Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Giro D Italia

Desiata etapa na Giro d´Italia pre Cavendisha

Desiata etapa na Giro d´Italia pre Cavendisha

Brit Mark Cavendish sa stal víťazom utorňajšej 10. etapy na cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá merala 159 km a viedla z Termoli do Terama. Vynikajúci šprintér v cieli triumfoval pred Španielom Franciscom Ventosom, ktorý ho pred etapou obvinil z podvádzania v nedeľňajšej 9. etape, tretí skončil Talian Alessandro Petacchi. Ružový dres lídra si udržal Španiel Alberto Contador.
Contador po triumfe na Etne novým lídrom Gira

Contador po triumfe na Etne novým lídrom Gira

Španiel Alberto Contador potvrdil úlohu favorita a triumfoval v náročnej 9. etape cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá merala 169 km a viedla z Messiny k vrcholu sopky Etna. Contador sa po nedeľňajšom prvenstve stal novým lídrom Gira a držiteľom ružového trička, z ktorého vyzliekol Holanďana Pietera Weeninga. Pred začiatkom etapy bol Španiel v službách Saxo Bank Sungard na 5. mieste.
Na Giro d’Italia 8. etapa pre Gatta, lídrom stále Weening

Na Giro d’Italia 8. etapa pre Gatta, lídrom stále Weening

Talian Oscar Gatto sa stal víťazom sobotňajšej 8. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla zo Sapri do Tropea a merala 217 km. V cieli etapy prešpurtoval Alberta Contadora, tretí skončil s päťsekundovým odstupom Talian Alessandro Petacchi. Držiteľom ružového dresu lídra priebežného celkového poradia je aj naďalej Holanďan Pieter Weening.
De Clerq víťazom prvej horskej previerky na Gire

De Clerq víťazom prvej horskej previerky na Gire

Belgičan Bart de Clercq sa stal víťazom 7. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Maddaloni na Montevergine di Mercogliano a merala 110 km. V cieli prvej horskej etapy prešpurtoval Taliana Micheleho Scarponiho a Čecha Romana Kreuzigera. Držiteľom ružového dresu lídra priebežného celkového poradia je aj naďalej Holanďan Pieter Weening. Pred Bielorusom Konstantinom Sivcovom má dvojsekundový náskok, tretí je Talian Marco Pinotti.
Víťazom šiestej etapy Gira Španiel Ventoso

Víťazom šiestej etapy Gira Španiel Ventoso

Španiel Francisco Ventoso sa stal víťazom štvrtkovej 6. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Orvieta do Fiuggi a merala 216 km. Jazdec tímu Movistar dosiahol čas 5:19:39 h. Na druhom mieste skončil Talian Alessandro Petacchi, aj tretiu priečku obsadil domáci cyklista - Roberto Ferrari, obaja mali rovnaký čas ako víťaz.
Weening novým lídrom Gira 2011

Weening novým lídrom Gira 2011

Holanďan Pieter Weening sa stal víťazom 5. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Piombina do Orvieto a merala 191 km. Tridsaťročný Holanďan dosiahol druhé etapové prvenstvo na podujatiach Grand Tour v kariére, vďaka časovému bonusu a náskoku ôsmich sekúnd pred Kolumbijčanmi Fabiom Duartem a Josém Serpom sa stal novým lídrom Gira.
V cieli pietnej 4. etapy Gira ako prvý tím Leopard-Trek

V cieli pietnej 4. etapy Gira ako prvý tím Leopard-Trek

V cieli utorňajšej 216 km dlhej pietnej 4. etapy 94. ročníka cyklistických pretekov Giro d´Italia v Livorne ako prvý spoločne bol tím Leopard-Trek spoločne s Američanom Tylerom Farrarom, priateľom zosnulého Belgičana Woutera Weylandta.
Tretiu etapu Gira d´Italia poznačila smrť Weylandta

Tretiu etapu Gira d´Italia poznačila smrť Weylandta

Tohtoročné pokračovanie cyklistických pretekov Giro d´Italia má svoju prvú obeť. Počas pondelkovej prvej etapy, ktorá viedla z Reggio Emilia do Rapalla a merala 173 km, totiž skonal belgický cyklista Wouter Weylandt. "Jeho srdce prestalo biť," vyhlásil športový šéf talianskej televíznej spoločnosti RAI Auro Bulbarelli.
Petacchi víťazom 2. etapy, Cavendish do ružového

Petacchi víťazom 2. etapy, Cavendish do ružového

Taliansky špecialista na záverečne špurty Alessandro Petacchi sa stal víťazom 2. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Alby do Parmy a merala 244 km. Cyklista tímu Lampre - ISD sa presadil v hromadnej koncovke pred Britom Markom Cavendishom a krajanom Manuelom Ballettim.
Prvým lídrom Gira Pinotti, časovka pre HTC-Highroad

Prvým lídrom Gira Pinotti, časovka pre HTC-Highroad

Tím HTC-Highroad sa stal v uliciach Turína víťazom úvodnej časovky družstiev na 19,3 km v rámci 1. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia. Prvým držiteľom ružového dresu lídra podujatia sa stal Marco Pinotti, ktorý zo zostavy v USA registrovaného zoskupenia preťal cieľovú pásku ako prvý. Zostava HTC-Highroad išla od úvodných metrov výborne, viedla už na úvodnom medzičase a napokon triumfovala s náskokom 10 sekúnd pred RadioShackom. Tretí v tímovej časovke skončil Liquigas-Cannondale s odstupom ďalších 12 sekúnd. Družstvo Saxo Bank-SunGard v zostave s najväčším favoritom Gira Albertom Contadorom bolo ôsme s odstupom 30 sekúnd na HTC-Highroad.
Contador obhajuje svoj štart na Gire

Contador obhajuje svoj štart na Gire

Alberto Contador deň pred začiatkom Giro d´Italia 2011 obhajoval svoje právo štartovať na 94. ročníku etapových cyklistických pretekov. Španiel nevidí žiaden dôvod, pre ktorý by sa mal odhlásiť.
Giro 2011 veľmi ťažké, nechýba ani Etna

Giro 2011 veľmi ťažké, nechýba ani Etna

Jedno z hlavných podujatí cyklistickej sezóny 2011 Giro d'Italia odštartuje v Turíne, prvého hlavného mesta Talianska. Stane sa tak pri príležitosti 150. výročia zjednotenia krajiny na Apeninskom polostrove. Preteky sa začnú v sobotu 7. mája tímovou časovkou pri paláci Reggia di Venaria Reale na predmestí Turína a prvá etapa bude viesť k Palazzo Reale v centre mesta. Na druhý deň je na programe etapa z Alby do Parmy, ktorá meria 244 kilometrov.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up