Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Majstrovstva Sveta

Pavlendová nedokončila omnium, skončila 17.

Pavlendová nedokončila omnium, skončila 17.

Slovenská reprezentantka v dráhovej cyklistike Alžbeta Pavlendová obsadila v omniu na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku konečné 17. miesto. Dvadsaťtriročná Slovenka síce neabsolvovala celú súťaž, ale napokon ju klasifikovali na poslednej priečke. Po štvrtej disciplíne, nedeľňajšej prvej - individuálnej stíhačke - z pretekov odstúpila. Najvšestrannejšou cyklistkou súčasnosti je Američanka Sarah Hammerová.
V bodovacích pretekoch titul pre Češku Macháčovú

V bodovacích pretekoch titul pre Češku Macháčovú

Slovenská dráhová cyklistka Alžbeta Pavlendová je po úvodných troch disciplínach viacbojárskeho omnia na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku na 17. mieste. Slovenka skončila v letmom kole i bodovacích pretekoch na 16. mieste, vo vyraďovacích pretekoch bola trinásta.
Pavlendová skončila v scratchi na 8. mieste

Pavlendová skončila v scratchi na 8. mieste

Slovenská reprezentantka v dráhovej cyklistike Alžbeta Pavlendová obsadila 8. miesto v disciplíne scratch na MS v bieloruskom Minsku. Pre 23-ročnú Slovenku je to najlepší výsledok kariéry na svetových šampionátoch.
Zlato v tímovom šprinte putuje do Nemecka

Zlato v tímovom šprinte putuje do Nemecka

Reprezentanti Nemecka v dráhovej cyklistike Rene Enders, Stefan Botticher a Maximilian Levy sa stali v bieloruskom Minsku majstrami sveta v tímovom šprinte. Na šampionáte zdolali vo finále tím Nového Zélandu. Nemci dosiahli v súboji o zlato čas 43,495 s, družstvo z Oceánie bolo o 49 tisícin sekundy pomalšie. Bronz si vybojovali Francúzi. Zlato v scratchi patrí Írovi Martynovi Irvinovi.
Pervis sa dočkal prvého zlata

Pervis sa dočkal prvého zlata

Francúz Francois Pervis sa stal majstrom sveta v súťaži na 1 km s pevným štartom na svetovom šampionáte v bieloruskom Minsku. Dvadsaťosemročný francúzsky reprezentant ukončil dlhé čakanie na najcennejší kov z MS v tejto disciplíne, keď v minulosti získal štyrikrát bronz a raz striebro. Pervis triumfoval pred Simonom van Velthoovenom z Nového Zélandu. V stíhacích pretekoch jednotlivkýň triumfovala Američanka Sarah Hammerová pred dvojicou Austrálčaniek.
Na MS do talianskeho Cogne trio Slovákov

Na MS do talianskeho Cogne trio Slovákov

Na budúcotýždňových majstrovstvách sveta v zimnom triatlone (krosový beh - horská cyklistika - beh na lyžiach) v talianskom lyžiarskom stredisku Cogne vo Val D´aosta približne 150 km severne od Turína bude Slovensko reprezentovať trio Tomáš Jurkovič (muži - elite), Radka Suchá a Tatiana Vančová (obe juniorky). Definitívnu nomináciu zverejnila oficiálna stránka Slovenskej triatlonovej únie (STÚ). Vo výprave budú aj ďalší traja pretekári, ktorí nastúpia v jednotlivých vekových kategóriách.
UCI chce ďalšie tri disciplíny na OH

UCI chce ďalšie tri disciplíny na OH

Majstrovstvá sveta v horskej cyklistike sa v roku 2014 uskutočnia v nórskych mestách Lillehammer a Hafjell. Rozhodla o tom komisia manažmentu Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) na zasadnutí v americkom Louisville.
Nijs má druhý titul, v Louisville 3 zlaté pre Holandsko

Nijs má druhý titul, v Louisville 3 zlaté pre Holandsko

Belgičan Sven Nijs sa stal druhýkrát v kariére majstrom sveta v cyklokrose. Tridsaťšesťročný "Kanibal z Baalu" zdolal v záverečnom kole pretekov mužov-elite na šampionáte v americkom Louisville krajana Klaasa Vantornouta a po roku 2005 sa opäť tešil z dúhového dresu šampióna.
MS v cyklokrose Louisville - online!

MS v cyklokrose Louisville - online!

Sledujte prebiehajúce majstrovstvá sveta v cyklokrose v americkom Louisville.

Program:

  • 9:30 (15:30 SEČ) - štart juniori

  • 11:00 (17:00 SEČ) - štart ženy Elite

  • 12:30 (18:30 SEČ) - štart U23

  • 14:30 (20:30 SEČ) - štart muži Elite
  • Hroziace záplavy prinútili organizátorov zmeniť program

    Hroziace záplavy prinútili organizátorov zmeniť program

    Organizátori víkendových majstrovstiev sveta v cyklokrose v americkom Louisville pre vysoké riziko záplav zmenili časový program a šampionát zredukovali z dvoch dní na jeden. Všetky preteky sa uskutočnia už v sobotu. Zmena nastala po piatkovom popoludňajšom stretnutí zástupcov organizačného výboru, miestnych autorít a Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). Medailové ceremoniály sa neuskutočnia bezprostredne po skončení súťaží, ale až po záverečných pretekoch dňa.

    Slovensko budú zastupovať Metlička a Dvorščík

    Slovensko budú zastupovať Metlička a Dvorščík

    Slovensko bude na víkendových majstrovstvách sveta v cyklokrose v americkom Louisville (2. a 3. februára) reprezentovať z pretekárov iba Václav Metlička. Ďalší slovenskí zástupcovia vzhľadom na vysoké finančné náklady necestovali do Kentucky. Metlička sa predstaví na vlastné náklady, štartovať bude v nedeľňajších pretekoch elite mužov. Okrem Václava Metličku bude Slovensko zastupovať aj Milan Dvorščík, ktorý je členom rozhodcovského zboru.

    Okolo sveta na bicykli - Karol Voltemár

    Okolo sveta na bicykli - Karol Voltemár

    "Bicykel je prostriedok, ktorý mi umožňuje zažívať slobodu", slová Karola Voltemára, cykloturistu a dobrodruha, ktorý finišuje svoje prípravy na niekoľkoročnú sólo cestu okolo sveta. MTBiker vám prináša jedinečný rozhovor v ktorom sa dozviete viac o vybavení, plánoch cesty ale aj vzniku cesty samotnej.
    Formulár sa odosiela
    keyboard_arrow_up