Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Janka Keseg Stevkova

Kulhavý a Dahle-Flesja majstrami Európy v XC

Kulhavý a Dahle-Flesja majstrami Európy v XC

Majsterkou Európy v cross country horských cyklistov na kontinentálnom šampionáte v slovenských Dohňanoch sa v kategórii ženy-elite stala skúsená nórska pretekárka Gunn-Rita Dahleová-Flesjová. Janka Števková skončila na 17. mieste a Elena Ondášová 44. V mužoch Jarda Kulhavý porazil Juliena Absalona a pripísal si ďalší veľký triumf. Michal Lami skončil 37., Milan Barényi 47.
Majstrami SR v cross country M. Lami a Števková

Majstrami SR v cross country M. Lami a Števková

Majstrami Slovenska v cross country horských cyklistov sa vo Valčianskej doline stali Michal Lami a Janka Števková. Obaja triumfovali vo svojich elitných kategóriách na pretekoch, ktoré boli súčasťou Slovenského pohára v cross country. Medzi jazdcami do 23 rokov si tituly vyjazdili Tomáš Kubek a Michaela Maláriková.
V Dohňanoch víťazne Soukup a Števková

V Dohňanoch víťazne Soukup a Števková

Slovenská reprezentantka Janka Števková a Rakúšan Christoph Soukup sa stali víťazmi sobotňajších pretekov 3. kola Slovenského pohára v cross country v okolo Dohnian. Soukup o viac ako tri minúty zdolal slovenského veterána Milana Barényiho, Števková viac ako dve minúty „naložila“ druhej Poľke Katarzyne Solus-Miškowiczovej.
Slovenské tituly v časovke pre Polievku a Števkovú

Slovenské tituly v časovke pre Polievku a Števkovú

Majstrom Slovenska v cyklistickej časovke sa na spoločnom česko-slovenskom šampionáte v Šumperku stal Pavol Polievka. Štyridsaťdvaročný cyklista Trek KCK Oslany absolvoval náročnú 44 km dlhú trať za 1:08:29 h a v hodnotení majstrovstiev Slovenska bol o 1:04 min rýchlejší ako Roman Broniš zo Sparty Praha. Bronz si vybojoval Róbert Nagy z Dukly Trenčín Merida.
SP XC: V Offenburgu víťazstvá Francúzov

SP XC: V Offenburgu víťazstvá Francúzov

Víťazmi nedeľňajších pretekov Svetového pohára horských cyklistov sa v nemeckom Offenburgu stali Francúzi Julien Absalon a Julie Bressetová. Nedarilo sa Slovákom, keď Michal Lami skončil medzi mužmi na 54. mieste, Janka Števková obsadila 37. pozíciu.
SP: V Dalby Forest sa Slovákom nedarilo

SP: V Dalby Forest sa Slovákom nedarilo

Slovenský reprezentant Michal Lami obsadil v nedeľňajších pretekoch Svetového pohára v cross country horských cyklistov v britskom stredisku Dalby Forest 58. miesto, Janka Števková skončila medzi ženami na 44. pozícii. Víťazmi sa stali Čech Jaroslav Kulhavý a Francúzka Julie Bressetová.
SP: Polc tretí, bodovala aj Števková

SP: Polc tretí, bodovala aj Števková

Slovenský horský cyklista Filip Polc obsadil vo four crosse v pretekoch Svetového pohára vo švajčiarskom mestečku Champéry vynikajúcu tretiu priečku a po prvý raz v kariére sa v prestížnej svetovej sérii postavil na stupeň víťazov. Bývalý majster Európy v zjazde dojazdil vo štvorčlennom finále za víťazným Američanom Brianom Lopesom a Čechom Michalom Prokopom.
Števková a Kalinová úspešne v Turecku

Števková a Kalinová úspešne v Turecku

V dejisku budúcoročných Majstrovstiev Európy - Cappadocia (Urgup,Goreme) Turecko sa uplynulý víkend konali dva preteky MTB XC zaradené do 1.a 2.kategórie UCI. Janka Števková (Max Cursor) ako víťazka minuloročných etapových pretekov
v Cappadocii obdržala od organizátorov pozvanie a tento rok sa k Janke pridala aj Ľubomíra Kalinová (KHC Klimatex Pezinok) a ja ako
servisman/pretekár - Tomáš Legnavský (Outsiterz-NOVATEC)
Janka Števková vedúcou pretekárkou poľského XC poháru!

Janka Števková vedúcou pretekárkou poľského XC poháru!

Túto sobotu si druhým miestom v Glucholazoch, druhom preteku Poľského
pohára MTB XC Janka Števková zaistila miesto vedúcej pretekárky v
kategórii žien a domov si priviezla zelený dres lídra priebežného
poradia Škoda Auto Grand Prix.
SP: Števková na Curacau bodovala - DOPLNENÉ

SP: Števková na Curacau bodovala - DOPLNENÉ

Slovenská reprezentantka v horskej cyklistike v disciplíne cross country Janka Števková bodovala v úvodných pretekoch Svetového pohára, ktoré sa uskutočnili v karibskej oblasti na ostrove Curacao. V premiére vo farbách nového tímu Max Cursor obsadila v pretekoch žien 26. priečku a do priebežného poradia SP si pripísala 54 bodov. Na víťaznú Nórku Gunn-Ritu Dahleovú stratila niečo viac ako dvanásť minút.
Števková a Hanus na preteky Svetového pohára

Števková a Hanus na preteky Svetového pohára

Dvojica slovenských horských cyklistov Janka Števková a Lukáš Hanus odcestovala na prvé kolo Svetového pohára v cross country, ktoré sa uskutoční v sobotu v karibskej oblasti na ostrove Curacao na Holandských Antilách. Števková sa medzi svetovou elitou predstaví po prvý raz vo farbách nového tímu Max Cursor a juniorský vicemajster Európy Hanus odcestoval spoločne so svojím tímom Merida, ktorého dres oblieka už druhú sezónu.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up