Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Maraton

Fotogaléria z Fatranského MTB maratónu

Fotogaléria z Fatranského MTB maratónu

Fotogaléria z ďalšieho pokračovania Valašsko – povážskej MTB série. Ako je už tento rok zvykom, aj na Fatrane sťažilo podmienky počasie a okrem prevýšenia a dĺžky trate tak museli pretekári bojovať aj so zábalmi blata. S dlhou traťou sa najrýchlejšie popasovala maratónska stálica Karel Hartl z Českej republiky
Festival KitzAlpBike 2013 PR článok

Festival KitzAlpBike 2013

Propozície a informácie o blížiacom sa festivale KitzAlpBike.
Prvý ročník pretekov po Devínskej kobyle pritiahol takmer 400 cyklistov PR článok

Prvý ročník pretekov po Devínskej kobyle pritiahol takmer 400 cyklistov

Kaktus bike Bratislavský MTB maratón sú vytrvalostné preteky horských bicyklov po Malých Karpatoch v oblasti Devínskej Kobyly. Pre cyklistov boli pripravené tri trate – 70-ka s prevýšením 2320 metrov, 40-ka s prevýšením 1370 metrov a 20-ka s prevýšením 480 metrov.
Kaktus bike Bratislavský MTB maratón

Kaktus bike Bratislavský MTB maratón

Ísť či neísť? Túto otázku som si v uplynulom mesiaci položil niekoľko krát. Za účasť hovorila túžba spoznať overené trasy na Kobyle za jeden deň, proti boli nohy, ktoré od januára odjazdili len 130 km. Kde sú tie (študentské) časy, keď som danú porciu kilometrov zhltol hneď v prvý januárový týždeň. Nakoniec rozhodla vyššia moc, keď som sa týždeň pred pretekmi dozvedel, že som vyhral štartovné.
FC maratón Marikovskou dolinou 2013

FC maratón Marikovskou dolinou 2013

Majstrák je len jeden. Tento rok status pripadol na FC maratón v Maríkovej doline. Trať v dĺžke 64 km s prevýšením cca 1700m nie je zrovna z kategórie klasických maratónskych, no všemožne skloňované slová a singloch a náročnosti sľubovali dostatočný zážitok. Navyše sa opäť na víkend začína zmrákať a je teda jasné, že sa nudiť nebudeme...
 6. Ročník Oravského maratónu už čoskoro

6. Ročník Oravského maratónu už čoskoro

Už 6. Ročník Oravského maratónu privíta dúfam minimálne rovnaký počet pretekárov ako vlani, kedy sa na štart 3 rôznych tratí postavilo 530 pretekárov. Tak ako každý rok, aj teraz pripravili organizátori viacero prekvapení s cielom uspokojiť náročného slovenského cyklistu.
Fotogaléria z FC Maratónu Marikovskou dolinou

Fotogaléria z FC Maratónu Marikovskou dolinou

MTBiker vám prináša fotogalériu z FC Maratónu Marikovskou dolinou, ktorý bol tiež Slovenským pohárom XCM a zároveň majstrovstvami Slovenska XCM.
Rebecca Rusch Crushes the Kokopelli Trail Record

Rebecca Rusch Crushes the Kokopelli Trail Record

Viac ako 15 hodín a 142míl sólo jazdy, v snahe o prekonanie ženského rekordu na traily Kokopelli
Majstrovstvá Európy MTB XCM

Majstrovstvá Európy MTB XCM

V nedeľu 12. mája sa v nemeckom Singene uskutočnili majstrovstvá Európy v maratóne. Vzhľadom na skorý termín ich konania Slovensko reprezentovali len bratia Lamiovci.
KAKTUS BIKE Bratislavský MTB maratón 2013 PR článok

KAKTUS BIKE Bratislavský MTB maratón 2013

1. ročník vytrvalostných pretekov horských bicyklov v Malých Karpatoch v oblasti Devínska Kobyla. Preteky sa konajú pod záštitou župana Bratislavského kraja - Ing. Pavla Freša.
Maratón bude súčasťou série „Župný pohár Na bicykli deťom", séria pretekov v bratislavskom kraji, kde hlavnou cenou v tombole bude osobný automobil.
6. Oravský cyklomaratón PR článok

6. Oravský cyklomaratón

6. ročník vytrvalostného preteku horských bicyklov v oblasti Oravských kopcov. Maratón bude jedným z pretekov série SLOVAK XCM TOUR 2013, ktorá pozostáva zo 9-tich horských cyklomaratónov na Slovensku (www.cyklomaraton.sk).
Author Šela Maratón 2013

Author Šela Maratón 2013

Zvyky by sa mali dodržiavať. A medzi tie jarné patrí určite účasť na tradičnej Šele, ktorá so svojou traťou, zabezpečením a atmosférou patrí medzi to najlepšie u našich západných susedov. Spolu s tým sa však už začal rysovať zvyk ďalší a tým sú vrtochy počasia spojené s týmto dátumom. Tých 91km a 2100m opäť nebude zadarmo...
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up