Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Navigacia

Rozšírenie ponuky od značky Lezyne – svetlá, gps či náradie PR článok

Rozšírenie ponuky od značky Lezyne – svetlá, gps či náradie

Okrem samotného bicykla je pre istý pôžitok z jazdy potrebné aj príslušenstvo. Náradie, svetlá, oprava defektov alebo cyklopočítače s GPS, ponúka americká značka Lezyne.
Lezyne Mega XL GPS - navigácia, ktorá zmení uhol vášho pohľadu PR článok

Lezyne Mega XL GPS - navigácia, ktorá zmení uhol vášho pohľadu

GPS navigácie určené pre bicykle, čím ďalej, tým viac vytláčajú klasické cyklopočítače. Nespočetné množstvo funkcií a možností nastavenia často predstavujú slušný rébus pre užívateľa. Toto však nie je prípad najnovšieho zariadenia od Lezyne.
Video: Ako zmerať správne obvod kolesa?

Video: Ako zmerať správne obvod kolesa?

Odlišujú sa výrazne vaše údaje v tachometri od údajov, ktoré vám nameralo GPS? Možnou príčinou môže byť nepresné nastavenie obvodu kolesa v tachometri.
GPS Art - využitie GPS aj pre zábavu

GPS Art - využitie GPS aj pre zábavu

Cyklistika je fenoménom. Vieme, že vznikla skonštruovaním bicykla niekedy v 19. storočí, ale už Leonardo da Vinci kreslil prvé samohyby podobné bicyklu. Hlavnou hybnou silou rozvoja cyklistiky bola vtedy doprava.
Unboxing: Garmin Edge 1030 - tu vám zrejme funkcie chýbať nebudú

Unboxing: Garmin Edge 1030 - tu vám zrejme funkcie chýbať nebudú

Vlajková loď od Garminu uspokojí každého náročného cyklistu, ktorý pozerá po najnovších technológiách a trendoch. Poďme sa bližšie pozrieť na to, čo sa skrýva v jeho balení...
Test: Lezyne Mini GPS - minimalistický a odolný tachometer

Test: Lezyne Mini GPS - minimalistický a odolný tachometer

Spoločnosť Lezyne bola založená v roku 2007 bývalým profi triatlonistom Mickim Kozuschkom. Ten stál aj pri zrode spoločnosti Truvativ, ktorú v roku 2004 predal Sramu. Sídlo Lezyne spolu s vývojovým centrom je v slnečnej Kalifornii a výroba, ako to býva v cyklo priemysle zvykom, je na Taiwane. Lezyne sa od svojho vzniku zaoberala hlavne výrobou vysokokvalitných cyklodoplnkov a náradia.
Ako zmapovať naše traily raz a pre vždy (a pre všetkých)?

Ako zmapovať naše traily raz a pre vždy (a pre všetkých)?

Poznáš zaujímavé traily v svojom okolí a chcel(a) by si objaviť ďalšie, či prípadne získať ďalšie informácie od niekoho, kto je na nich doma? Takéto funkcie, spolu s automatickou detekciou prejdených terénov a trailov nájdeš vo Výjazdoch. Avšak hlavne čo sa trailov týka, potrebujeme aj Tvoju pomoc pri mapovaní. V článku Ti ukážeme aké je to jednoduché a ako Tvoje cyklistické srdce môže zahriať fakt, že získané dáta si vďaka OpenStreetMap nenecháme len pre seba, ale poskytneme ich zbytku sveta na ďaľšie zaujímavé využitie.
Test: SmartMaps - Jazdenie v horskom teréne

Test: SmartMaps - Jazdenie v horskom teréne

„Kde som?“ „Kde mám teraz ísť?“ toto sa pýtam sám seba pomerne často, keď jazdím bicyklom po horách a objavujem nové zvážnice a miesta s krásnymi výhľadmi. Možno sa to časom zmení a vždy budem vedieť kde som. Dostal som možnosť vyskúšať platenú verziu máp – SmartMaps: GPS&Naviogation.
Mapy a aplikácie SmartMaps pre cyklistov PR článok

Mapy a aplikácie SmartMaps pre cyklistov

Nájsť si trasy späť keď zablúdite, cielene jazdiť podľa mapy a objavovať nové cesty v okolí, navigovať sa na dovolenke v neznámej krajine, porovnávať trasy s ostatnými bikermi alebo podľa mapy vyraziť na peší výlet. Plánovať trasu doma na PC, navigovať sa v aute alebo jazdenie s outdoorovou navigáciou na riadidlách. Kopec situácií, v ktorých Vám môžu pomôcť produkty SmartMaps.
Kde sa bikuje na Slovensku

Kde sa bikuje na Slovensku

Preskúmajte cesty a cestičky, po ktorých sa bikuje na Slovensku ale aj v zahraničí. Podľa stupňa zafarbenia je znázornená intenzita využívania jednotlivých úsekov. Je to jednoduchá ale hlavne zaujímavá online mapa, ktorá stojí za pozornosť.
Nový Garmin - Forerunner 305 - 4. časť

Nový Garmin - Forerunner 305 - 4. časť

(Pokračovanie 3. dielu). Počas môjho, zatiaľ iba dvojtýždňového testovania, som nestihol úplne dostatočne vyskúšať a otestovať všetky schopnosti Forerunnera a príslušenstva. Na základe
doterajších skúseností by som mu na škále od (najhoršie) 1 do 10 (najlepšie) dal známku okolo 9 za vlastnosti, 7 za organizáciu menu a ovládanie a s privretím očí 3 za prislúchajúcu počítačovú aplikáciu.
Nový Garmin - Forerunner 305 - 3. časť

Nový Garmin - Forerunner 305 - 3. časť

(Pokračovanie 2. dielu).
No ako som už skôr písal, tak s nastavovaním Forerunnera sme takmer hotoví, ale predsa len mi tuším ušla jedna dôležitá vec a síce zobrazovanie meraných dát. Forerunner disponuje tromi virtuálnymi displaymi, ktoré používa na zobrazovanie všetkých možných údajov...
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up