Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Mark Cavendish

P. Velits už v najlepšej desiatke, Cavendishov triumf

P. Velits už v najlepšej desiatke, Cavendishov triumf

Brit Mark Cavendish z tímu HTC-Highroad sa stal víťazom 7. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Le Mans do Chateauroux a merala 218 km. Slovák Peter Velits pripravil v závere pozíciu pre Cavendisha a napokon skončil v hlavnom pelotóne na 40. mieste. V celkovom poradí sa rodák z Bratislavy s púchovským domicilom posunul po piatku už do najlepšej desiatky na 9. priečku s odstupom 13 sekúnd na Nóra Thora Hushovda.
Piata etapa pre Cavendisha, Hushovd stále v žltom

Piata etapa pre Cavendisha, Hushovd stále v žltom

Brit Mark Cavendish sa stal víťazom 5. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Carhaix do Cap Fréhel a merala 164,5 km. V hromadnom špurte pelotónu zdolal cyklista tímu HTC-Highroad Belgičana Philippa Gilberta, tretí finišoval Španiel José Joaquín Rojas Gil. V žltom tričku lídra pretekov zostal aj naďalej Nór Thor Hushovd, ktorý má pred Austrálčanom Cadelom Evansom minimálny jednosekundový náskok.
Náročná 15. etapa na Giro d'Italia pre Španiela Ituraldeho

Náročná 15. etapa na Giro d'Italia pre Španiela Ituraldeho

Španiel Mikel Nieve Ituralde sa stal víťazom nedeľňajšej 15. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá mala cieľ na kopci nad údolím Val di Fassa a merala 229 km. V záverečnom náročnom stúpaní do cieľa zdolal cyklista tímu Euskaltel-Euskadi o takmer dve minúty hrdinu etapy Taliana Stefana Garzelliho, ktorý v nedeľu vyhral dve vrchárske prémie. Tretie miesto obsadil v ružovom drese jazdiaci líder hodnotenia Španiel Alberto Contador, ktorý na víťaza stratil 1:51 min.
Cavendishov druhý tohtoročný triumf na Gire 2011

Cavendishov druhý tohtoročný triumf na Gire 2011

Brit Mark Cavendish sa stal víťazom 12. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Castelfidarda do Ravenny a merala 184 km. V špurte hlavného poľa zdolal jazdec tímu HTC-Highroad Talianov Davida Appollonia a Alessandra Petacchiho. Lídrom pretekov a držiteľom ružového dresu je aj naďalej Španiel Alberto Contador, ktorý má pred Konstantinom Sivcovom náskok 59 sekúnd. Tretí je zatiaľ Talian Vincenzo Nibali s odstupom 1:21 min.
Desiata etapa na Giro d´Italia pre Cavendisha

Desiata etapa na Giro d´Italia pre Cavendisha

Brit Mark Cavendish sa stal víťazom utorňajšej 10. etapy na cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá merala 159 km a viedla z Termoli do Terama. Vynikajúci šprintér v cieli triumfoval pred Španielom Franciscom Ventosom, ktorý ho pred etapou obvinil z podvádzania v nedeľňajšej 9. etape, tretí skončil Talian Alessandro Petacchi. Ružový dres lídra si udržal Španiel Alberto Contador.
Petacchi víťazom 2. etapy, Cavendish do ružového

Petacchi víťazom 2. etapy, Cavendish do ružového

Taliansky špecialista na záverečne špurty Alessandro Petacchi sa stal víťazom 2. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Alby do Parmy a merala 244 km. Cyklista tímu Lampre - ISD sa presadil v hromadnej koncovke pred Britom Markom Cavendishom a krajanom Manuelom Ballettim.
Cavendisha nechali jazdiť v plnej premávke

Cavendisha nechali jazdiť v plnej premávke

Britský cyklista Mark Cavendish má plné právo hnevať sa na austrálskych organizátorov pretekov Tour Down Under. Tí sa museli brániť už v stredu po sérii troch hromadných pádov na záverečných štyroch kilometroch 2. etapy z Tailem Bendu do Mannumu, do cieľa ktorej prišiel excelentný špurtér so zraneniami hlavy a iných častí tela. Vo štvrtok sa napriek pochybnostiam o jeho zdravotnom stave postavil na štart, ale na konci členitej 3. etapy z Unley do Stirlingu možno ľutoval, že tak spravil.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up