Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Lance Armstrong

Armstrong končí kariéru, tentoraz definitívne

Armstrong končí kariéru, tentoraz definitívne

Americký cyklista Lance Armstrong opäť končí kariéru, tentoraz definitívne. Podľa 39-ročného Texasana, ktorý prešiel sedemkrát cieľom poslednej etapy na Tour de France ako celkový víťaz, by už nemali existovať žiadne zadné vrátka na návrat. Posledným súťažným podujatím jeho kariéry bola austrálska Tour Down Under, kde skončil na konečnej 67. priečke. "Vo všetkom však platí nikdy nehovor nikdy," zasmial sa v rozhovore pre AP Armstrong a doplnil: "Len si, samozrejme, robím žarty."
Sports Illustrated útočí na Armstronga

Sports Illustrated útočí na Armstronga

Sedemnásobný víťaz cyklistickej Tour de France Lance Armstrong využíval služby talianskeho lekára Micheleho Ferrariho aj po roku 2004, v minulosti užil zakázanú látku HemAssist a viacerých svojich bývalých tímových kolegov priviedol k dopingu. To je ďalšia spŕška obvinení, ktoré v utorok zverejnil na svojej internetovej stránke časopis Sports Illustrated odvolávajúci sa na nemenované zdroje.
Armstronga netrápia obvinenia, ale zlé meno športu

Armstronga netrápia obvinenia, ale zlé meno športu

Reputácia cyklistiky získava na váhe so stúpajúcou prísnosťou športu voči dopingu. Myslí si to sedemnásobný víťaz Tour de France Lance Armstrong, hoci sám čelí obvineniam, že svoje úspechy nedosiahol čistým spôsobom. Američan priznal, že cyklistika má veľa pozitívnych prípadov, ale dodal, že keby rovnako zodpovedne pristupovali k testovaniu ostatné športové odvetvia, dopadli by rovnako.
Triatlonové preteky na N. Zélande bez Armstronga

Triatlonové preteky na N. Zélande bez Armstronga

Slávny americký cyklista Lance Armstrong odriekol svoju účasť na januárovom multišportovom podujatí na Novom Zélande, kde mal znovu začať svoju triatlonovú kariéru. Sedemnásobný víťaz prestížnych pretekov Tour de France sa mal 29. januára predstaviť v triatlonovom šprinte v Rotorue.
Najlepší z najlepších

Najlepší z najlepších

Medzi priaznivcami cyklistiky sú neustále prekáračky, kto bol najlepším cyklistom. Veľa priaznivcov by dalo ruku do ohňa za Lance Armstronga. Dosiahol, čo sa nikomu inému nepodarilo, vyhral 7 krát Tour de France a ešte k tomu bez prerušenia. Naozaj obdivuhodný výkon, ktorý bude ťažké vyrovnať, nie to ešte prekonať.
Armstrongove najťažšie preteky - maratón v New Yorku

Armstrongove najťažšie preteky - maratón v New Yorku

Medzi 38 368 bežcami na trati maratónu v New Yorku nechýbal ani legendárny cyklista Lance Armstrong. Napokon sedemnásobný víťaz Tour de France svoj cieľ aj napriek fyzickej únave splnil a časom 2:59:36 h pokoril trojhodinovú bariéru. Kým v cyklistike chcel byť Armstrong vždy čo najvyššie, v maratóne také plány nemal. V cieli ho napokon klasifikovali na 869. mieste. V záverečných metroch mal skvelú podporu publika a bolo vidno, že mu maratón dal riadne zabrať.
Na francúzskom trhu ďalšia kniha obviňujúca Armstronga

Na francúzskom trhu ďalšia kniha obviňujúca Armstronga

Dopingové obvinenia na adresu sedemnásobného víťaza cyklistických pretekov Tour de France Lanca Armstronga nadobudli novú intenzitu. Opäť sa o to postarala autorská dvojica Pierre Ballester a David Walsh, ktorá vyšla na európsky trh so svojou druhou knihou venovanou kariére amerického cyklistu.
Dopoval Armstrong? (doplnené)

Dopoval Armstrong? (doplnené)

Sedemnásobný víťaz cyklistických pretekov Tour de France Lance Armstrong sa podľa informácií francúzskeho športového denníka L'Equipe dopracoval k svojmu prvému triumfu na prestížnych pretekoch v roku 1999 aj zásluhou látky EPO, hormónu zvyšujúceho vytrvalostné schopnosti organizmu. L´Equipe na úvodnej stránke v palcovom titulku tvrdí, že "Armstrong klame", lebo testy vo francúzskych laboratóriách odhalili použitie zakázanej podpornej látky EPO v zmrazených vzorkách moču, ktoré boli odobraté americkému cyklistovi v roku 1999. Stopy po erytropoetíne objavili pracovníci laboratórií v Chatenay-Malabry v šiestich rôznych močových odberoch Lanca Armstronga z celkového počtu dvanástich pozitívnych prípadov v tom roku. doplnené 6.9
Armstrongova ďalšia kariéra: politická?

Armstrongova ďalšia kariéra: politická?

Fenomén cestnej cyklistiky posledných rokov, Lance Armstrong, po rekordnom siedmom víťazstve na Tour de France oznámil koniec svojej profesionálnej cyklistickej kariéry. V médiách sa už stihli objaviť informácie o jeho politických ambíciách a inklinácii k republikánskej strane, ktorú zastupuje jeho priateľ, prezident Bush...
Tour de France - 21.etapa a zhrnutie.

Tour de France - 21.etapa a zhrnutie.

Víťazom 92. ročníka cyklistických pretekov Tour de France sa stal Američan Lance Armstrong. Siedmym triumfom v rade na francúzskych cestách 33-ročný Texasan prepísal históriu najslávnejších a najnáročnejších etapových pretekov sveta, keď v tabuľke viacnásobných víťazov má pred štvoricou cyklistov s piatimi triumfami: Francúzov Anquetila a Hinaulta, Belgičana Merckxa a Španiela Induraina už náskok dvoch prvenstiev. Siedmy triumf bol pre Armstronga posledným, keďže 92. ročník Tour de France bol jeho záverečnými pretekmi v rade.
Armstrong víťazom TOUR de FRANCE

Armstrong víťazom TOUR de FRANCE

Niekoľko postrehov z Tour a kompletné výsledky + konečný držitelia "vzácnych" dresov.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up