Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Juraj Sagan

Peter Sagan na klasike v Holandsku druhý

Peter Sagan na klasike v Holandsku druhý

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale obsadil v piatkovej jednodňovej klasike Dutch Food Valley Classic 2012 v holandskom Veenendaale druhé miesto. Dvadsaťdvaročný Žilinčan v špurte pelotónu nestačil iba na víťazného Holanďana Thea Bosa z Rabobanku. Bos na tomto podujatí obhájil prvenstvo spred roka.
Rossi celkovým víťazom pretekov Okolo Slovenska

Rossi celkovým víťazom pretekov Okolo Slovenska

Talian Enrico Rossi sa stal víťazom 56. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktoré vyvrcholili v sobotu záverečnou etapou z Bratislavy do Gabčíkova (135,4 km). Jazdec tímu Meridiana Kamen triumfoval pred Rusom Alexandrom Prišpetným a svojím krajanom a tímovým kolegom Davidom Rebellinom. Najlepšie zo Slovákov skončil Maroš Kováč z Dukly Trenčín Trek, ktorý obsadil 7. pozíciu.
Rossi sa druhýkrát presadil na Okolo SR, zdolal Kováča

Rossi sa druhýkrát presadil na Okolo SR, zdolal Kováča

Najdlhšiu etapu 56. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska z Dudiniec do Bratislavy, ktorá merala 231,8 km, vyhral v šprintérskej koncovke pred Slovenským národným divadlom Talian Enrico Rossi. Tridsaťročný jazdec tímu Meridiana Kamen zdolal v špurte pelotónu Maroša Kováča z Dukly Trenčín Merida. Tretí finišoval Ukrajinec Andrij Vasiliuk.
V 3. etape OS triumfoval Riebenbauer, lídrom Rossi

V 3. etape OS triumfoval Riebenbauer, lídrom Rossi

Rakúšan Werner Riebenbauer sa v uliciach Veľkého Krtíša presadil v hromadnom špurte pelotónu v 3. etape cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktorá sa začínala v Liptovskom Hrádku a merala 184,6 km. Tridsaťsedemročný cyklista tímu RC Arbö Wels Gourmetfein sa v závere etapy presadil pred Nemcom Benjaminom Edmüllerom a Rusom Sergejom Rudaškovom. Hneď za touto trojicou finišoval Robert Gavenda z Dukly Trenčín Trek.
Rebellin jazdí aj zo vzdoru, oceňuje Sagana

Rebellin jazdí aj zo vzdoru, oceňuje Sagana

Jednou z najvýraznejších postáv v pelotóne 56. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska je Talian Davide Rebellin. Štyridsaťročný rodák zo San Bonifacia v provincii Verona prišiel pod Tatry s tímom Meridiana Kamen, v ktorom je lídrom. Počas kariéry absolvoval už množstvo veľkých pretekov, na Slovensku je však prvýkrát.
Rebellin vyhral 2. etapu Okolo Slovenska

Rebellin vyhral 2. etapu Okolo Slovenska

Talian Davide Rebellin sa stal víťazom 2. etapy cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktorá viedla z Liptovského Mikuláša k vodnému dielu Čierny Váh a merala 153,7 km. V cieľovom 12 km dlhom stúpaní triumfoval pred Sergejom Rudaskovom z Ruska a Čechom Janom Hirtom. Žlté tričko lídra pretekov si vo štvrtok v etape z Liptovského Hrádku do Veľkého Krtíša (184,6 km) oblečie Talian Enrico Rossi, ktorý si ho udržal.
Rossi víťazom úvodu Okolo Slovenska, Maroš Kováč tretí

Rossi víťazom úvodu Okolo Slovenska, Maroš Kováč tretí

Talian Enrico Rossi z tímu Meridiana Kamen sa stal víťazom úvodnej etapy cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktorá mala štart i cieľ v Liptovskom Mikuláši a merala 158,1 km. Dvadsaťročný pretekár sa presadil v záverečnom súboji v uliciach centra Liptova s Rusom Alexandrom Prišpetným z tímu Itera Kaťuša. Rossi sa zároveň stal prvým lídrom 56. ročníka.
Saganovci predĺžili zmluvu s Liquigasom

Saganovci predĺžili zmluvu s Liquigasom

Cyklista Peter Sagan bude v tíme Liquigas-Cannondale pôsobiť až do konca sezóny 2014. S vedením talianskeho tímu, v ktorom patrí medzi lídrov, sa dohodol na predĺžení doterajšieho kontraktu o ďalšiu sezónu. K podpisu došlo v predchádzajúcich dňoch. Spoločne s Petrom Saganom predĺžil v Liquigas-Cannondale kontrakt aj jeho brat Juraj.
Peter Sagan nečakane nastúpil na štart, Juraj Sagan 27.

Peter Sagan nečakane nastúpil na štart, Juraj Sagan 27.

Slovenský cyklista Peter Sagan sa po stredajšom nepríjemnom páde nečakane postavil na štart štvrtkových pretekov GP de Denain vo Francúzsku, ktoré však v nepriaznivom počasí nedokončil. Jeho brat a tímový kolega v Liquigas-Cannondale Juraj finišoval na 27. mieste. Peter Sagan si v stredu pri páde na pretekoch Fleche Brabante doudieral koleno, bok a oškrel chrbát. Pôvodne na GP de Denain nemal štartovať.
Peter Sagan v Belgicku spadol, ďalšie 3 roky v Liquigase

Peter Sagan v Belgicku spadol, ďalšie 3 roky v Liquigase

Cyklistické preteky v Belgicku Fleche Brabante vyhral Francúz Thomas Voeckler (Team Europcar) časom 4:49:07 h. Bratia Saganovci mali smolu a preteky nedokončili.
Juraj Sagan na Giro Calabria a Paris Roubaix PR článok

Juraj Sagan na Giro Calabria a Paris Roubaix

Slovenský cyklista Juraj Sagan odštartoval už druhú sezónu v talianskom protíme Liquigas-Cannondale a napriek tomu, že je trochu v tieni slávnejšieho mladšieho brata Petra, s jeho výkonmi v uplynulej premiérovej sezóne na Apeninskom poloostrove je spokojnosť.
Saganovci končia sústredenie v Toskánsku

Saganovci končia sústredenie v Toskánsku

Bratia Peter a Juraj Saganovci skončia v nedeľu s kolegami z tímu Liquigas-Cannondale sústredenie v Toskánsku. Pre talianske zoskupenie je to posledná spoločná príprava. Od pondelka sa pretekári budú pripravovať už samostatne alebo v menších skupinách. Na jazdcov čakajú aj prvé štarty v sezóne. Peter Sagan sa premiérovo v roku 2012 predstaví na februárových pretekoch Okolo Kataru a na Okolo Ománu.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up