej Španiel Alberto Contador, ktorý má pred Konstantinom Sivcovom náskok 59 sekúnd. Tretí je zatiaľ Talian Vincenzo Nibali s odstupom 1:21 min.
Gadret víťazom 11. etapy Gira, Contador naďalej v ružovom

Gadret víťazom 11. etapy Gira, Contador naďalej v ružovom

Víťazom stredajšej 11. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia 2011 sa stal jazdec tímu AG2R John Gadret. Tridsaťdvaročný Francúz absolvoval 142-km dlhú trať z Tortoreta do Castelfidarda za 3:33:11 h. Za ním na druhom mieste skončil Španiel Joaquim Rodríguez z tímu Kaťuša, tretí do cieľa etapy dorazil domáci zástupca Giovanni Visconti.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up