Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Majstrovstva Sveta

MS: Ženy, Juniori, Juniorky a Muži do 23 poznajú víťazov

MS: Ženy, Juniori, Juniorky a Muži do 23 poznajú víťazov

Francúz Pierre-Henri Lecuisinier sa stal v dánskom Rudersdale na predmestí Kodane novým majstrom sveta v cestnej cyklistike juniorov. V dramatickom finiši sobotňajších predpoludňajších pretekov odsunul na ďalšie pódiové priečky Belgičana Martijna Degreveho a Holanďana Stevena Lammertinka. Osemnásťročný talent Lecuisinier potvrdil úlohu jedného z favoritov, tento rok vyhral už aj majstrovstvá Európy.
Velitsovci pôjdu pre Sagana, cieľom úspech

Velitsovci pôjdu pre Sagana, cieľom úspech

Po štvrtkovom dni voľna pokračuje svetový šampionát v cestnej cyklistike v Kodani od piatka pretekmi s hromadným štartom. Po kategóriách nádejí a žien príde v nedeľu na rad vrchol celých majstrovstiev sveta - preteky mužov - elite. Na cyklistov čaká takmer rovinatý štrnásťkilometrový okruh, ktorý absolvujú sedemnásťkrát.
MS: V časovke triumf Nemca Martina, Jurčo 38.

MS: V časovke triumf Nemca Martina, Jurčo 38.

Nemec Tony Martin sa v stredu stal časovkovým majstrom sveta v cestnej cyklistike, keď najrýchlejšie zdolal trať dlhú 46,4 km. "Už v posledných kilometroch som cítil, že zvíťazím. Je to fantastický pocit, veľmi sa teším," povedal čerstvý šampión v prvej reakcii pre Eurosport. Na druhej priečke skončil Brit Bradley Wiggins, ktorý zaostal za Martinom o 1:15 min.
MS: V utorok tituly pre Arndtovú a Wurtz Schmidta

MS: V utorok tituly pre Arndtovú a Wurtz Schmidta

Nemka Judith Arndtová si druhýkrát v kariére vybojovala dúhový dres majsterky sveta v cestnej cyklistike. V utorok zvíťazila v časovke žien na 27,8 km na svetovom šampionáte v Kodani a pridala ďalší úspech k zlatu z pretekov s hromadným štartom na MS 2004. Tridsaťpäťročná Arndtová triumfovala s náskokom 21 sekúnd pred Lindou Melanie Villumsenovou z Nového Zélandu. Bronz si vybojovala obhajkyňa prvenstva Emma Pooleyová z Veľkej Británie.
MS: Titul pre favorizovaného Durbridgea, Schwabik 62.

MS: Titul pre favorizovaného Durbridgea, Schwabik 62.

Austrálčan Luke Durbridge potvrdil úlohu najväčšieho favorita a stal sa v dánskej Kodani majstrom sveta v cyklistickej časovke mužov do 23 rokov. Trať dlhú 35,2 km v centre Kodane zvládol za 42:47 min a triumfoval s 35-sekundovým náskokom pred domácim cyklistom Rasmusom Christianom Quaadem. + Čistiace auto vygumovalo cieľovú čiaru
Od pondelka o 10 svetových titulov v Kodani

Od pondelka o 10 svetových titulov v Kodani

Pozornosť cyklistického sveta sa od pondelka sústredí do dánskej Kodane, kde sa uskutočnia majstrovstvá sveta. Medzinárodná cyklistická únia (UCI) rozhodla, že na jednom mieste sa uskutočnia boje o majstrovské tituly vo všetkých kategóriách a program šampionátu sa tak natiahol do celého týždňa. Od pondelka do stredy je na programe časovkárska časť, od piatka do nedele sa potom bude bojovať o medaily v pretekoch s hromadným štartom.
Tri medaily pre Slovensko na MS v cyklistike

Tri medaily pre Slovensko na MS v cyklistike

Slovenskí zdravotne postihnutí cyklisti si na svetovom šampionáte v dánskom mestečku Roskilde necelých 40 km západne od Kodane vybojovali tri vzácne kovy. Mimoriadne príjemne prekvapila mladá nádejná cyklistka Simona Matičková v kategórii WT1, ktorá pri svojej premiére na MS skončila v časovke strieborná a v cestných pretekoch s hromadným štartom bronzová.
MS DH: Triumf Harta v zjazde, Laktiš 74.

MS DH: Triumf Harta v zjazde, Laktiš 74.

Majstrom sveta v zjazde v horskej cyklistike sa v nedeľu vo švajčiarskom stredisku Champéry stal iba 20-ročný jazdec z Veľkej Británie Danny Hart. Zo slovenských pretekárov obsadil v elitnej kategórii mužov 74. priečku Matej Laktiš, ktorý mal na Harta stratu takmer dvoch minút.
Pendrelová a Kulhavý majstrami sveta v XC

Pendrelová a Kulhavý majstrami sveta v XC

Kanaďanka Catharine Pendrelová potvrdila úlohu jednej z favoritiek a vo francúzskom Champéry sa stala majsterkou sveta v horskej cyklistike v disciplíne cross-country. Je to najväčší úspech jej kariéry. Pendrelová o 28 sekúnd zdolala Maju Wloszczowskú z Poľska, tretia finišovala Talianka Eva Lechnerová.
Peško dvanásty v 4X, Prokop majstrom

Peško dvanásty v 4X, Prokop majstrom

Slovenský reprezentant Marek Peško obsadil vo fourcrosse na majstrovstvách sveta v horskej cyklistike vo francúzskom Champéry konečné 12. miesto. Ďalší slovenský zástupca Filip Polc skončil 22. Majstrom sveta v zjazdárskej disciplíne sa stal Čech Michal Prokop.
MTBO: Na záver Bajtošovej 5. miesto v šprinte

MTBO: Na záver Bajtošovej 5. miesto v šprinte

V pretekoch v šprinte na záver majstrovstiev sveta v orientačnej cyklistike v okolí talianskych miest Vicenza a Veneto, ktoré boli aj súčasťou Svetového pohára, bola opäť najúspešnejšia spomedzi deviatich slovenských reprezentantov Hana Bajtošová. Tá vo svojej najsilnejšej disciplíne (v šprinte je dvojnásobnou majsterkou sveta z rokov 2008 a 2009 - pozn.) v mimoriadne vyrovnaných pretekoch obsadila 5. miesto, keď na zlato jej chýbalo 13 a na medailu 6 sekúnd.
MTBO: V štafetách bronz pre Slovenky

MTBO: V štafetách bronz pre Slovenky

Historickým úspechom slovenského ženského družstva sa skončili preteky štafiet na majstrovstvách sveta v orientačnej cyklistike v okolí talianskych miest Vicenza a Veneto, ktoré sú aj súčasťou Svetového pohára.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up