Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Majstrovstva Europy

Učeň zdolal Polca na MSR v zjazde

Učeň zdolal Polca na MSR v zjazde

Majstrom Slovenska v zjazde horských cyklistov sa v nedeľu v stredisku Kubínska hoľa stal trochu prekvapujúco Lukáš Učeň. Ten v kategórii elite zdolal dlhoročného slovenského suveréna v zjazde Filipa Polca, ktorý za víťazom zaostal o 8 stotín sekundy. Medzi ženami si titul majsterky SR vyjazdila Katarína Janečková-Šišková.
Poznáme kalendár svetového pohára MTB 2013

Poznáme kalendár svetového pohára MTB 2013

Budúcoročné majstrovstvá sveta v horskej cyklistike (cross country, šprint, zjazd, fourcross) sa na prelome augusta a septembra uskutočnia v juhoafrickom Pietermaritzburgu. Informuje o tom Medzinárodná cyklistická únia (UCI) na svojom oficiálnom webe. Svetový šampionát v cross country maratóne bude hostiť rakúsky Kirchberg, majstrovstvá Európy v cross country v druhej polovici júna švajčiarsky Bern.
Majstrovstvá Európy MTB XCM, Jablonné v Podještědí 17.6.2012 PR článok

Majstrovstvá Európy MTB XCM, Jablonné v Podještědí 17.6.2012

Na Majstrovstvách Európy v maratóne sa zo Slovenska zúčastnili dvaja pretekári: Michal Lami v
kategórii Elite men a František Lami v kategórii men U23.
ME v maratóne pre Hynka a Sundstedtovú

ME v maratóne pre Hynka a Sundstedtovú

Majstrami Európy v cross country maratóne horských cyklistov sa v nedeľu v okolí severočeskej obce Jablonné v Podještědí sa stali domáci pretekár Kristián Hynek a Fínka Pia Sundstedtová. Slovensko v kategórii mužov zastupovala dvojica bratov Lamiovcov. Starší Michal skončil na 46. mieste, mladšieho Františka klasifikovali na 47. pozícii.
ME XC Moskva: Tituly do Nemecka a Nórska

ME XC Moskva: Tituly do Nemecka a Nórska

Slovenská reprezentantka Janka Števková skončila v nedeľňajších pretekoch žien - elite na majstrovstvách Európy v cross country horských cyklistov v Moskve na 16. mieste. Prvenstvo si vybojovala Gunn Rita Dahleová-Flesjaová z Nórska pred Esther Süssovou zo Švajčiarska. V mužskej kategórii triumfoval Nemec Moritz Milatz tesne pred Sergiom Mantenconom Gutiérrezom zo Španielska.
ME Mosvka: Bebčák na 36. mieste, triumf Čecha Cinka

ME Mosvka: Bebčák na 36. mieste, triumf Čecha Cinka

Slovenský reprezentant Jozef Bebčák skončil v sobotňajších pretekoch mužov do 23 rokov na majstrovstvách Európy v cross country horských cyklistov v Moskve na 36. mieste. Prvenstvo si vybojoval Ondřej Cink z Česka pred Michielom van der Heijdenom z Holandska. V ženskej kategórii do 23 rokov triumfovala Švajčiarka Jolanda Neffová pred Paulou Goryckou z Poľska.
ME XC: V piatok zlato do Francúzska a Švédska

ME XC: V piatok zlato do Francúzska a Švédska

Víťazmi piatkových súťaží v juniorských kategóriách na majstrovstvách Európy v cross country horských cyklistov v Moskve sa stali Francúz Romain Seigle a Švédka Jenny Rissvedsová. Seigle triumfoval pred svojím krajanom Titouanom Carodom, tretí skončil Andri Frischknecht zo Švajčiarska.
Michal Tomčo 18. na ME v Bikrose PR článok

Michal Tomčo 18. na ME v Bikrose

Michal Tomčo – slovenský juniorsky reprezentant v bikrose sa počas uplynulého víkendu zúčastnil vo francúzskom Orleans, záverečných dvoch kôl Majstrovstiev Európy pre rok 2012, kde si vybojoval celkové 18. miesto v rámci seriálu ME. Celkovo bolo klasifikovaných 40 pretekárov, ktorí splnili kritériá pre celkové hodnotenie. 12kolových Majstrovstiev Európy pre rok 2012 sa spolu zúčastnilo 125 pretekárov z 23 krajín.
Dohňany najlepším organizátorom ME za rok 2011

Dohňany najlepším organizátorom ME za rok 2011

Európska cyklistická únia (UEC) udelila na svojom kongrese v španielskom meste Segovia cyklistickému klubu EPIC Dohňany prestížnu cenu "Najlepší organizátor európskeho šampionátu v roku 2011". Toto ocenenie pre dedinku s necelými 2000 obyvateľmi neďaleko Púchova vyvstalo na základe hodnotenia Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) a spomenutej UEC.
Šprintérske tituly pre Sireaua a Šulikovú

Šprintérske tituly pre Sireaua a Šulikovú

Slovenka Alžbeta Pavlendová figuruje po úvodných troch disciplínach omnia na majstrovstvách Európy v dráhovej cyklistike na 15. mieste. V sobotu sa udeľovali medaily v šprintoch. V mužskej kategórii si zlato vybojoval Kévin Sireau z Francúzska, medzi ženami sa presadila Ľubov Šuliková z Ukrajina
Pavlendová trinásta v bodovacích pretekoch

Pavlendová trinásta v bodovacích pretekoch

Slovenská reprezentantka Alžbeta Pavlendová obsadila 13. miesto v bodovacích pretekoch na 25 km na majstrovstvách Európy v dráhovej cyklistike v holandskom Apeldoorne. V desiatich bodovaných šprintoch získala 21-ročná Pavlendová 2 body. Z titulu sa tešila Ruska Jevgenija Romaňutová. Počas piatkového úvodného dňa bola najúspešnejšou krajinou Veľká Británia, ktorej dráhari získali tri tituly. Britky sa presadili v tímovom šprinte i stíhacích pretekoch družstiev, v tejto disciplíne ich napodobnili aj ich krajania.
MTBO: Slovenskí muži v štafete 15., ženy 7., český double

MTBO: Slovenskí muži v štafete 15., ženy 7., český double

Slovenským reprezentačným výberom sa v stredajších štafetových pretekoch na európskom šampionáte v orientačnej cyklistike príliš nedarilo. Mužská zostava v zložení Pavol Paprička, Tomáš Haničák a Matúš Trnovec obsadila 15. pozíciu. Ženské trio Daniela Trnovcová, Stanislava Fajtová a Hana Bajtošová klasifikovali na konečnej 7. priečke. V oboch prípadoch uspeli české družstvá pred ruskými.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up