Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Kodan

MS Kodaň v slovenských farbách

MS Kodaň v slovenských farbách

Jeden z našich čitateľov, Dr. Šaling, nám zaslal do redakcie vyše 20 fotiek z majstrovstiev sveta v cyklistiky z Kodane. Aj keď už je skoro 2 týždne po funuse, nemohli sme s vami tieto fotky nezdieľať.
Titul pre Cavendisha, Sagan dvanásty

Titul pre Cavendisha, Sagan dvanásty

Brit Mark Cavendish sa stal v dánskej Kodani majstrom sveta v cestnej cyklistike. Dvadsaťšesťročný rodák z ostrova Man sa presadil v pretekoch mužov-elite s hromadným štartom na 266 km po dramatickej koncovke, v ktorej odsunul na striebornú priečku Austrálčana Matthewa Gossa. Bronz si vybojoval Nemec André Greipel. Doplnené o dojmy Petra Sagana a Velitsovcov
MS: Ženy, Juniori, Juniorky a Muži do 23 poznajú víťazov

MS: Ženy, Juniori, Juniorky a Muži do 23 poznajú víťazov

Francúz Pierre-Henri Lecuisinier sa stal v dánskom Rudersdale na predmestí Kodane novým majstrom sveta v cestnej cyklistike juniorov. V dramatickom finiši sobotňajších predpoludňajších pretekov odsunul na ďalšie pódiové priečky Belgičana Martijna Degreveho a Holanďana Stevena Lammertinka. Osemnásťročný talent Lecuisinier potvrdil úlohu jedného z favoritov, tento rok vyhral už aj majstrovstvá Európy.
MS: V časovke triumf Nemca Martina, Jurčo 38.

MS: V časovke triumf Nemca Martina, Jurčo 38.

Nemec Tony Martin sa v stredu stal časovkovým majstrom sveta v cestnej cyklistike, keď najrýchlejšie zdolal trať dlhú 46,4 km. "Už v posledných kilometroch som cítil, že zvíťazím. Je to fantastický pocit, veľmi sa teším," povedal čerstvý šampión v prvej reakcii pre Eurosport. Na druhej priečke skončil Brit Bradley Wiggins, ktorý zaostal za Martinom o 1:15 min.
MS: V utorok tituly pre Arndtovú a Wurtz Schmidta

MS: V utorok tituly pre Arndtovú a Wurtz Schmidta

Nemka Judith Arndtová si druhýkrát v kariére vybojovala dúhový dres majsterky sveta v cestnej cyklistike. V utorok zvíťazila v časovke žien na 27,8 km na svetovom šampionáte v Kodani a pridala ďalší úspech k zlatu z pretekov s hromadným štartom na MS 2004. Tridsaťpäťročná Arndtová triumfovala s náskokom 21 sekúnd pred Lindou Melanie Villumsenovou z Nového Zélandu. Bronz si vybojovala obhajkyňa prvenstva Emma Pooleyová z Veľkej Británie.
MS: Titul pre favorizovaného Durbridgea, Schwabik 62.

MS: Titul pre favorizovaného Durbridgea, Schwabik 62.

Austrálčan Luke Durbridge potvrdil úlohu najväčšieho favorita a stal sa v dánskej Kodani majstrom sveta v cyklistickej časovke mužov do 23 rokov. Trať dlhú 35,2 km v centre Kodane zvládol za 42:47 min a triumfoval s 35-sekundovým náskokom pred domácim cyklistom Rasmusom Christianom Quaadem. + Čistiace auto vygumovalo cieľovú čiaru
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up