Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Giro D Italia

Peter Sagan celkovým víťazom Giro di Sardegna

Peter Sagan celkovým víťazom Giro di Sardegna

Peter Sagan v poslednej etape prišiel do cieľa na 4. priečke, čo mu stačilo na udržanie celkového prvenstva na etapových pretekoch Giro di Sardegna. Peťo predviedol famóznu formu, keď získal etapové vavríny v 1., 3. a 4. etape. Gratulujeme Peťo!
Okolo Sardínie - Sagan triumfoval aj vo 4. etape

Okolo Sardínie - Sagan triumfoval aj vo 4. etape

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Liquigas Cannondale sa stal v piatok víťazom 4. etapy pretekov Okolo Sardínie a upevnil si vedenie v priebežnom poradí. Dvadsaťjedenočný Sagan na tomto podujatí triumfoval aj v 1. a 3. etape. Teraz sa presadil na trati z Lanusei do Oristana (174,2 km) v špurte pelotónu za 4:47:07 h a pred domácim Damianom Cunegom (Lampre - ISD) má v celkovej klasifikácii už 14-sekundový náskok.
Peter Sagan už druhýkrát víťazne a je lídrom

Peter Sagan už druhýkrát víťazne a je lídrom

Slovenský cyklistický reprezentant Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale sa stal víťazom štvrtkovej 3. etapy podujatia Okolo Sardínie z Orani do Lanusei (173,0 km) a vrátil sa na pozíciu lídra na týchto päťetapových pretekoch. Dvadsaťjedenročný rodák zo Žiliny triumfoval v záverečnom špurte pelotónu pred Kolumbijčanom Josém Serpom Perezom, tretí skončil Talian Damiano Cunego. Práve pred Cunegom vedie Sagan celkovú klasifikáciu so štvorsekundovým náskokom, tretí je Serpa Perez.
Okolo Sardínie - Sagan v stredu štvrtý, celkovo druhý

Okolo Sardínie - Sagan v stredu štvrtý, celkovo druhý

Slovenský cyklistický reprezentant Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale prišiel do cieľa stredajšej 2. etapy podujatia Okolo Sardínie z Porto Rotondo do Monte Ortobene (197,5 km) na štvrtej priečke, v celkovom poradí mu zatiaľ patrí druhá pozícia. Dvadsaťjedenročný rodák zo Žiliny v stredu zaostal za víťazným Talianom Damianom Cunegom (Lampre - ISD), ktorý sa zároveň stal novým lídrom hodnotenia, o osem sekúnd, v priebežnej klasifikácii mu na spomenutého súpera chýbajú dve sekundy. Sagan sa v utorok tešil z triumfu v úvodnej etape.
Peter Sagan víťazom úvodnej etapy Giro di Sardegna

Peter Sagan víťazom úvodnej etapy Giro di Sardegna

Skvelý úspech dosiahol slovenský cyklista Peter Sagan v službách talianskeho tímu Liquigas-Cannondale. V 1. etape pretekov Giro di Sardegna 2011 z Olbia do Porto Cervo, ktorá merala 138 km zvíťazil vo výbornom záverečnom špurte pred Alessandrom Ballanom (BMC) a oddielovým kolegom Danielom Ossom.
Meňšov celkovým víťazom storočnicového Gira

Meňšov celkovým víťazom storočnicového Gira

Rus Denis Meňšov sa stal celkovým víťazom storočnicových cyklistických pretekov Giro d´Italia. Tridsaťročný jazdec tímu Rabobank dosiahol tretie prvenstvo na pretekoch Grand Tour v kariére, predtým dvakrát vyhral Vueltu a Espaňa (2005, 2007). Meňšov napodobnil úspech krajana Pavla Tonkova, ktorý na Giro d´Italia triumfoval v roku 1996. Ruský cyklista je teraz najväčším favoritom júlovej Tour de France.
Contador víťazom Gira, Jurčo na 129. mieste

Contador víťazom Gira, Jurčo na 129. mieste

Španiel Alberto Contador napodobnil svojho fenomenálneho krajana Miguela Induraina a po triumfe na Tour de France v ďalšom roku vyhral Giro d´Italia. Jazdec tímu Astana sa radoval po 11. mieste v záverečnej nedeľňajšej časovke na 28,5 km z Cesany Maderna do Milána, ktorú vyhral Talian Marco Pinotti časom 32:45 min.
Di Luca víťazom Gira

Di Luca víťazom Gira

Talian Danilo Di Luca sa stal prvýkrát v kariére víťazom prestížnych cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorých nedeľňajšiu záverečnú 21. etapu z Vestone do Milána (185 km) vyhral jeho krajan Alessandro Petacchi. Di Luca, jazdiaci vo farbách tímu Liquigas, dosiahol najväčší úspech svojej kariéry.
Trať Giro d´Italia 2007 ušitá na mieru vrchárov

Trať Giro d´Italia 2007 ušitá na mieru vrchárov

Trať jubilejného 90. ročníka cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorú predstavili počas víkendu v Miláne, bude vyhovovať predovšetkým vrchárom. O najcennejší ružový dres sa bude na budúci rok bojovať od 12. mája do 3. júna. Na cyklistov čaká celkovo 3442 km zo Sardínie do Milána. Organizátori pozmenili úvod pretekov, prvou etapou bude časovka družstiev. Ďalšie dve jazdy proti chronometru už budú individuálne, príliš rovinatý profil však mať nebudú. "Podobnú trať, ako je táto, mám veľmi rád. Bude vyhovovať predovšetkým skvelým časovkárom a vrchárom," hovorí obhajca prvenstva Ivan Basso, ktorý už nebude na pretekoch obliekať dres dánskeho zoskupenia CSC, ale amerického Discovery Channel. Na Sardínii sa uskutočnia celkovo tri etapy.
Ivan Basso suverénnym víťazom Giro d´Italia 2006 - doplnené

Ivan Basso suverénnym víťazom Giro d´Italia 2006 - doplnené

Taliansky cyklista tímu CSC Ivan Basso sa stal víťazom 89. ročníka Giro d´Italia. Basso vyhral prestížne podujatie zaradené do najvyššej kategórie Grand Tours po prvý raz a to suverénne, keď pred druhým Španielom Josem Gutierrezom Cataluňom mal v celkovej klasifikácii náskok 9:18 min.
Giro d'Italia - sumár po 3. etape

Giro d'Italia - sumár po 3. etape

Tretiu etapu 89. ročníka cyklistických pretekov Giro d´Italia z Perwezu do Namuru na belgickom území vyhral časom 5:14,43 h Nemec Stefan Schumacher. V náročných podmienkach za neustáleho dažďa si jazdec tímu Gerolsteiner vytvoril v záverečných kilometroch mierny náskok pred hlavným pelotónom a udržal ho až do cieľa. Druhý skončil s dvojsekundovou stratou Španiel vo farbách amerického tímu Discovery Channel Jose Luis Rubiera a tretie miesto si v špurte vybojoval skúsený Talian Davide Rabellin (+6) z Gerolsteineru. Doterajší líder a dvojnásobný víťaz Gira Talian Paolo Savoldelli (Discovery Channel) prišiel napriek 9. miestu o svoju vedúcu pozíciu v celkovom poradí, keď sa pred neho o 13 sekúnd dostal víťaz z pondelka Schumacher. Tretí je aktuálne ďalší Talian Rebellin.
Tohtoročné Giro d´Italia najťažšie od roku 1999

Tohtoročné Giro d´Italia najťažšie od roku 1999

Úvodné štyri etapy v Belgicku, potom päť horských finišov, či časovka družstiev. To všetko je v itinerári 89. ročníka cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktoré sa začínajú v sobotu úvodnou etapou - časovkou na 6,2 km v belgickom Seraingu. Štart bojov o "Corsa Rosa", čo je prezývka ružového dresu pre najlepšieho jazdca, sa uskutoční ôsmykrát v histórii mimo Talianska. Tentoraz to bude vo východnom Belgicku vo Valónskom regióne. Tohtoročná edícia Gira má byť najťažšou od roku 1999.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up