Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Horská cyklistika

MTB plášte – sucho, rýchle trate, ale aj náročnejší terén

MTB plášte – sucho, rýchle trate, ale aj náročnejší terén

Sezóna už je skoro v plnom prúde a začala navyše celkom dobre - na suchu. V prvom dieli sme sa pozreli na výber vhodného plášťa (MTB plášte – úvod do problematiky konštrukcie, zmesí, rozmerov a dezénov) a v dnešnom článku si trochu bližšie predstavíme plášte určené na jazdu, hlavne keď sa pekne práši. Niektoré ale dokážu zvládnuť aj trochu blata a náročného terénu a práve taký si bližšie predstavíme v konkrétnom teste.
Tip na výlet: Kanada a bicykel?

Tip na výlet: Kanada a bicykel?

Písal sa 30. apríl roku minulého, keď som sa dostal medzi 315 štastlivcov, ktorí po vybavení administratívnych záležitosti, mohli okúsiť život za veľkou mlákou. Prehľadával som dostupné letenky a keďže leto som si chcel ešte užiť na Slovensku, termín odletu bol stanovený na prvú polovicu októbra.
Čo nového u Lapierra pre rok 2016? PR článok

Čo nového u Lapierra pre rok 2016?

Ľudia z francúzskej značky Lapierre, poskytujú svetu inovatívne bicykle už viac ako 60 rokov a výnimkou nie je ani rok 2016. Vďaka neustálej podpore a pomoci zo strany jedného z najväčších horských cyklistov vôbec (Nico Vouilloz), ako aj niektorých mladých ľudí z tímu Gravity Republic, Lappiere dobýva svet cyklistiky vo všetkých jej odvetviach.
Test: Ghost Riot LC 6 – XC mašina s vyšším zdvihom alebo ...?

Test: Ghost Riot LC 6 – XC mašina s vyšším zdvihom alebo ...?

Bicykel od nemeckého výrobcu Ghost som mal v rukách 2-3 roky dozadu a celkom som sa potešil správe, že je na ceste Riot LC 6. Na nete som checkol výbavu tejto mašinky a nedočkavo čakal na kuriéra, nech môžeme spolu vyraziť do terénu. Najviac som sa z celého bicykla tešil na zadný tlmič od firmy Cane Creek, ktorý som predtým ešte nejazdil.
Reťaz – prečo a kedy meniť?

Reťaz – prečo a kedy meniť?

Reťaz je asi jedna z najmenej nápadných komponentov, ktoré na biku máme. Určite nepúta takú pozornosť ako prehadzovač alebo kľuky. Aj vďaka tomu sa na ňu často pri pravidelnej výmene zabúda a ak ju prestrelíme, tak nás to vo výsledku stojí vždy ďaleko viac...
Test: KELLYS Hacker 90 - Nadupané HT-čko v znamení XTR na kolesách Crankbrothers 650B

Test: KELLYS Hacker 90 - Nadupané HT-čko v znamení XTR na kolesách Crankbrothers 650B

Hľadáte ľahký bike na maratóny alebo XC jazdenie, ktorý zvládne aj náročnejší terén? Dobre známa slovenská firma KELLYS BICYCLES predávajúca značnú časť svojej produkcie aj v zahraničí, predstavila na sezónu svoj HT-čkový top model s elektrickým radením, kolesami Crankbrothers 27,5" a samozrejme karbónovým rámom. Na pár dní som mal to šťastie jazdiť na ňom a aké boli dojmy z jazdenia spolu s fotogalériou, uvidíte v nasledujúcich riadkoch.
Cebra-Bowden – čistenie a mazanie zo Slovenska PR článok

Cebra-Bowden – čistenie a mazanie zo Slovenska

Slovenská spoločnosť Cebra-Bowden pôsobí v oblasti predaja káblových pohonov, bowdenov, oceľových lán, priemyselných reťazí, atď. No okrem iného, ponúka aj široké spektrum produktov pre cyklistiku. Jedná sa hlavne o čistiace a mazacie prostriedky. Navyše, popri tom všetkom nezabúda ani na podporu našej mládeže, čo sa v dnešnej dobe skutočne cení...
Blatový videoklip: ŠKODA Maratón Marikovskou dolinou 2016

Blatový videoklip: ŠKODA Maratón Marikovskou dolinou 2016

Akcia, ktorá dala slovu blato ďalší rozmer... A ak ste ešte nečítali Imrovu reportáž, určite si ju len pre tú srandu prečítajte, stojí to za to :)
Peťo Sagan a jeho MTB intermezzo

Peťo Sagan a jeho MTB intermezzo

Ďaľšie podarené video o našom slovenskom klenote - Peťovi Saganovi. Tento raz sa bližšie pozriete na jeho bláznivý návrat k bikovým koreňom. Veľa ľudí stále nechápe, čo tým vlastne sleduje a vynorili sa rôzne špekulácie. Všetko nám ale aspoň trochu priblíži pohľad do "zákulisia" a ako inak opäť je na čo pozerať...
VeloCity Bratislava – predajňa a kvalitný servis PR článok

VeloCity Bratislava – predajňa a kvalitný servis

Toto nie je len úplne bežná predajňa bicyklov. Okrem širokého sortimentu značiek ako Cannondale, Focus, Merida, GT, Santa Cruz, GoCycle, Kellys, Early Rider ponúka aj kvalitný servis. Motto „na ceste do lesa“ tiež nie je len fráza, pretože zo Železnej Studničky je to do terénu naozaj kúsok, takže netreba nový bike nakladať a vykladať z auta, ale môžete ísť rovno jazdiť.
Test: Uvex Ultrasonic Race - veľmi ľahká prilba za rozumnú cenu

Test: Uvex Ultrasonic Race - veľmi ľahká prilba za rozumnú cenu

Uvex je nemecký výrobca, ktorý sa špecializuje hlavne na prilby a okuliare pre cyklistov, zimné športy a dokonca aj pre jazdectvo na koni – áno aj tam treba nosiť prilbu na hlave :-). Z jeho širokej ponuky sa mi do rúk dostal model Ultrasonic Race, ktorý už nejakú dobu nosím na všetky svoje výjazdy, či už na ceste, alebo na MTB.
V Alpách sa jazdí za každého počasia

V Alpách sa jazdí za každého počasia

Jazdiť, keď je krásne teplo a svieti slniečko, je celkom ľahké. Preto sa mi páčia videá, kde sa bikuje, aj keď nie je úplne ideálne a v kombinácii s vysokými horami švajčiarskych Álp, ani nehovorím. Myslím, že v takom prostredí by sa asi prekonal tiež nejeden z vás...
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up