Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Majstrovstva Sveta

Slovenky v krasojazde štvoríc skončili štvrté

Slovenky v krasojazde štvoríc skončili štvrté

Slovenské reprezentantky obsadili v krasojazde štvoríc na majstrovstvách sveta v sálovej cyklistike v nemeckom Aschaffenburgu 6. miesto. Kvarteto Alica Vinczeová, Dóra Szabóová, Eszter Bagitová a Mercedes Szederová dostalo za svoju zostavu 130,20 bodu. Z titulu sa tešili nemecké krasojazdkyne. Slovensko v ďalších disciplínach na tohtoročných MS v Aschaffenburgu nemalo zastúpenie.

Varga sa stal majstrom sveta, zlato aj pre Kuriačkovú

Varga sa stal majstrom sveta, zlato aj pre Kuriačkovú

Slovenský reprezentant Richard Varga sa stal druhýkrát v kariére majstrom sveta v akvatlone. V novozélandskom Aucklande triumfoval na trati s objemami 1 km plávanie a 5 km beh s náskokom 1 minúty a 1 sekundy pred Britom Richardom Stannardom, bronz získal Srb Ognjen Stojanovič (+1:39). Varga bol svetovým šampiónom už aj v roku 2010. O ďalšie zlato sa pre Slovensko postarala juniorka Ivana Kuriačková.

Zlato pre Belgičana Gilberta, P. Sagan na 14. mieste

Zlato pre Belgičana Gilberta, P. Sagan na 14. mieste

Majstrom sveta v cestnej cyklistike sa v individuálnej súťaži mužov stal v Holandsku Philippe Gilbert z Belgicka. Striebro si vyjazdil Nór Edvald Boasson Hagen, bronz putuje do Španielska zásluhou Alejandra Valverdeho. Gilbert sa necelé dva kilometre pred cieľom rozhodol pre samostatný únik, ktorý sa mu podarilo doviesť až do víťazného konca. Až do samotného záveru sa ne popredných pozíciách pohyboval aj Slovák Peter Sagan, ktorý napokon prišiel do cieľa 267 km dlhých pretekov na 14. mieste z päťsekundovým odstupom na víťaza. Štart nedeľňajších pretekov bol v Maastrichte, cieľ vo Valkenburgu. Peter Velits, Martin Velits, Juraj Sagan a Maroš Kováč preteky nedokončili.

P. Sagan sa cíti psychicky lepšie ako vlani v Kodani

P. Sagan sa cíti psychicky lepšie ako vlani v Kodani

(od vyslaného redaktora Petra Pašutha) - Slovenských cyklistov čaká posledný vrchol tejto sezóny. Šestica Peter Sagan, Peter Velits, Martin Velits, Juraj Sagan, Maroš Kováč a Matej Jurčo sa postaví v nedeľu na štart pretekov elite-mužov na 267 km na majstrovstvách sveta v holandskej provincii Limburg. Veľké nádeje sa vkladajú najmä do Petra Sagana, ktorý bude patriť medzi favoritov pretekov.
Peter Velits sa nepasuje do pozície lídra

Peter Velits sa nepasuje do pozície lídra

(od vyslaného redaktora Petra Pašutha) - Slovenský reprezentant v cyklistike Peter Velits sa necíti pred štartom nedeľňajších pretekov s hromadným štartom na 267 km na majstrovstvách sveta v okolí holandského Valkenburgu ako jeden z ašpirantov na popredné umiestnenie. Pred svetovým šampionátom v provincii Limburg sa špeciálne pripravoval najmä na časovky. V prvej - tímovej - sa stal s kolegami z Omega Pharma-QuickStep majstrom sveta, v druhej - jednotlivcov - zažil sklamanie a skončil na 34. mieste.

Juniorský titul získala Garnerová

Juniorský titul získala Garnerová

Britka Lucy Garnerová sa stala v holandskom Valkenburgu juniorskou majsterkou sveta v cestnej cyklistike. Po 80,5 km sa presadila v špurte vedúcej 21-člennej skupiny pred Nórkou Eline Brustadovou a a Taliankou Anna Zitou Mariou Strickerovou.

Slováci sa v elite pokúsia o dobré umiestnenie

Slováci sa v elite pokúsia o dobré umiestnenie

Vrcholom svetového šampionátu v cestnej cyklistike v holandskej provincii Limburg budú nedeľňajšie preteky elite s hromadným štartom na 261 km. Na štart v Maastrichte sa postaví aj šestica slovenských cyklistov Peter Sagan, Peter Velits, Martin Velits, Juraj Sagan, Maroš Kováč a Matej Jurčo. Cyklistov v pelotóne čaká náročná porcia 261 km.
T. Martin víťazom časovky, M. Jurčo 30., P. Velits 34.

T. Martin víťazom časovky, M. Jurčo 30., P. Velits 34.

Nemec Tony Martin obhájil v holandskej provincii Limburg titul majstra sveta v cyklistickej časovke. Na 45,7 km dlhej trati medzi Heerlenom a Valkenburgom dosiahol čas 58:38,76 min. S náskokom 5 sekúnd zdolal Američana Taylora Phinneyho, tretiu priečku obsadil Bielorus Vasil Kirijenka, ktorý zaostal o 1:44 min. Časovka vyšla zo slovenských zástupcov lepšie Matejovi Jurčovi, ktorý skončil na 30. mieste s takmer štvorminútovým mankom na víťaza. Nedarilo sa čerstvému majstrovi sveta v časovke družstiev Petrovi Velitsovi. Tímový kolega Martina z Omega Pharma-QuickStep obsadil až 34. post (+4:07,06 min).
Arndtová obhájila časovkársky titul

Arndtová obhájila časovkársky titul

Nemka Judith Arndtová obhájila v holandskom Valkenburgu titul majsterky sveta v cyklistickej časovke. Druhý dúhový dres v rade získala po víťazstve na 24,1 km trati po cestách provincie Limburg o 34 sekúnd pred Američankou Evelyn Stevensonovou. Bronz si vybojovala Linda Melanie Villumsenová z Nového Zélandu. Arndtová bola pred vyše mesiacom na olympijských hrách v Londýne v časovke strieborná za Američankou Kristin Armstrongovou. Celkovo je to jej tretí triumf na majstrovstvách sveta v kariére, v roku 2004 vyhrala preteky s hromadným štartom. Slovensko nemalo v ženskej časovke zastúpenie. Druhýkrát na MS v kariére štartovala česká rýchlokorčuliarka Martina Sáblíková. Dvojnásobná olympijská víťazka napokon skončila na 9. mieste a v porovnaní s vlaňajškom sa výrazne zlepšila.

Titul v časovke junioriek získala Barkerová

Titul v časovke junioriek získala Barkerová

Britská cyklistka Elinor Barkerová sa stala juniorskou majsterkou sveta v časovke. V holandskej provincii Limburg triumfovala na 15,6 km dlhej trati do Valkenburgu pred Dánkou Cecile Uttrup Ludwigovou a Holanďankou Demi De Jongovou. Slovensko nemalo zastúpenie.

Svendsen juniorským šampiónom, Daško 34.

Svendsen juniorským šampiónom, Daško 34.

Nór Oskar Svendsen sa stal juniorským majstrom sveta v časovke cestných cyklistov. Trať dlhú 26,6 km v holandskej provincii Limburg medzi Landgraafom a Valkenburgom zvládol za 35:34 min a o 7 sekúnd zdolal Slovinca Mateja Mohoriča. Bronz si vybojoval Nemec Maximilian Schachmann. Slovenský reprezentant Mário Daško obsadil 34. miesto, za novým šampiónom zaostal o 1:45 min.

Bez prvého titulu by P. Velits súčasný možno nemal

Bez prvého titulu by P. Velits súčasný možno nemal

Cyklista Peter Velits sa druhýkrát v kariére stal majstrom sveta, k titulu z pretekov s hromadným štartom jazdcov do 23 rokov zo Stuttgartu 2007 pridal v nedeľu s kolegami z Omega Pharma-QuickStep druhý v časovke družstiev.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up